Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Bossek napisal:

Interclass LJ (dolgi most)

Na racunu je:

tesnilo AL, filter olja, olje, delo, potrosni material, odstranitev odpadkov - najvec je olje in delo

To cukanje obcasno opazim toda nisem preprican ali je menjalnik ali motor. Jaz sicer to opazim ce recimo pocasi speljujem iz krizisca. Nekako kar pospesi, potem prestavi in potem se zmede in malo cukne in potem je ok. Ce speljes z malo vec gasa tega ni.

To je sigurno menjalnik,mi je na testni vožnji z avt.menjalnikom x180 isto počela...👍To je normalno,če je to kar sem občutil jaz.....👌😊

Sicer ga pa cuka zato,ker ga potegnat ne more....🙈

Napisano

Se pravi, da ta avto ni za mencače.

Če si se odločil, da se pelješ, stisni in bo lepo odpeljal.

Če pa sam ne veš, kaj bi, kako naj ti potem avto naredi to, kar bi ti rad?

Sem prav razumel?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
42 minutes ago, Slivka said:

Se pravi, da ta avto ni za mencače.

Če si se odločil, da se pelješ, stisni in bo lepo odpeljal.

Če pa sam ne veš, kaj bi, kako naj ti potem avto naredi to, kar bi ti rad?

Sem prav razumel?

Nisi.

Jaz vem kaj bi, ampak bi tokrat nezno pa pocas. Navajena je pa, da jo skoz gonim. In pol se mal zmede 🤷‍♂️

Napisano
pred 6 urami je Bossek napisal:

Jaz vem kaj bi, ampak bi tokrat nezno pa pocas. Navajena je pa, da jo skoz gonim. In pol se mal zmede 🤷‍♂️

čaki mal, a smo mi še zmer pri isti tematiki? 🤔

Napisano

Ja, zgleda že tako, da bo morala tema dobit oznako 18+. 🥴

33112_1.png

Napisano

Kakšne pa kaj imate porabe z avtomatiki? Sem zadnjič vozil G150 AT in se mi je poraba zdela ogromna. Prvih 30 kilometrov z hladnim motorjem, večinoma umirjenje, na trenutke pa divje vožnje (kratko pospeševanje na polno) je poraba prilezla do 9,5. Po postanku se je števec porabe ponastavil in sem naredil še 50 kilometrov bolj umirjene vožnje. Tedaj pa je poraba prilezla do 7,8.

Sem totalno razočaran, saj sem mislil, da bom avto kupil, ker drugače je ergonomija in položaj za volanom odličen, pa tudi pelje se lepo. Samo tako visoka poraba, pa mi je totalno nesprejemljiva, saj imam do službe 5 km in glede na prvih 30 km testne, vožnje lahko pričakujem porabo vsaj 9+. Na takih kratkih vožnjah v službo, pa s svojim trenutnim avtom brez težav dosegam porabo pod 7l in preiti zdaj na avto z tako veliko porabo, se mi zdi nesmisel.

Druga pomanjkljivost pa je zelo počasno pospeševanje. Recimo v manualnem načinu v 3. prestavi pohodiš plin in avto zelo počasi pospešuje, ko pa plin pritsneš do konca (kick-down), pa obrati skočijo na 5k+ rpm in avto malo ne znori.

Za tako visoko porabo, dopuščam možnost, da motor še ni bil čisto utečen, saj je imel prevoženih slabih 5.000 km. Ali pa je morebiti bilo z avtom kaj narobe?

• Všeč 1
  • Zmeden 1

33871_1.png

Napisano (urejeno)

Po izkušnjah vsi mrzli bencinarji bencin dobesedno žrejo, sorazmerno s kubaturo motorja. In motor G150 ni prav posrečen za avtomatski menjalnik (premalo navora pri nizkih obratih), če že, potem X186. 

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 4
  • Ljubim 1
Napisano

Jaz imam ročnega in nisem med počasnimi, pač omejitve ali pa nekaj nad in imam okoli 6 porabe. Imam pa do službe 33 km. Je pa sigurno pri kratkih vožnjah in neogretem motorju bistveno večja poraba. Za kratke relacije je recimo Toyota HIBRID, kjer je situacija ravno obrnjena...kratke relacije zelo malo pije na avtocesti pa velika poraba oz. predvsem tam kjer ga pohodiš. HIBRID se ti oddolži z umirjeno vožnjo...Jaz osebno sem s porabo CX-30 G150 manual zelo zadovoljen😎.

