Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Hehe, tok časa je vpil kakšnega premiumca ima, da so se na mazdi odločili, da mu prisluhnejo tudi s ceno, notri pa mu tlačijo dele od dinota. 

Popravljeno od ignacij
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Če nisem čorov, gre za enake svečke za bencinske motorje G120, G145, G150, G165, G192, G194 in X180 ter X186 😀

In junija 2023 sem zanje v akciji plačal 19,18 € ... 🙃

Screenshot_20250224_184257.jpg

Seveda da so iste, saj je tudi @Bossek dal račun svojega servisa pred časom, pa sem že takrat preveril kataloško, pa me noben ne posluša…..

Napisano

Ma kakšne iste neki. Te ponujajo na raznih spletnih prodajalnah kjer kupujete poceni in vprašljivo robo. (avtodoc in podobne). Za dinota bodo v redu, za premium avte pa ne. Seveda bodo stlačili v ponudbo vse. Še dobro, da niso zraven  v kompatibilnosti vtaknili še 2.2 dizla. 😉

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano
pred 8 urami je Alex napisal:

Ma kakšne iste neki. Te ponujajo na raznih spletnih prodajalnah kjer kupujete poceni in vprašljivo robo. (avtodoc in podobne).

En izmed največji Evropsih prodajalcev je Autodoc. Ni izpod kozolca. Kompatibilno se preveri še na Denso ali NGK strani.

Od kod pa misliš, da bo jemal tvoj mehanik (ki je včasih delal v Kopru na Mazdi, da pa privat se mu bolj splača)? Autodoc občasno, Inter cars, Euroton, GMT....

Na uradni servis ziher ne gre, če dobi drugje.

Napisano

Vlečna kljuka.

Ali se splača pri nakupu vzeti vlečno kljuko, oz. je bolje poiskati kakšno opcijo za naknadno vgradnjo?

V Mazda konfiguratorju je tako:

- Vlečna naprava snemljiva - 570 EUR

- Kabelski snop vlečne naprave - 254 EUR

Hvala

LP

Napisano
pred 34 minutami je GregorV napisal:

Vlečna kljuka.

Ali se splača pri nakupu vzeti vlečno kljuko, oz. je bolje poiskati kakšno opcijo za naknadno vgradnjo?

V Mazda konfiguratorju je tako:

- Vlečna naprava snemljiva - 570 EUR

- Kabelski snop vlečne naprave - 254 EUR

Hvala

LP

Ja, če jo nameravaš namestiti, bo bolje, da jo že tovarniško naročiš.

Je malenkost dražja, a je lepše narejeno, plus nihče ti ne stika po kablih (potencial, da gre pozneje kaj narobe), reže plastike itd.

Napisano
pred 16 minutami je dvorjan napisal:

Ja, če jo nameravaš namestiti, bo bolje, da jo že tovarniško naročiš.

Je malenkost dražja, a je lepše narejeno, plus nihče ti ne stika po kablih (potencial, da gre pozneje kaj narobe), reže plastike itd.

Plus s homolomo se nerabiš ubadat, ker ti oni tam že uredijo (naj bi :D 

Napisano

V zvezi z vlečno kljuko:

• Postopek homologacije za z novo cx30 dobavljeno vlečno kljuko iz Mazda kataloga sem moral ob prvi regstraciji vozila v letu 2023 izvest sam (leta 2022 enako), res pa je, da sem vse papirje za to kljuko dobil z novim avtomobilom.
  • Postopek namestitve kljuke se izvaja na pooblaščenem servisu (običajno tam, kjer kupiš avto) in mora biti pravilno izveden. Ko sem imel pri novem avtu precej hude elektro probleme je sum padel tudi na namestitev kljuke in so fantje še enkrat podrobno pregledali elektriko v zvezi s kljuko.
  • Namestitev Mazda kljuke se lahko izvede tudi kasneje (ne nujno takoj pri novem vozilu)
Napisano

Vprašanje kaj pomeni tovarniško v tem primeru? Če to pomeni, da pride s tovarno brez kljuke, potem jo pa uradni serviser zmontira, je lahko še slabše kot če peljem h Kogovšku recimo.

