Janez007 Napisano 20. marec Prijavi Napisano 20. marec (urejeno) pred 21 minutami je Jest napisal: Saj ce oddas preko e-uprave... dobis po posti prometno dolvoljenje... ... in vsako leto novo prometno in ceneje kot na okencu tehničnega ... Je pa portal e-Uprava še nekoliko nepredvidljiv. Recimo današnje vloge, ki sem jo oddal pred 3 urami še ne vidim med oddanimi vlogami, pri oddanih starih vlogah pa je opcija "Račun", pa se odpre prazno okno, tako da ne morem pogledati v stroške, ki so bili zaračunani (cestnina, taksa, nova prometna, ...) Popravljeno 20. marec od Janez007 2 Citiraj
goB Napisano 20. marec Prijavi Napisano 20. marec Hvala za info. Vsako leto novo prometno, na koncu misliš da imaš vsako leto novi avto 😁. 1 Citiraj
Gregor Muc-Up Napisano 20. marec Prijavi Napisano 20. marec (urejeno) Kilometri se vrtijo (15k km v 4 mesecih), bil je čas za servis. Mazda 5, 1.6D, l. 2011, 385.839km Menjano: - filter olja; - filter goriva (po 50k km); - filter kabine; - spihan in očiščen zračni K&N filter; - prešprican zadnji most s Krown oljem (rja ji ne da miru); V planu: - sprati sistem za hlajanje - spucati EGR, sem prišel do njega ampak ga nisem mogel dobiti ven - menjava 2 x gibke cevi na intercoolerju. Nazadnje sem jih spucal, zdaj pa se vidi kje puščajo (125 EUR par na ebayu) - spomladansko čiščenje in poliranje Popravljeno torek ob 19:25 od Gregor Muc-Up 8 Citiraj
SpEkTr Napisano 25. marec Prijavi Napisano 25. marec Če kdo rabi osnoven material za servis, danes je zelo ok cena 2 Citiraj
Bini Napisano 25. marec Prijavi Napisano 25. marec pred 1 uro je SpEkTr napisal: Če kdo rabi osnoven material za servis, danes je zelo ok cena Res dobre cene... 👍👌 Citiraj
NevLado Napisano 25. marec Prijavi Napisano 25. marec pred 3 urami je SpEkTr napisal: Če kdo rabi osnoven material za servis, danes je zelo ok cena Kok je poštnine? Jaz sem kar na amazonu naročil ko kaj naročam pa če mi fali za brezplačno dostavo potem vnaprej kupim Citiraj
NevLado Napisano 25. marec Prijavi Napisano 25. marec dne 18. 3. 2026 ob 12:36 je NevLado napisal: Baje da pri menjalniku. Podvozje so z štemajzlom pogledali in nikjer ne giba. Ležaj ni, ker v ovinkih ni tega zvoka. Mogoče amortizer? Pogledal sem cel motorni prostor, vse bp. Zvok je tak doneče globok, kot da nekje vibrira, in to slišim na odsekih kjer je čist nov, raven asfalt. Pa tko, na 15, 20 sekund. "du duud udu". Brez nekega vzorca. Nekaj bo hin, vprašanje kaj in kje. Mehanik ga je slišal in je prepričan, da ni kovina ob kovino, tudi ležaj ni po njegovo. Moja ga ne sliši. Če imaš užgan radio, ga ne slišiš. Zame, ki avto vozim že 130kkm, pa vem, da nekaj ne štima. Grem konec tedna še do enega lokalca pa še tam pogledamo, če dobi kako idejo. dne 18. 3. 2026 ob 12:57 je Brane napisal: Desna polosovina ima še dodaten ležaj na sredini Preveč je kovinski zvok tam ob ležaju če na roko zdrkaš, lokalec pravi da ni ta ležaj na polosovini ker bi moralo biti več lufta + če daš v ler se vseeno sliši vibracija. Nama je pa uspelo reproducirat zvok na mestu, avto na tleh ob odprti havbi držiš na desni strani pri nosilcu za luč in nekaj časa zibaš gor/dol pa se sliši na mestu res minimalno doneč "klonk". Lokalec je mnenja da zaenkrat bi lahko bila kriva izključno guma od prečnega stabilizatorja, tko da sem rekel da reskirajmo teh 22 eur pa zamenjajmo in da vidmo a je to krivda al ne. 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 25. marec Prijavi Napisano 25. marec 25 minutes ago, NevLado said: Kok je poštnine? Jaz sem kar na amazonu naročil ko kaj naročam pa če mi fali za brezplačno dostavo potem vnaprej kupim 10 eur, pa ko sem gledal vsak dan cene, sem dobil še 2€ bonusa (po 10 centov na dan) hahaha neki je 1 Citiraj