Napisano (urejeno)

Se strinjam glede Toyotinega hibrida. Bi Corolla TS Hybrid 2.0 že zdavnaj stala doma, če avto nebi bil tako nizek. Čakati na jesen, ko pride ven Corolla Cross Hybrid, pa vprašanje kakšna bo cena. Solidno opremljen verjetno 35k€+

Popravljeno od Lentus

33871_1.png

Napisano

Pa saj če imaš kratke vožnje po 5 km poraba ni (oziroma ne bi smela biti) v prvem planu?

Tako ali tako ne delaš 30.000 ali več km letno ... Zakaj torej ne bi kupil vozila, ki ti je všeč?

Se pa strinjam, da bi bila Toyota Corolla Cross Hybrid za tvoje pogoje boljša izbira, a glede na trenutne Toyotine cenike mislim, da jo bodo oglaševali že od 29.990€ dalje ... To pa je razlika "ohoho" litrčkov goriva.

Napisano

Pozdrav vsem.. sem nov na tem forumu.

Vidim da sem prišel na pravšnjo debato glede vozila Mazda CX30 nad katerim se že dalj časa navdušujem in je v pravih mislih, da zamenja mojo trenutno vozilo. Glede navedenega bi se posvetoval z vami in sicer smo tričlanska družina (dojenček šele star 3 mesece), ki nimamo načeloma veliko prtljage s seboj ter nas zanima če nam bo vozilo dovolj veliko? nadalje me zanima ali je boljše vzeti avtomatika oz. ročni menjalnik, saj imam do službe cca. 65 km v eno smer (večinoma 60 km po avtocesti) in kolikšno KM moč mi priporočate? Prav tako me zanima kakšno opremo seveda predlagate plus ali kaj več? In še plusi in minusi vozila nasplošno.

Za konec pa me zanima ali se splača vzeti mazda financiranje (brez obresti z zadnjim obrokom 20% vrednosti vozila) ali navadno lizing financiranje.

Vnaprej hvala za odgovore.

Napisano

Ogromno je v temi že napisano.

O prostoru je najbolje, da ga greš pogledat v živo.

O sami avtomatiki v menjalniku se pa moraš odločit sam - če so ti avtomatski menjalniki všeč, je pri mazdi totalna klasika, tako da rabiš malo prilagajanja, da se navadiš. Jaz bi vzel najboljšo opcijo X186 AT, AMPAK odvisno od avtoceste in kje se voziš. G150 je starejši preverjen motor ampak je v kombinaciji z AT malenkost len.

Pojdi na test in se dobro odloči!

Napisano

@dejannnn ce rabis preverit plac se komot dobiva in pogledas. Jaz imam notri trenutno 3 zicke :) Jahac za tavelko spredi, enega za 3,5-12 let, ter enega za 9 mesecev - 4 leta. Zdaj tole za voznjo v vrtec in solo je ok. Da bi sli pa na daljso turo z zeno pa nikakor ni :D Samo razlika med 1 dojenckom in 3 otroki je precej razlike :)

Za par z enim otrokom je cisti dovolj velik. Samo malo bi moral preverit kaksen vozicek imas. Ce je sel moj maxi cosi mura 4 ... pol predvidevam da gre vsak :)

Menjalnik je tako kot je NevLado napisal, odvisno kaj ti pase. Meni je bil to prvi in najbol pomemben pogoj pri avtu. Tako da imam avtomatika.

Glede opreme .... sam bi najmanj pogresal usnje oz. ta paket z usnjem.

Glede ali se splaca vzet financiranje. V kolikor imajo se vedno 0% obresti potem bi mogoce rekel da se splaca :D Saj koliko bojo obroki / koncno placilo / ... se da vse zmenit. Tudi ni nujno da je nakoncu 20%, lahko je vec / manj / ali nic. Zdaj nisem financni ekspert ampak pri 0% obrestni meri in da imas dnar, lahko zdaj das 50%, ostalih 50% pa nekako vlozis z eno dobro obrestno mero (ce kje dobis 10%+) si zmagal.

Recimo ce je avto 30.000 eur. Placas 15.000, ostalo vzames recmo na 4 leta. 15.000 vlozis nekje kjer mas recmo 8% obresti na let in dobis 1.200 eur na leto od obresti (se pravi ti lih krije zavarovanje). Samo tole smo ze precej zasli iz teme o CX30.