Napisano
pred 33 minutami je SpEkTr napisal:

Vprašanje kaj pomeni tovarniško v tem primeru? Če to pomeni, da pride s tovarno brez kljuke, potem jo pa uradni serviser zmontira, je lahko še slabše kot če peljem h Kogovšku recimo.

Točno tako je, pooblaščenec jo zmontira

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Točno tako je, pooblaščenec jo zmontira

In zopet so potem problemi. 

Napisano

Ko sem vzel CX-30, so mi dali kupon in sem naročil kljuko, tako da je bila gor ob prevzemu avta. Pooblaščenec jo je zmontiral, jaz pa sem jo moral homologirat. Na tehničnih je ni znal dat gor (🤔), sem mu pokazal, in so poslali papirje v LJ, da vpišejo v homologacijo. Kljuka služi b.p.

Napisano

Jaz sem kupil rabljeno Mazdo 6 brez kljuke. Na uradnem servisu je bila malo draga, zato sem se obrnil malo stran v Celju na Avtoelektriko Grajžl, ker sem po referencah izvedel, da dobro uredijo za dobro ceno. Sem zadovoljen, lepo izvedeno, kljuka deluje b.p. Gre se pa za nevidno proizvajalec Oris. Pri izvedbi sem dal zraven še homologacijski karton in še neke podatke z avta in malo kasneje je prišel karton izpolnjen nazaj.

Napisano

Ali so svecke posebne ali ne nimam pojma. Je pa tudi na tujih forumih povsod isto omenjeno, kot neka sitnica ki jo moras naredit vsak 3 servis in da so svecke posebne in drage.

Tole je pa iz racuna:

image.png

Napisano
pred 2 minutama je Bossek napisal:

Ali so svecke posebne ali ne nimam pojma. Je pa tudi na tujih forumih povsod isto omenjeno, kot neka sitnica ki jo moras naredit vsak 3 servis in da so svecke posebne in drage.

Tole je pa iz racuna:

image.png

Vsakih 60kkm. Če se malo voziš, je to cca 2x, če pa delaš 40-50kkm/leto, pa zna to biti kar velik strošek

Napisano (urejeno)

Pooblaščeni servis vzame svečke, če jih sam prineseš (dokler je veljavna garancija)? Ker med 66 € in 17 € je le razlika. Čeprav, če je tale razlaga pravilna, ta svečka ni prava. Mora imeti debelejšo podložko. Tiste s standardno podložko so samo za motorje, ki imajo izklop cilindrov, kar x186 nima.

Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?). Slovenija je na srečo izvzeta. Ni pa izvzeta, če dam primer, iz Youtube premium družinske naročnine, ki jo ne moreš skleniti.

image.png

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 29 minutami je etcho napisal:

Pooblaščeni servis vzame svečke, če jih sam prineseš (dokler je veljavna garancija)? Ker med 66 € in 17 € je le razlika. Čeprav, če je tale razlaga pravilna, ta svečka ni prava. Mora imeti debelejšo podložko.

Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?). Slovenija je na srečo izvzeta. Ni pa izvzeta, če dam primer, iz Youtube premium družinske naročnine, ki jo ne moreš skleniti.

image.png

Res je. Tale cheap svečka, ki je za Dinote ni dobra za cx30. Zato tudi večji račun on menjavi. Ne more bit enaka, če je pa zasnova x186 precej drugačna kot od Dinota. 

Napisano (urejeno)

Če pa najdeš originalne, se pa vidi razlika v ceni, čeprav je še vedno manj kot pri pooblaščencu.

WWW.EBAY.IE

Genuine Set Of 4 Mazda 3 Spark Plugs HF0118110 | Vehicle Parts & Accessories, Car Parts & Accessories, Ignition Systems &...

Sicer, če gledam tole od Boscha, ima debelejšo podložko.

Popravljeno od etcho
Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

Kot piše ta Hrvat, se iz nekega razloga v naštetih državah kontrolira svećke vsakih 10.000 km (mogoče Mazda predvideva, da je tam manj kakovostno gorivo?).

M2 je imela iridijeve, na 10Y ali 120k.

Če bil trg hrvaška ali slabši, so pa dali noter obične, ki so se menjale vsaki drugi servis.

Je pisalo v tovarniški knjigi o vzdrževanju. Je bil tam tudi seznam držav, kjer se špara.

