Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mene je Fordov servis presenetil. Tam ko felna nasede na pesto, torej okoli luknje, so disk namazi s bakreno pasto.

Izgleda da so res gume dol vzeli in pogledali, koli še imajo obloge mesa.

Napisano
pred 36 minutami je Jaka32 napisal:

Menjal pnevmatike na letne. Doma seveda.

Obenem še spucal (na roke) vse vijake, diske, čeljusti... da se vse sveti kot že dolgo ne.

Namazal vijake, ker to nisem nikoli naredil. Prebral na forumu, tako da bom sedaj to delal.

Skratka, Mazdini mladiči se učimo od vas starejših. Odkar pa imam tudi japonski motor, sedaj obema posvečam veliko več časa kot nekoč. Se staram?!?!

Ko sem lani pripeljal prvič v življenju motor domov, so rekli, da sem v puberteto padel. Sedaj sem pa zmeden... 🤣

PS: kdaj ste nazadnje videli na servisu, da so vam spucali diske, vijake itd., ob menjavi felg/gum? Verjetno nikoli. Jaz nisem do sedaj, pa imam že več kot desetletje izpit in avto.

Meni so ko sem omenil tresenje prvič sami od sebe ponudili da vse razstavijo in spucajo, potem sem še enkrat sam zahteval ob naslednjem servisu in je bilo mir dokler niso ploščice šle ob meso. No potem sem kupil zimermann diske in ploščice in se zdej trese sam še poraba :lol: 

Napisano
pred 52 minutami je godlike napisal:

Mene je Fordov servis presenetil. Tam ko felna nasede na pesto, torej okoli luknje, so disk namazi s bakreno pasto.

Izgleda da so res gume dol vzeli in pogledali, koli še imajo obloge mesa.

To meni posprejajo pri vulkanizerju ko menjam gume,ne vem s čim, bilo je pa res bakrene barve... 👍

Napisano

Potem imaš vredu vulkanizerja. Kam voziš?

Jaz sem že imal tak zapikane felne, ko smo jih na Alfi prašno barvali, da je rabla plastični hamer po gumi.

Napisano

Jaz osebno za Mazdo menjam doma, imam na dvojnih feltnah gume. Službene pa vozim v Šentvid pri Grobelnem, Kolar vulkanizerstvo-VULKO. 

Napisano

Evo, lepotička je odvrgla gojzerje in si spet nataknila elegantne športne čevljce.

image.png

• Všeč 9
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 17 minutami je Boss napisal:

Evo, lepotička je odvrgla gojzerje in si spet nataknila elegantne športne čevljce.

image.png

Ej..TOP...zdaj samo gasss😉😁😁🤣

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

image.png

Samo te sanke ji v bistvu ful pašejo. 😉

• Všeč 1
  • Haha 4

Napisano

Snežne verige sem nasprejal in pospravil. Do novembra jih najbrž ne bom več rabil. 

Čez kakšen mesec pa še zimske gume zamenjam z letnimi...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Včeraj sem bil pri strokovnjaku @miha20

Vsaka čast za strokovnost in tvoj čas.

Pregledal je celotno Mazdo, naredil prisilno regeneracijo, menjal olje in filtre pa EGR off + posodobitev celega sistema.

Po pa potrebno spucati sesalno koleno in vse, ampak za prvo silo je.

Od njega do doma (130km) mi ni naredilo regeneracije, PM DSD je na 1.84, PM Gen 2.25.

Mi je pa desni zvočnik začel hreščati, celo pot si nisem mogel nabijati muzike.

Danes sem razkopal vrata, vzel zvočnik ven in itak, znana napaka, odstopila je tista plastika na zvočniku zadaj - malo superattacka in sedaj dela kot se šika.

Potem sem rekel, klinc jo še operem, si zasluži.

Tako da sem jo še opral :)

IMG_5971.jpg

IMG_5973.jpg

• Všeč 7
  • Ljubim 2
Napisano

All over the place, delalo mi je regeneracije na 90 km, sej po regeneraciji je prišlo oboje do 0, sam pole Gen ful hitreje naraščal, pa pri cca. 3 je kar skočilo na 5 in spet regeneracija.

Napisano

Hm, no boš sporočil kako bo sedaj. Jaz še vedno po malem mislim, da znajo bit tudi injektorji? Koliko pa imaš prevoženih?

