Stroj moje M6 2,2 Skyactive s 175 konji se praviloma segreje na 85°C, pri nizkih temperaturah kot so aktualne morda kaka stopinja manj. Pri vožnji navzol po klancu pade na 79°C. Podobne temperature ima motor tudi poleti pri višjih zunanjih* temperaturah, morda kakšni 2 stopinji več, nič bistvene razlike. Kakšna stopinja zraven pa pride pri vleki prikolice ali DPF regeneraciji - predvsem poleti. Tudi sam sem imel pomisleke, da je s termostatom kaj narobe, ampak bi naj po besedah mehanika za ta motor delovna temperatura okoli 85°C bila čistvu vredu. Je pa res da na 70°C meni temperatura ni še nikoli padla v opisani sistuaciji.
Ma če ma kdo možnost in voljo, da prever ECT pr hladni vožnji na 2.2 Skyactivu, bi imel že kr nekej za primerjavo. Termostat ni lih drag, sam dela z menjavo je pa kr nekej, da bi na koncu ugotovil, da so to normalne temperature za ta motor.
Se mi pa zdi, da bi se tud na -15° motor v 20km naizi vožnje moral ogret na delovno temp., pa da na spustih brez gasa ne bi smel past za tok.
Po drugi strani, kdo sploh v nulo razume te Skyactive 2.2 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.