Napisano
pred 29 minutami je GregorV napisal:

Glede vlečne kljuke. Koliko približno stane homologacija?

Hvala

Jaz sem dal okoli 40 €.

Napisano

Informativno sem pogledal cenik za T-ROC.

Bog pomagaj, koliko dodatne opreme, da se ti zmeša zraven. 😄

Celoten cenik je na 12 straneh.

Vsekakor se mi bolj dopade Mazda pristop, ko imaš nekaj paketov opreme in se potem odločiš za tisto, kar ti najbolj odgovarja.

Za mene osebno, bi npr. takoj črtal Homura in Nagisa, ker nimata ogrevanega volana. Torej pride v poštev:

Center line

Center line + DESI ali DASO (to dvoje iz izklučuje)

Exclusive line, ki vsebuje DESI in DASO

Takumi line

Zgornji primer je za G140.

Torej 5 paketov opreme, če sem prav preštel. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Potem pa začnimo še mi posebno vojaško operacijo in gremo priključit "Avstrijsko koroško" nazaj Sloveniji - ker so se že v šestem stoletju predniki Slovencev (Slovani) naselili v Vzhodnih Alpah. Nastala je samostojna kneževina Karantanija s središčem na Krnskem gradu na Gosposvetskem polju. To je bila v celoti slovenska državna tvorba, znana po obredu ustoličevanja knezov v slovenskem jeziku.   In ne pozabimo na Trst - leta 1910 je v Trstu živelo več Slovencev kot v Ljubljani... Pa če smo že tam, potem rešimo še Rezijo in Terske doline, kjer so Slovenci bili že od sedmega stoletja v večini - dokler nista Hitler in Musolini sklenila "Sporazum o izselitvi tujerodnih prebivalcev"... In ne pozabimo še bolj severno na Trbiž, Žabnice, Ukve, Ovčja vas, na Kanalsko dolino v celoti, ki je zdaj v Italiji. Ta območja sploh niso bila Italijanska vse do konca prve svetovne vojne...   A začnem naštevati vse napade na Slovence na tem območju, izseljevanje, uničenje Slovenskega doma, ... ... ...   To je vse dokumentirano in ni nobena Primorska propaganda...       Rusom se v Ukrajini ni tako grozno godilo. Posamezni primeri ja, kaj množičnega pa ni bilo. Je pa zelo pomembno, kako znaš to prikazat. Se bom tokrat namerno izognil politiki in geografiji, da ne bo kdo mislil, da dodatno podpihujem. Vzemimo za primer ladijske nesreče. Vsi poznajo zgodbo Titanika. V tej nesreči je umrlo okoli 1500 ljudi. Posneli so film, s podmornicami so se spuščali do razbitine, po 110tih letih je dogodek še vedno "živ". Skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Wilhelm Gustloff. Nemško ladjo, polno beguncev in ranjencev, je v Baltskem morju torpedirala sovjetska podmornica. Umrlo je približno 9.400 ljudi. Prav tako skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Goya. Tudi to nemško ladjo za evakuacijo je v Baltiku potopila sovjetska podmornica. Potonila je v samo sedmih minutah, umrlo pa je med 6.000 in 7.000 ljudi. Je kdo kdaj slišal za MV Doña Paz? Preobremenjen potniški trajekt je trčil s tankerjem, ki je prevažal naftne derivate. Obe ladji sta zagoreli in potonili. Umrlo je okoli 4.390 potnikov. Ali pa RMS Lancastria? Britansko oceansko linijsko ladjo, ki je evakuirala čete iz Francije, so potopila nemška letala. Umrlo je več kot 4.000 ljudi. Pa za SS Kiangya, je kdo slišal? Parnik, poln beguncev, ki so bežali pred kitajsko državljansko vojno, je blizu Šanghaja zadel podvodno mino iz druge svetovne vojne in eksplodiral. Umrlo je okoli 3920 potnikov. Pa za MV Le Joola, je kdo slišal? Senegalski vladni trajekt se je v nevihti prevrnil, ostal na površini še okoli 15 ur in nazadnje potonil skupaj z vsemi ljudmi, ki so ostali ujeti v zračnih žepih v kabinah. Rešilo se je okoli 65 potnikov, umrlo pa okoli 1.860. Kaj pa SS Sultana, je kdo slišal zanjo? Parnik, ki je prevažal izpuščene ujetnike iz ameriške državljanske vojne, je potonil po eksploziji kotlov. Umrlo je okoli 1.800 potnikov. Naj omenim samo še Tek Sing: velika kitajska trgovska barka je zadela greben in potonila, s seboj pa odnesla večino potnikov in posadke. Umrlo je okoli 1.600 potnikov. Je kdo slišal za to? Mogoče kdo ve, koliko 'Oskarjev' so dobili za film? A so sploh posneli kak film o tem?   