2 minutes ago, Hixxy said:

All over the place, delalo mi je regeneracije na 90 km, sej po regeneraciji je prišlo oboje do 0, sam pole Gen ful hitreje naraščal, pa pri cca. 3 je kar skočilo na 5 in spet regeneracija.

Misliš DSD ne GEN?

Napisano
pred 42 minutami je Hixxy napisal:

Včeraj sem bil pri strokovnjaku @miha20

Vsaka čast za strokovnost in tvoj čas.

Pregledal je celotno Mazdo, naredil prisilno regeneracijo, menjal olje in filtre pa EGR off + posodobitev celega sistema.

Po pa potrebno spucati sesalno koleno in vse, ampak za prvo silo je.

Od njega do doma (130km) mi ni naredilo regeneracije, PM DSD je na 1.84, PM Gen 2.25.

Mi je pa desni zvočnik začel hreščati, celo pot si nisem mogel nabijati muzike.

Danes sem razkopal vrata, vzel zvočnik ven in itak, znana napaka, odstopila je tista plastika na zvočniku zadaj - malo superattacka in sedaj dela kot se šika.

Potem sem rekel, klinc jo še operem, si zasluži.

Tako da sem jo še opral :)

IMG_5971.jpg

IMG_5973.jpg

a si utrgal kak zatič ko si vrata dol jemal? :D 

Napisano

Ne, sta mi pa 2 "ušla" ko sem stavil nazaj gor. In potem ponovi vajo :)

So kar raboustni, ti "ta beli" moram rečt, ker sem jih kar z veliko silo pulil iz vrat.

Napisano

Med Trebnjem in Litijo, tako da je bil kar izlet s primorske, ma za dobrega majstra se splača peljati mal dlje.

Tle na primorskem žal nimamo nobenga specializiranega za Mazde - mislim en je, sam ne vem, mal se mi je zameril.

Napisano
pred 34 minutami je Hixxy napisal:

Med Trebnjem in Litijo, tako da je bil kar izlet s primorske, ma za dobrega majstra se splača peljati mal dlje.

Tle na primorskem žal nimamo nobenga specializiranega za Mazde - mislim en je, sam ne vem, mal se mi je zameril.

Kateri kraj?.. saj verjetno ni skrivnost. 

Napisano

@SpEkTr

DSD 4.32

pm GEN 4.77

DPF REG DIS: 265.63

Povprecna poraba 6.2 po racunalniku, voznja, Ajdovscina, avtocesta, Trst, avtocesta, Ajdovscina.

Napisano

Kul, sicer sem mislil da bo dsd bolj padel. No boš videl koliko časa bo tako, če ne potem samo še injektorji ostanejo pomoje.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Na itak samo jamra tu na forumu. Vprašanje, če je sploh kaj res ,kar objavlja. To bi  nekdo resen že zdavnaj rešil. Njemu se pa "ne da it" do servisa.😂
    • A bo škodilak ?😉
    • Pa ne že spet 😄   Sem znova spregledal. Sorry.
    • Tvoj naslednji avto bo itak verjetno Škoda ... 
    • Ne bojo se popravile, ker vede al pa ne vede odganjajo tradicionalne Mazdine kupce in iščejo nove. Novi majo pa tolk na izbiro raznoraznih drugih opcij, da je verjetno Mazda zadnja znamka na katero bodo pomislili.   Ta strategija odmika od fanbase kupcev je tak strel v lastno koleno, da se jim je krogla še v glavo odbila. Če ne bodo neko drastično spremembo naredili za ljubitelje Mazd in jim vrnili znamko katera jim je najbolj priljubljena bodo potonili. Namreč zadnje dobro desetletje so nekako preživeli, ker smo ljubitelji v upanju, da bo bolje, sprejemali cel kup kompromisov, ki bi jih po vsaki normalni logiki sploh ne bi smeli, ampak enkrat pač ne gre več v tej smeri in počasi odhajamo drugam - v to štejem tudi sebe.   Če sem pred 6 leti še nekako stisnil zobe se odpovedal drugim možnostim, celo vzel že takrat 7 let staro obliko, se sprijaznil s karavanskim zadkom in sankami na strehi samo zato, da sem obdržal obliko avta in ne neke visoke škatle na štirih kolesih. No zdaj pa še tega ne morem več izbrat, tko da ja žal... več sreče prihodnjič pravijo.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.