Zavore tresejo
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Občasno spremljam letošnjo Evrovizijo. Kar nekaj komadov je v redu, precej rockerskih, par pevk je res vrhunskih, skratka več kakor druga leta. Seveda spremljam Evrovizijo na RAI, ker je naša proletarialska TV pač ne prenaša. Jo pa vse normalne države okoli nas. Se pa strinjam, da Slovenija nikoli več ne nastopi na tej prireditvi. Pa ne zato, ker bi jo bojkotirali, ampak je škoda našega denarja za naše nezanimive komade in plačevanje počitnic plastičnim urednicam in ostalim prisklednikom na javni TV.
-
Sem omenil injeciranje-to je edini način,da preprečiš kapilarni efekt na stene,če hidro ni dobro ali sploh narejena. Kot zanimivost...ko so mi montirali Tč,sem naročil še montažo filtrov za vodo (mehanski in ogljeni filter) ter prekristalizator kamna. In sem moral že pred prvim odcepom za uro narediti bajpas že v garaži... In sem izkopal luknjo v tla,da sem prišel do vodne cevi v garazi,a glej ga zlomka...moral sem skopati še malce globlje pod cev,da bi montažerji lahko prišli zraven z čeljustjo za rezanje navojev...in sem moral prebiti hidroizolacijo na prvo plato z temelji. In grem po sesalec,da posesam...ni bilo 5min. in je bila jamica polna vode😲 Ne moreš si misliti,kako moker je beton pod hidroizolacijo!!! Sem fejst jebal ježa,da sem nazaj izoliral,da ne pušča... Če najdem slike jih objavim.
-
Ja, res je, tukaj seveda ni mišljen dodatno kamin, če ga imaš, ga lahko upoštevaš... Projektna temperatura pa je -13 stopinj povprečno v Sloveniji, razen npr. na Primorskem je seveda manj, pri projektiranju se uporabi to za izračun, ne povprečne... . Grelci se ne upoštevajo pri projektiranju moči, so samo dodatni varnostni vir črpalke, npr. za nižje temperature od projektne, če bi bilo npr. -15 ali -20 stopinj (pokrijejo razliko), za odtaljevanje zunanje enote če je vir zrak, za hitro segrevanje sanitarne vode, če odpove kompresor...
-
Pride žena v hišo in reče: - "V naši garaži so pa strahovi in strašijo!" - "Ma, daj, ne me... Kaj straši? Kaj je zdaj to za ena bedarija?" - "Res, če ti rečem! Ko sem z avtom zapeljala v garažo, je tako grozljivo škripalo in škrtalo..."
-
F-150 XLT. 298 kW. 556 Nm. 5 litrski osemvaljni motor. Skoraj vse so napisali. Česar niso, ti napišem pa jaz: Prazen v idealnih pogojih porabi 13 litrov 95 oktanca na 100 kilometrov. V mestu poraba naraste kar tja proti 16 litrov na 100 km. Če ga pa obremeniš, je pa poraba preko 20 litrov na 100 km, nekateri omenjajo celo preko 25 litrov na 100 km. Naslednja stvar, ki je niso napisali: največja nosilnost tega kolosa je 800 kg. Za primerjavo: 16 let stara Mazda BT-50 z 2,5 litrskim turbo dizlom in 105 kW ima nosilnost 1.030 kg. Edino pri vleki prikolice je malo "močnejši": medtem, ko BTjc lahko vleče 3.000 kg težko prikolico, lahko on vleče 3.500 kg težko prikolico. Ja, v skupnem seštevku lahko pelje 300 kg več tovora - ob 10 litrov večji porabi... Cena servisa? Ta motor "pogoltne" 8 litrov motornega olja 5W20. Samo olje je tja proti 150€... Na vsakih 100.000 km pa se menja še olje v avtomatskem menjalniku. Ker ima 10 prestav, je najbrž jasno, da gre notri malo več olja. Koliko točno ne vem, vem pa, da 10 litrov ni zadosti... Ja, pa takrat se menja še olje v obeh diferencialih (4 litre). Je pa s svojimi 5,9 metri dolžine in 2,4 metri širine (skupaj z ogledali) in višine skoraj 2 metra prav fascinanten za videti. In res bi si želel videti nekoga, ki bi to poskušal bočno parkirati nekje v mestu ali pa normalno parkirati kje pred nakupovalnim centrom. Še raje pa bi videl mojstra, ki bi to reč parkiral v kakšno parkirno hišo, recimo v parkirno hišo na Trdinovi. To bi bilo vredno časa in tekanja za njim, samo da bi si lahko ogledal eno tako parkiravanje... Tudi niso napisali, da je obračalni krog primerljiv s tankerjem: 16 metrov. Za primerjavo: en karavan, recimo Honda Accord, ima krog obračanja 11 metrov. No, pa tudi na gozdnih vlakah bi ga bilo fascinantno videti. Še posebej tisto, kar bi nato od njega ostalo. Samo kaj, ko nihče, ki bo zanj dal najmanj 75.000€, ga ne bo peljal po teh naših vlakah... @sportman333, praviš, da zdaj pa bo izbira? Česa? Oziroma kdo bo lahko izbiral? Kvečjemu kakšni prepotentneži, da se bodo pederisal naokoli. Tisti, ki potrebujejo poceni, trpežen, robusten in zanesljiv delovni stroj (kar naj bi "pick-up" bili), so pa še naprej "bosi"... In na koncu pridejo bolje skozi, če kupijo enega karavana, kot je, na primer že prej omenjena Honda, le da v dizel izvedbi, pa dobijo 450 kg nosilnosti in še 1.700 kg prikolico lahko pripnejo zadaj. Sicer morajo peljati dvakrat, da prepeljejo to, kar F-150 XLT enkrat, ampak porabijo pa 3 krat manj goriva kot F-150. Pa ko je treba zamenjat pnevmatike in opravit servis, ni treba prodati jetra in ledvica in še ritno luknjo nastavit, ker gume za Hondo (205/55R16) so okoli 300€. Za F-150 (265/70R17) pa okoli 600€. Cene servisa pa lahko na grobo zračunaš, saj sem že zgoraj omenil. A pogledamo še strošek cestne takse in zavarovanja? Mah, pustmo stat, itak ne ti ne jaz nimava denarja, da ga kupiva, torej se je brez veze še s tem ukvarjat - in ravno to je problem: to je zlato kladivo. Je orodje, ampak tako drago in tako občutljivo, da si ga tisti, ki delajo, ne morejo privoščiti. Tisti, ki si ga pa lahko, ga pa ne kupijo za delo ampak za prestiž... Torej, na koncu pridemo do tega, da ni izbire...
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.