Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pa to sodite po samih enakih relacijah? Jaz jih nimam čisto nič in težko sklepam. Sem pa včasih naredil tudi 40.000 km na leto in tam bi bilo mogoče lažje sklepati. Sem pa vedno točil na MOLu, takrat še dizel...

Napisano

Nekdaj smo vsi točili na Petrolu in tu in tam na INI. Ko se je pa pojavil OMV sem opazil, da na polni tank prevozim 100km več.... :nevem:

Kako je trenutno pa ne vem 🤔

Napisano

Skratka, nekaj je.na tem, da pri Petrolu mešetarijo z gorivi. 

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano

A ni po novem na slovenskih MOL črpalkah MOL gorivo=INA gorivo? 

WWW.DELO.SI

Skupina MOL in INA sta konec junija postali lastnici 130 bencinskih servisov OMV v Sloveniji. Zdaj zasedata drugo mesto na slovenskem trgu in imata edina v regionalnem okolju proizvodnjo ter predelavo in...

Napisano

Kar je bilo prej pri nas Mol, je ratal Shell, kar je bil OMV so pa ene Ina in ene Mol.

Kaj kdo toči pa dejansko nebi vedel...da se naredi z enim bencinom 10-15% več kot z drugim, mi tudi malo dvoma zaseje ko preberem.

Napisano

Mislim, da dandanes ni več take razlike med bencini, ker je več inšpekcijke kontrole o kakovosti goriv le dodana biogoriva v dizlu je problem, tega pa Petrol dodaja več kot ostali ponudniki.... 🥴😉

Napisano

Smo bili za prvomajske v Italiji pa mi je ena reč padla v oči.

Ko je Janša pri nas "odprl" cene, so vsi prodajalci dvignili cene, ampak še vedno so bile enake. Mogoče je bilo 0,03€ razlike, več mislim da ne. V Italiji je ravno tako odprt trg. Ampak je razlika v cenah tudi po 0,20€... In to v istem mestu. Recimo v Genovi smo bili bolj pozorni na to. Na štirih kilometrih smo videli razlike v cenah in je bilo med najdražjo in najcenejšo po 20 centov za liter razlike...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Sej si ne želiš tega, da boš iskal najnižjo ceno kot da bi bil mal fuknjen? Men je ravno to všeč, da zapeljem na pumpo in sploh ne gledam kolk je cena, ker je dobesedno znana. Ok pač na AC-ju ne tankam več, ker se mi neumno zdi, da bi jim puščal po 30 centov/liter.

Bistvo je to, da cena gre že danes lahko nižje, ampak ne gre, ker tankštelarji tega nočijo, bi pa v trenutku deregulacije šli vsaj za 20 centov gor al pa še več, ker je zdaj še manj konkurence. Nenasitni so.

33112_1.png

Napisano

Tudi kvaliteta bencina je zelo različna po teh črpalkah, ni kot pri nas da je bencin popolnoma isti, oz. dokler je bil OMW je bil čisto isti kot petrol.

Drgač, ko živiš nekje kjer so take razlike, se hitro naučiš kje so ta poceni črpalke z vredu bencinom, ne morš pa kar na vsako zavit ko te prime tankat.

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

... ... ... ... ... ... ...

... ... ... ... ... ... ...

Bistvo je to, da cena gre že danes lahko nižje, ampak ne gre, ker tankštelarji tega nočijo, bi pa v trenutku deregulacije šli vsaj za 20 centov gor al pa še več, ker je zdaj še manj konkurence. Nenasitni so.

Točno to sem imel v mislih, samo nisem znal tako dobro zapisat.

serviser.gif

Napisano
WWW.24UR.COM

Vlada se tokrat ni odločila za spremembo trošarin, kar ob znižanju cen goriv na borznih trgih pomeni, da se bomo naslednjih 14 dni vozili ceneje. Opolnoči se bosta pocenila tako bencin kot dizelsko gorivo –...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
dne 6. 5. 2024 ob 10:21 je SeekK napisal:

Kar je bilo prej pri nas Mol, je ratal Shell, kar je bil OMV so pa ene Ina in ene Mol.

Kaj kdo toči pa dejansko nebi vedel...da se naredi z enim bencinom 10-15% več kot z drugim, mi tudi malo dvoma zaseje ko preberem.

Ne bo držalo.

Vse OMV, je pod krila vzel Mol in potem ukazano količino oddal.

Tudi eni Moli so postali Shell in ne samo OMV-ji.

Tudi Molov je bilo prej več, kot je zdaj Shellov.

Maksimalno količino po nakupu OMV-ja, pa je ukazal nek državni urad proti monopolu.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 27 minutami je DonFelipe napisal:

Ja. 

Ampak, a ni zanimivo da jih je zelo malo v Zokilandu?

Jaz mislim da zato, ker Zoki se je odloču zajebavat @DonFelipe :nevem:

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Verjetno so ti najbolj profitabilni in jih niso želi odstopiti Shell-u.

Ne verjamem, da je Zoki lahko Orbana komandiral.

Popravljeno od godlike
  • 2 tedna kasneje...
Napisano
WWW.24UR.COM

Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od torka do vključno ponedeljka, 3. junija 2024, znašale 1,495 evra za...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Le kam to pelje:unsure:

Ane, čudo kaj se zgodi k cena nafte na svetovnih trgih pada 😂

• Všeč 2
  • Haha 3
Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Jasno mi je, da ne razumeš zajebancije.

Še sreča da si najbolj aktiven v objavljanju vicev.

No, prvi stavek bi tudi jaz tebi lahko napisal. Ampak, da ne bo preveč hude krvi, se bom raje vzdržal...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Evo se je par dni nazaj pr -15 sodelovc pripelu v sluzbo isto 20km relacija z insignioD in je tud jokal da mu števc noče na 90 pa da mu začne padat ko se ustav.   Zgleda sezona odpovedi dihtunge na glavi.
    • Ste kaj pretreseni?   Na Goriškem ni bilo hudega...
    • Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.   Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.   V glavnem... vstrajaj pri garanciji.
    • Tako kot si napisal, dej zaračunaj tistih par 100eur več ne mi šparat na neumnostih.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.