Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bossek napisal:

Evo prilagam zgodovino porab

IMG_1681.jpeg

Super poraba, dizlašem se že kolca.... 😀😂

Ko sem bil na testu z njo AVT+AWD mi je pila cc6.5,pa je nisem šparal! 👍

Bomo vidli kaka bo, popoldne grem po njo.... :jupiii:

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Super poraba, dizlašem se že kolca.... 😀😂

Ko sem bil na testu z njo AVT+AWD mi je pila cc6.5,pa je nisem šparal! 👍

Bomo vidli kaka bo, popoldne grem po njo.... :jupiii:

@Bini pričakujemo slike 🙂 . Drugače pa obilo varnih kilometrov in užitkov v vožnji. Čestitam 🙂

Napisano
dne 23. 6. 2021 ob 15:59 je Civic napisal:

Ko smo ravno pri cx 30: poštar je prinesel priporočeno pismo z vpoklicom zaradi zapiranja/odpiranja zadnjih vrat (prtljažnika) ... sedaj se moram le zmenit za termin da napako odpravijo.

No pa se kar nabirajo: pred dnevi zaslišim glas biip biiip vsake toliko časa ... počasi mi je postalo jasno, da je to isti biip kot pri park senzorjih.  In včeraj sledi "nadgradnja" tega opozorila: na zaslonu se pojavi tloris avta in opozorilo "preverite okolico .... " in je zaslon neuporaben za vse ostalo. K sreči ob ponovnem zagonu tega ni več, ostanejo pa tisti biip biip ...

Ja in že nekaj časa se "dogaja" tudi šipi v šoferskih vratih: včasih dela pomik kot je zamišljeno, včasih pa moram gumb na vratih držati da se okno zapre ali do konca odpre.

Ostalo pa zaenkrat bp.

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 4 urami je scania napisal:

@Bini pričakujemo slike 🙂 . Drugače pa obilo varnih kilometrov in užitkov v vožnji. Čestitam 🙂

Evo ena na brzino.... 😀😂🤣

IMG_20210820_151418.jpg

• Všeč 11
  • Ljubim 3
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Bini napisal:

Ko te pričaka Mazda v salonu in ti tole zaželijo..... ?zmeden?

IMG_20210820_162006.jpg

Lepa gesta. 👍Naj ti dobro služi kot prejšnja mazdica. 

Bo potrebno pogledati stvarco v živo. 🤗

Popravljeno od Alex
  • Všeč 3
  • Hvala 1

Napisano

Lepa MAZDURINA 👍👍👍😁😁😁pa srečno 🍻🍻🍻

Zoom zoom ...se vidimo 😁🤣

• Všeč 4
  • Hvala 1
Napisano

Evo fantje, zdaj gre počasi zares :) ...jutri verjetno na pogajanje...me pa zanima, če moja 16" zimska platišča pašejo na cx-30, verjetno ja? ali...

Napisano
pred 37 minutami je tommaazz napisal:

Evo fantje, zdaj gre počasi zares :) ...jutri verjetno na pogajanje...me pa zanima, če moja 16" zimska platišča pašejo na cx-30, verjetno ja? ali...

Na cx30 baje pase sledeca dimenzija 16" 

215/65R16 6.5Jx16 ET45

Napisano (urejeno)

Naj bi. Toda pri moji niso vpisana v homo karton. Samo 18”

Evo prilagam sliko:

image.png.307f4843264776f7a092763c8e08ec26.png

Popravljeno od Bossek
Napisano (urejeno)

Ravno to sem danes spraševal, ko sem šel homologirat kljuko. Potrebno je potrdilo s strani Mazde, da se lahko vgrajuje tudi npr. dimenzija 215/65 R16'' in na podlagi tega vpišejo v homologacijo še drugo dimenzijo gum. Za zimske bi namreč rad imel dimenzijo 16''.

Popravljeno od mito3000
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je tommaazz napisal:

Ja kako bo pa zgledala na 16kah,ne to delat no! Že na 18kah zgledajo mala kolesa in bi dal najraje 19tke gor če bi šlo!🤔

Kaj boš pa kupil,če ni skrivnost in kje?😉

Ravno imam knjigo z navodili v rokah in piše,da so med drugim dovoljene 215 65 16" gume.😃Homologacije pa nimam pri roki in pogledam jutri.

Popravljeno od Bini
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Bini napisal:

Ja kako bo pa zgledala na 16kah,ne to delat no! Že na 18kah zgledajo mala kolesa in bi dal najraje 19tke gor če bi šlo!🤔

Kaj boš pa kupil,če ni skrivnost in kje?😉

Ravno imam knjigo z navodili v rokah in piše,da so med drugim dovoljene 215 65 16" gume.😃Homologacije pa nimam pri roki in pogledam jutri.

