Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
  dne 18. 5. 2025 ob 9:54 je Deeyan napisal:

Koncno mi je uspelo it na mal daljso relacijo po AC in testirat realno porabo pri voznji 130km/h. Dolzina voznje cca. 130km. Ni slabo za 2.5 benz 😊

IMG_20250517_184106.jpg

Razširi  

Škoda motorja, raj men prodej avto

Napisano (urejeno)

Vsi ste amaterji za mojo dizlco(zalimam sliko še tukaj) In ne porabe nisem resetiral pomoje že 2-3 leta

image.jpeg

Popravljeno od Tilen5
  • Haha 2
  • Začuden 1

jajcadizlska.jpg

Napisano
  dne 18. 5. 2025 ob 13:03 je Tilen5 napisal:

Vsi ste amaterji za mojo dizlco(zalimam sliko še tukaj) In ne porabe nisem resetiral pomoje že 2-3 leta

image.jpeg

Razširi  

To maš neki narobe, tle se vsi vozjo z 2.2 dizelcami 160 v vrhniški klanc pa majo porabo 5.4

Napisano
  dne 18. 5. 2025 ob 12:42 je NevLado napisal:

Škoda motorja, raj men prodej avto

Razširi  

Skoda motorja za po omejitvah se vozit? 

No tist karpa ni po omejitvah pa nebom javno 😂 

dne 18. 5. 2025 ob 13:03 je Tilen5 napisal:

image.jpeg

Razširi  

No sej mestne voznje so pa druga pesem... Ampak v primerjavi z dizlom 2.2 awd je mogoce sam pol litra razlike v prid dizlu. 

IMG_20250518_153938.jpg

Napisano
  dne 18. 5. 2025 ob 13:38 je Deeyan napisal:

Skoda motorja za po omejitvah se vozit? 

No tist karpa ni po omejitvah pa nebom javno 😂 

No sej mestne voznje so pa druga pesem... Ampak v primerjavi z dizlom 2.2 awd je mogoce sam pol litra razlike v prid dizlu. 

IMG_20250518_153938.jpg

Razširi  

Še ena laž...

dne 18. 5. 2025 ob 13:11 je NevLado napisal:

To maš neki narobe, tle se vsi vozjo z 2.2 dizelcami 160 v vrhniški klanc pa majo porabo 5.4

Razširi  

Napisano

Poraba na D150: 60% AC, ostalo GC in mestna vožnja. Povprečje okoli 5.6 l/100 km.

0?ui=2&ik=b731692280&attid=0.1&permmsgid

Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 10:23 je Carot napisal:

Poraba na D150: 60% AC, ostalo GC in mestna vožnja. Povprečje okoli 5.6 l/100 km.

0?ui=2&ik=b731692280&attid=0.1&permmsgid

Razširi  

Pazi kaj pišeš... Te bodo lastniki dinotov grajali, da lažeš. 😉

Napisano (urejeno)

Sej je za relacije, ki jih opravlja, čist realno napisal, dino bi imel pač 7,0l, sam ti tega ne moreš sprejeti.

Popravljeno od ignacij
Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 11:21 je ignacij napisal:

Sej je za relacije, ki jih opravlja, čist realno napisal, dino bi imel pač 7,0l, sam ti tega ne moreš sprejeti.

Razširi  

Jaz vem, koliko je pil pri mojem stilu vožnji napram dizelci in cx30 in to je dovolj. Koliko komu pije je pač zame nepomembno. Saj vam ne tankam jaz. 😉

Napisano

Evo poraba prvič po nevem koliko letih resetirana ker je avto bil pri mehaniku...trenutno kaže 9.2l

• Haha 3
  • Začuden 1

jajcadizlska.jpg

Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 13:03 je Tilen5 napisal:

Evo poraba prvič po nevem koliko letih resetirana ker je avto bil pri mehaniku...trenutno kaže 9.2l

Razširi  

a ti imaš pa giant dinota not ? :)

Napisano

Razširi  

A veš, da to ni ok, da ne resetiraš vsak tank ali vsaj na 1000 km 🤔

Tako ne veš koliko ti pije od ? do ?, in če je slučajno kaj narobe pri motorju se mogoče tudi pri porabi kaj odraža, ti pa tega ne opaziš..... :nevem:

Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 14:16 je Bini napisal:

Tako ne veš koliko ti pije od ? do ?, in če je slučajno kaj narobe pri motorju se mogoče tudi pri porabi kaj odraža, ti pa tega ne opaziš..... :nevem:

Razširi  

Ne vem, če je to sarkazem, sam kaj boš pa naredil v mojem primeru, ko nimam računalnika za porabo?

Prosim, ne mi rečt, da nej preračunavam vsakič, ko tankam.

Če je slučajno kaj narobe pri motorju, maš druge zadeve, ki ti sporočajo, da je na motorju nekaj narobe.

• Všeč 1
  • Haha 1

Podpis.png

Napisano

Ni sarkazem, tako pač počneš, če ti je kaj do avta in verjemi, da se iz tega marsikdaj kaj lažje ugotovi in prepreči večje težave na motorju ali kje drugje na vozilu.... :nevem:

Peš zračunat porabo pa ja ne vzame toliko časa.... 😉

Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 15:21 je Bini napisal:

Ni sarkazem, tako pač počneš, če ti je kaj do avta in verjemi, da se iz tega marsikdaj kaj lažje ugotovi in prepreči večje težave na motorju ali kje drugje na vozilu.... :nevem:

Razširi  

Govoriš o konceptu industrije 4.0, ... " Poleg tega nam Industrija 4.0 omogoči tudi večjo kontrolo nad delovanjem naprav"

Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 14:16 je Bini napisal:

Razširi  

Sej veš, da obstajata dve merjenji porabe. Tako, da ena je lahko nastavljena od samega začetka uporabe avtomobila. Drugo pa resetiram po vsakem tankanju. @Tilen5 verjetno dela enako a zdaj so mu tisto prvo resetirali in gre od začetka.