nHear Napisano ponedeljek ob 18:16 Prijavi Napisano ponedeljek ob 18:16 Danes dosegel mejo 40k na MX5 🙂 7 4 Citiraj
Bini Napisano ponedeljek ob 18:44 Prijavi Napisano ponedeljek ob 18:44 Ima jih toliko kot moja CX-30 po 4.5 letih Še naprej ti želim srečno vožnjo Ne kaži preveč tiste povprečne porabe na števcu ti bo še kak lastnik z MX 5 fauš.... 😂 1 Citiraj
g.Wankel Napisano torek ob 14:24 Prijavi Napisano torek ob 14:24 pred 19 urami je Bini napisal: Ima jih toliko kot moja CX-30 po 4.5 letih Še naprej ti želim srečno vožnjo Ne kaži preveč tiste povprečne porabe na števcu ti bo še kak lastnik z MX 5 fauš.... 😂 Bomo mu naslednji vikend dvignili porabo, brez skrbi 1 1 Citiraj The ability to speak does not make you intelligent.
Gregor Muc-Up Napisano torek ob 18:38 Prijavi Napisano torek ob 18:38 (urejeno) Pa sem imel tekst napisan Končno dobil ven O2 senzor in ga spucal, v DPF pa spustil še pločevinko Motip čistila za DPF. Slika ne kaže dejanskega stanja takoj po odstranitvi. Bil je na debelo prevlečen s sajami, odprtin sploh ni bilo videti. Mazda 5, l2011, 1.6d, 387000km. Popravljeno torek ob 19:21 od Gregor Muc-Up 2 1 Citiraj
x-layer Napisano torek ob 19:03 Prijavi Napisano torek ob 19:03 Lambda senzor? Zgleda kot nov 1 Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Gregor Muc-Up Napisano torek ob 19:32 Prijavi Napisano torek ob 19:32 pred 28 minutami je x-layer napisal: Lambda senzor? Zgleda kot nov Hahaha Upam, da mi uspe EGR ven dobit. 1 Citiraj
NevLado Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami dne 25. 3. 2026 ob 13:05 je NevLado napisal: Preveč je kovinski zvok tam ob ležaju če na roko zdrkaš, lokalec pravi da ni ta ležaj na polosovini ker bi moralo biti več lufta + če daš v ler se vseeno sliši vibracija. Nama je pa uspelo reproducirat zvok na mestu, avto na tleh ob odprti havbi držiš na desni strani pri nosilcu za luč in nekaj časa zibaš gor/dol pa se sliši na mestu res minimalno doneč "klonk". Lokalec je mnenja da zaenkrat bi lahko bila kriva izključno guma od prečnega stabilizatorja, tko da sem rekel da reskirajmo teh 22 eur pa zamenjajmo in da vidmo a je to krivda al ne. @Brane menjali smo gumo od prečnega stabilizatorja, nobene razlike. Avto smo v luftu dali v manual tretjo in se sliši identičen zvok kot na cesti, sepravi podvozje je v luftu in NI obremenjeno in se sliši pod avtom vibracija, smo poslušali vse živo, nikjer ne najdeš da bi kaj ekstra odstopalo; tisti ki je v avtu na dvigalu isto čuti vibracijo na pedalu. Podvozje ni, amortizer ni, bremzanje ne igra nobene vloge, niti N/D mode med vožnjo; polosovina ima res malenkost več lufta kot kak drug avto, moral bi probat eno drugo mazdo6 na dvigalu za primerjavo; lokalec pravi diferencial/menjalnik/deformirana guma.... in ravno gume sem menjal takrat ko sem imel tudi tehničnega, potem se nekaj časa nisem vozil zaradi bolniške in zdaj bom takoj ob priliki menjal na letne gume da še to eliminiram...potem mi pa ostane verjetno samo klic v lesce kjer se ukvarjajo z avtomatskimi menjalniki... 3 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.