Ja sem gledal,da ne izgleda ravno najlepše na 16🤣...bom videl...sem že prej na Peugeotu 508 imel 18 zimske,jih bom pa zdaj tudi🤔...vzel bom (želja) g150 plus style sound (glede nato,da sem HI-FI guy in je bilo ozvočenje narejeno posebej za cx30,je to to 😁),barvo pa bi imel modro,ampak mislim da je ni ni na zalogi😢...bom videl kaj bo.

Popravljeno od tommaazz
Napisano
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Saj v čem pa je težava? Verjetno le cena platišč (jeklena so kolikor vem do največ 16 col) in potem ceni gum, ki eksponentno narašča z velikostjo gum.

Sam imam enako težavo na šestki, žena pa ob mojem godrnjanju, ker so 19" gume cca. 2 x dražje od 17" vedno pripomni: "ampak ji pa tako pašejo" ... 🙃

Res,da so 19" malenkost dražje, a odtehtajo ceno z boljšo vodljivostjo, boljšo stabilnost v vožnji po ravnem in v ovinkih, lepšim izgledom... Ko grem pozimi na 17" se mi zdi, da, se vse nekaj zvija v ovinkih. 

Napisano
pred 57 minutami je Janez007 napisal:

Sam imam enako težavo na šestki, žena pa ob mojem godrnjanju, ker so 19" gume cca. 2 x dražje od 17" vedno pripomni: "ampak ji pa tako pašejo" ... 🙃

Noja... 19" niso ravno 2x drazje od 17" ... 

Sem na brzino poiskal take, ki so homologirane za mojo CX-5 (225/65R17 in 225/55R19):

Homologacija_CX-5-2018_pdf.png.128b6e03d592ee2613e79ec620409d3e.png

Pnevmatike_Continental_225_55_R19_99V_FR__3PMSF___ContiWinterContact_TS850P___LiderPnevmatik_si.thumb.png.caa8ea16ad9de6858032732d016b3576.png

Pnevmatike_Continental_225_65_R17_106V_XL__FR__3PMSF___ContiWinterContact_TS850P_SUV___LiderPnevmatik_si.thumb.png.b3a3ee1ee4103e0c6f870164422f0091.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 13 urami je tommaazz napisal:

Če boš vzel varianto z AWD (pogon na vsa 4 kolesa) so možne samo 18'' gume ali več, vsaj tako je bilo pri meni ko sem kupoval CX-30. Tako je po homologaciji.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Brez zamere, ampak vsaka reakcija ima kontra reakcijo. Ti si prišel na Mazda forum našopirjen kako je Opel majka in da ne moreš verjeti kakšne stvari se ti dogajajo na Mazdi. Zato si dobil tudi takšno reakcijo nazaj. Isto reakcijo je dobil pred teboj uporabnik Drago. Gre se za odnos. Mogoče forum včasih ostro reagira, ampak ne do vseh, kar je razvidno iz drugih tem.   Zdaj pa počakajmo na drug teden, da vidimo kaj poreče servis.
    • Ja, AEG je zakon. Jaz imam njihov sušilni stroj in pomivalni. To je enostavno tank. Zahodni, se razume.😉
    • "To,da nisem šel na servis ni normalno". To je povzetek celotnega pisanja že enih par strani nazaj v tej temi in verjetno naprej. Ni kaj dodati.
    • In kot vemo, je poraba zelo odvisna od različnih pogojev uporabe avta, brez težave + - 15%  ali celo 20%. Ai naredi kar hočeš,... 😁   Zanima me primerjava povprečne porabe Mazdinega 2.2. 150 HP dizel motorja pri Mazdi 6 sedan, Hondinega 2.2. dizel 150 HP motorja pri Accord sedan in VW 2.0 TDI 150 HP dizel motorja pri Passatu sedan? Vsi z varianto 150 HP motorja in ročnim menjalnikom ter dvokolesnim pogonom, leta izdelave 2017.     Zanima me primerjava povprečne porabe dizelskih avtomobilov: Mazdinega 2.2 pri Mazda 6 sedan, Hondinega 2.2. pri Accord sedan, VW 2.0 pri Passat sedan? Primerjaj avte samo z ročnim menjalnikom, dvokolesnim pogonom in močjo motorjev od 150 do 200 HP. Primerjaj porabo vozil leta izdelave 2015 do 2020.    
    • Ma napiši kar hočeš, da se boš potolažil ampak nikjer nisem napisal, da bom v kakršnikoli meri razkril privatne službene dokumente. Nekateri smo si prebrali pogodbo o zaposlitvi in ostale pogodbe s projektov.   Ne vem pa zakaj misliš, da prcam. Napisal sem samo, da ne jamraj o nizki plači, ker vsi vemo, da to ni. Kaj več še rabiš, da napišem?   Ti pa pojdi na vlak in jamraj ljudem dalje.   Zdej pa končujem, ker mi odmirajo možganske celice v pogovoru s teboj
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.