33112_1.png

Napisano

Razširi  

Tukaj je nekaj narobe. Ali z voznikom ali pa z vozilom. Ker ta poraba gre že proti porabi BTjca... 

Mogoče dizla voziš tako, kot se dizla sicer ne vozi?

Imaš stalno polno obremenjeno vozilo, pa je posledično visoka poraba?

Si to meril od Vipave do Razdrtega?

Nekaj tu ni v redu. Samo treba je ugotoviti, kaj. 

Še najraje bi si sposodil tvojo dizelco pa se malo zapeljal po hribih, pa da vidim, kakšno porabo bi imela pri meni ..

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
  dne 20. 5. 2025 ob 15:21 je Bini napisal:

Razširi  

Pa saj ni tezko videti ali s polnim tankom naredis 300 ali pa 450 ob enakem rezimu voznje (grob primer)

dne 20. 5. 2025 ob 19:56 je Slivka napisal:

Tukaj je nekaj narobe. Ali z voznikom ali pa z vozilom. Ker ta poraba gre že proti porabi BTjca... 

Mogoče dizla voziš tako, kot se dizla sicer ne vozi?

Imaš stalno polno obremenjeno vozilo, pa je posledično visoka poraba?

Si to meril od Vipave do Razdrtega?

Nekaj tu ni v redu. Samo treba je ugotoviti, kaj. 

Še najraje bi si sposodil tvojo dizelco pa se malo zapeljal po hribih, pa da vidim, kakšno porabo bi imela pri meni ..

Razširi  

Pa saj Tilen ni napisal kje se je vozil...od servisa. Ce stojis na mestu, al se cjazis v mestu je to cist normalno. Ce se je pa peljal normalno je pa mal žejno....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Sicer nisem bral zadnijh objav, ampak mi gre na smeh ko se pregovarjate za decilitre porabe 😁😁

IMG_20250521_093833.jpg

• Všeč 2
  • Haha 4
  • Začuden 1
  • Ljubim 1

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Napisano
  dne 21. 5. 2025 ob 6:54 je jures napisal:

Pa saj ni tezko videti ali s polnim tankom naredis 300 ali pa 450 ob enakem rezimu voznje (grob primer)

Pa saj Tilen ni napisal kje se je vozil...od servisa. Ce stojis na mestu, al se cjazis v mestu je to cist normalno. Ce se je pa peljal normalno je pa mal žejno....

Razširi  

Se strinjam, samo eni tankajo za 30€ in nikoli polnega..... 😚

Napisano
  dne 21. 5. 2025 ob 7:46 je jstdoma napisal:

Sicer nisem bral zadnijh objav, ampak mi gre na smeh ko se pregovarjate za decilitre porabe 😁😁

IMG_20250521_093833.jpg

Razširi  

Kaj to si resetiral in 100m gasa pohodil?

Napisano
  dne 21. 5. 2025 ob 7:46 je jstdoma napisal:

Sicer nisem bral zadnijh objav, ampak mi gre na smeh ko se pregovarjate za decilitre porabe 😁

Razširi  

Pazi, ker je nekaj narobe z avtom. Ne vemo sicer kaj, ampak nekaj je narobe. Raje parkiraj pri mehaniku.

Podpis.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Na moji homuri sta spredaj tudi halogenski žarnici za dnevno luč. A si ju že zamenjal, je težko? Sem malo gledal pa se mi zdi, da je kar malo težko doseči ... Kako zgledata novi žarnici, vse v redu deluje? Razmišljam, da bi ju tudi nabavil ...   Mimogrede, srečno vožjo!  
    • Saj ne, da želim biti nesramen, ampak ... Tudi EMŠO verjetno kaj vpliva na dojemanje tresljajev. ČE ti celo življenje rit na sedežu trese dizelski agregat, se ti pač to zdi normalno. In isto velja za dojemanje sluha. Če ti vsi kričijo okoli ušeš in imaš še radio prižgan, potem verjetno res ne slišiš motorja.   No, jaz sem se pa zdaj mesec in pol vozil samo z EV. In se potem presedel v mojo Mazdo 2,5 bencinarja, ki je dejansko eden najbolj kultiviranih v svetu ICE. In ja, čudil sem se, kako takoj čutim, da pač trese. Strokovnjaki temu sicer rečejo "mikrotresljaji", ampak so prisotni, tudi v leru.   Ne vem, naredite test. Vsedite se v svoj avto, ugasnite radio in zaženite motor. Potem pa poročajte, kaj slišite in občutite. In česa ne. Potem pa to ponovite še z EV.    
    • Na 182 metrov dolgi ladji za prevoz vozil Morning Midas, ki je plula iz Kitajske proti Mehiki, je bilo skupno 3.048 avtomobilov. Od tega je bilo 70 povsem električnih, 681 je bilo hibridov, preostali pa so bili klasični avtomobili z motorji na notranje zgorevanje.   Še vedno bi stavil, da se je vžgal hibrid. Znane podrobnosti, kaj vse gori na ladji sredi oceana SIOL.NET Kaj vse je bilo na krovu tovorne ladje z avtomobili, ki je zagorela sredi Tihega oceana? Vzrok požara ostaja neznan.  
    • Spet Opčine.... 🤗😉
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.