Napisano
pred 30 minutami je Bossek napisal:

@dejannnn ce rabis preverit plac se komot dobiva in pogledas. Jaz imam notri trenutno 3 zicke :) Jahac za tavelko spredi, enega za 3,5-12 let, ter enega za 9 mesecev - 4 leta. Zdaj tole za voznjo v vrtec in solo je ok. Da bi sli pa na daljso turo z zeno pa nikakor ni :D Samo razlika med 1 dojenckom in 3 otroki je precej razlike :)

Za par z enim otrokom je cisti dovolj velik. Samo malo bi moral preverit kaksen vozicek imas. Ce je sel moj maxi cosi mura 4 ... pol predvidevam da gre vsak :)

Menjalnik je tako kot je NevLado napisal, odvisno kaj ti pase. Meni je bil to prvi in najbol pomemben pogoj pri avtu. Tako da imam avtomatika.

Glede opreme .... sam bi najmanj pogresal usnje oz. ta paket z usnjem.

Glede ali se splaca vzet financiranje. V kolikor imajo se vedno 0% obresti potem bi mogoce rekel da se splaca :D Saj koliko bojo obroki / koncno placilo / ... se da vse zmenit. Tudi ni nujno da je nakoncu 20%, lahko je vec / manj / ali nic. Zdaj nisem financni ekspert ampak pri 0% obrestni meri in da imas dnar, lahko zdaj das 50%, ostalih 50% pa nekako vlozis z eno dobro obrestno mero (ce kje dobis 10%+) si zmagal.

Recimo ce je avto 30.000 eur. Placas 15.000, ostalo vzames recmo na 4 leta. 15.000 vlozis nekje kjer mas recmo 8% obresti na let in dobis 1.200 eur na leto od obresti (se pravi ti lih krije zavarovanje). Samo tole smo ze precej zasli iz teme o CX30.

Res je kar praviš,ampak na gotovinsko plačilo je pa 2.000€ popusta....😉

Napisano
pred 2 urama je dejannnn napisal:

Pozdrav vsem.. sem nov na tem forumu.

Vidim da sem prišel na pravšnjo debato glede vozila Mazda CX30 nad katerim se že dalj časa navdušujem in je v pravih mislih, da zamenja mojo trenutno vozilo. Glede navedenega bi se posvetoval z vami in sicer smo tričlanska družina (dojenček šele star 3 mesece), ki nimamo načeloma veliko prtljage s seboj ter nas zanima če nam bo vozilo dovolj veliko? nadalje me zanima ali je boljše vzeti avtomatika oz. ročni menjalnik, saj imam do službe cca. 65 km v eno smer (večinoma 60 km po avtocesti) in kolikšno KM moč mi priporočate? Prav tako me zanima kakšno opremo seveda predlagate plus ali kaj več? In še plusi in minusi vozila nasplošno.

Za konec pa me zanima ali se splača vzeti mazda financiranje (brez obresti z zadnjim obrokom 20% vrednosti vozila) ali navadno lizing financiranje.

Vnaprej hvala za odgovore.

Res je najbolje,da si prebereš vse za nazaj o CX30 in na koncu vprašaš o kaki specifični stvari in pa,da greš na test z avtomatikom iste moči in vidiš kaj in kako 😉

Jaz bi izbral še enkrat to kar sem že......:prstgor:

Napisano

0% financiranje še sploh obstaja? Kot je meni bilo rečeno, so ukinili. Razen, če nimajo vse avtohiše enako.

33871_1.png

Napisano

Ocitno se obstaja… Na Mazdini spletni strani je naslednji izracun za CX-30

679CF9FE-CD57-43F1-8FFD-FEF088B3698B.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ko sem mesec dva nazaj spraševal glede cen in popustov so mi rekli, da to leto ni več popusta na gotovino. In so cene višje od lanskega leta (cca 6 mesecev nazaj).

Sam imam tudi X 186 motor z ročnim menjalnikom. Lahko rečem, da si ne predstavljam manj žrebičkov v hlevu. Za avtocesto pa sploh.... Zaenkrat še nisem bil poslikan 🤑

Kar se tiče pa dojenčka in prtljage, meni je premajhen. Za udobno vožnjo na dopust mislim, da je na zadnjih sedežih ravno zadosti prostora. Prtljažnik pa je mali. Danes sem kupil avtosedež, 0-4 let. S škatlo vred, sem moral dati gumijasto korito in dvojno dno ven iz prtljažnika, da sem spravil škatlo na bok ravno pod višino police. Za dopust pa prtljago, voziček ne bi vozil v CX30. Za dnevne izlete pa je čisto OK.  

Napisano

Evo prispela je moja nova 

Mazda CX30 X motor Benz 

Vsa oprema GT plus 😉...