Ampak za Titanik vedo pa vsi...  Stvar je samo, kako znaš prikazat...            
    • Ta je najboljši vic danes. 
    • Fordi so kot ženske: puščajo takrat, ko si tega ne želiš, stokajo na dolgih potovanjih, spravljajo te v zadrego pred prijatelji in vrstniki ter porabijo več denarja, kot si sploh kdaj pričakoval...
    • Če ti je bilo nekaj nekoč odvzeto a potem se moraš sprijaznit s tem? Krim je bil Ruski nekoč in potem ga je z dekretom ukrajinec Hruščov podaril Ukrajini ob neki  obletnici Ukrajine. Dokler si v neki skupnosti kot je bila Sovjetska zveza je to vseeno. Tako kt nam je bilo vseeno, ko smo bili v jugi a je meja na Dragonji al na Mirni. Je vseeno, dokler ne greš narazen. Za lažje razumevanje teh dogodkov je mogoče zanimiva še situacija na Kosovu, kjer je Srbija odreagirala kot je proti OVK in albanskim separatistom. Ampak njim je v zaščito prišla ZDA in cel NATO brez odobritve varnostnega sveta ZN. Se pravi so naredili točno to kar je naredila Rusija leta 2022 v Ukrajini. Ampak dvojnih vatlov smo pač navajeni in nam je že logično, da se praktično vse vojne dobesedno zgodijo z blagoslovom ZDA. Če nekdo tega ne dobi je pa zahodna propaganda tako močna, da opere možgane veliki večini prebivalcem zahoda. Sploh tistim, ki zgodovine ne poznajo.     Pa še mal nazaj. Dombas z okolico je bil večinoma poseljen z Rusko manjšino, katera je vojno preživljala že dolgih 8 let predno je Rusija napadla. Ukrajina je z majdansko revolucijo spravila v parlament naci stranke, ki so odkrito napovedovale pogrome proti manjšini. Začelo se je s prepovedjo uporabe ruskega jezika potem je pa šlo tako daleč, da je Ukrajinska vojska in paravojaške sile intervenirala na tem področju ter napadla prebivalce tega območja. To je trajalo dolgih 8 let pa nihče vključno z EU ni imel interesa ne jajc pritisnit na Ukrajino, da naj ustavi napade. Še s sporazumoma iz Minska se je izkazalo ob lastnih navedbah podpisnikov s strani Evrope, da so ga dali s figo v žepu. Tako so se kasneje tako Merkla in Holland hvalila. To je vse dokumentirano in ni nobena Ruska propaganda.   Dolžnost matičnih držav vključno z našo je zaščitit tako svoje manjšine na ozemlju sosednjih držav in velika obveznost zaščitit tuje manjšine na ozemlju lastne države. To je najvišji standard neke demokratične družbe pa če se še tako nekateri repenčite. Če bi vsi spoštovali tako na ozemlju Ukrajine, kot v Gazi, kot v Iranu in drugod ne bi bilo nobene vojne in nobenega spopada niti vzroka, da bi nekdo to začel.    
    • Blondna policistka je sredi dela dobila menstruacijo. Bolel jo je trebuh, vendar ni smela zapustiti patruljnega mesta. Zato je poklicala postajo, povedala kaj je in zahtevala zamenjavo. Kolega pride šele po treh urah, za povrh pa še mrtvo pijan. - "Človek božji, kaj pa ti je? In zakaj si pijan?" - "Veš, kako je, ko si povedala, da si dobila menstruacijo, je komandir plačal rundo za vse, potem pa še pomočnik, pa vodja izmene, in nazadnje še trije policisti ..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.