Avto je TOP👍👍👍malo se morem še navadit na te nove varnostne sisteme 😉😁

Vožnja je vrhunska motor super 👍👍...drugič več ...😉

Hvala Bini-ju in Alex za pomoč 👍😉😁😁lp nosilce za prtljažnik kovček in gumi tepihe sem dobil za darilo Avto plus MAZDA koper😉

Popuste ne dajejo 😁za nova vozila🤨🤨🤨😉pa lp

IMG_20220329_164040.jpg

IMG_20220329_164047.jpg

IMG_20220329_164050.jpg

IMG_20220324_103138.jpg

IMG_20220329_164058.jpg

IMG_20220324_103136.jpg

• Všeč 14
  • Ljubim 3
Napisano

Kovček šenkajo, ker vejo da je premal placa zadi? 

Ej pomoje si prvi s to barvo na forumu, vrhunska!!! Kdo ga bo vozil, ti al tvoja? Srečno vožnjo!! :zoom-zoom:

• Všeč 4
  • Haha 1
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je NevLado napisal:

Ej pomoje si prvi s to barvo na forumu, vrhunska!!! Kdo ga bo vozil, ti al tvoja? Srečno vožnjo!! :zoom-zoom:

Meni je bil prvi vtis, da gre za špric kit ... 😁 Sicer pa, bolj ko gledam, lepša je ... to so zdaj "in" barve. Pa zelo hvaležna barva glede umazanije 👍

Pred leti srečam sovaščana in pravim

"še pobarvaš fasado, pa bo hiša končana"

"kako, saj je bila končana že pred 3 leti?" 

"a ni gor še lepilo?"

"ne, take sive barve je ..." 😜

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
Napisano
pred 7 minutami je NevLado napisal:

Ja..kovček sem dobil malo po vezi 😁...poznam tam Mazda kp...vozil ga bom jaz in moja 😉moja ima CX3😉

Hvala za čestitke 👍😁

pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Meni je bil prvi vtis, da gre za špric kit ... 😁 Sicer pa, bolj ko gledam, lepša je ... to so zdaj "in" barve. 🙂

Ja res tudi jaz sem imel ta občutek ...ko jo vidiš v živo je super TOP  😉barva saj meni 

Nekaj novega 😁

Napisano

super avto, kar si dobil zraven grafis je zagotovo vredno vsaj 500€, glede na to da so ti dali thule kufer in verjetno original strešne nosilce 👍, tako da za moje pojme dober deal. (popustov pa mislim da že dolgo ne dajejo, enako kot če želiš kupiti z gotovino, te pride dražje, kot če na lizing, itd...oz.ni gotovinskega popusta :)).

Napisano

Res je mojster 😉👍👍blo je kar nekaj dela pogajanja 😁😁...cela JEBaaaa...prodajat staro Mazdo CX5 benz  ki mi je dobro služila ...samo leta 😉..hvala 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• - "Mojca, nekaj ti moram priznati. Včasih, ko seksava, mislim na kakšno drugo žensko." - "Ti baraba dvolična! Jaz pa, s komerkoli seksam, vedno mislim nate!"
    • Samo da pa Američani ne morejo izvolit enega modrega in razgledanega človeka za predsednika...   Ja, no, kaj, saj ga tudi mi ne, samo ena Slovenija v svetovnem merilu ni neka huda sila, Amerika pa naj bi bila...   Trump v pismu odkrito užaljen, ker ni dobil Nobelove nagrade: "Zdaj ne razmišljam več samo o miru" N1INFO.SI Ameriški predsednik Donald Trump je v času vse večjih napetosti zaradi svojih ambicij glede prevzema Grenlandije norveškemu premierju poslal skrb vzbujajoče pis   Do zdaj so bili Angleži tisti, ki so posredovali po celem svetu in 'nakuhali' vojne in spopade. Zdaj jih bo pa kar Tramp sam, brez posredovanja Angležev. Da si človek kar zaželi, da ga infarkt zadene in se poslovi s tega sveta, ker teh nekaj prepotentnežev bo res spravilo cel svet v vojno...
    • A nismo o tem že govorili?   To, da je tisti ekran sredi armature ne le odveč ampak celo nevaren.   Strokovnjaki: avtomobilski zasloni so bolj nevarni od uporabe telefona za volanom N1INFO.SI Strokovnjaki za varnost pozivajo proizvajalce avtomobilov k vrnitvi k tradicionalnim armaturnim ploščam z gumbi in stikali.  
    • Sem šel kupit čistilo za steklo (skrbno pazil, da ni spet anifriz) in zraven opazil tole:     Je kdo preizkusil? Kakšen komentar?
    • Živim v velikem strahu, da mi kdo ubije ali poškoduje taščo, ki ima precej denarja in živi sama na ulici dveh cesarjev 34d, stanovanje 6. Pozvoni dva-krat, da bo mislila, da je poštar...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.