Slivka Napisano 19. februar Prijavi Napisano 19. februar pred 56 minutami je NevLado napisal: Najbolj pomembno vprašanje: A je pri tem servisu tudi kak rezerven kos ostal pod pokrovom? Še ne vem, bom doma pogledal... Čeprav, resnici na ljubo, na tem servisu mi nikoli niso "podarili" nič orodja... 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
NevLado Napisano 19. februar Prijavi Napisano 19. februar pred 3 minutami je Slivka napisal: Še ne vem, bom doma pogledal... Čeprav, resnici na ljubo, na tem servisu mi nikoli niso "podarili" nič orodja... Potem bi se bolj splačalo, da ostaneš na prejšnjem 😛 1 2 Citiraj
godlike Napisano 19. februar Prijavi Napisano 19. februar pred 2 urama je Slivka napisal: In vendar se vrti. 1.685,67€. Lepa vsotica. Jaz bom letos dal pol Forda razkopat. Zna bit tudi celo premoženje. 1 2 Citiraj
Slivka Napisano 19. februar Prijavi Napisano 19. februar Razkopat? Po mojih izkušnjah ga je bolje zakopat... 1 4 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
godlike Napisano 19. februar Prijavi Napisano 19. februar (urejeno) Pred eno uro je Slivka napisal: Razkopat? Po mojih izkušnjah ga je bolje zakopat... A si ga že? Potem pa ne prodajaj napotkov, ki se jih sam ne držiš. Jermen oljne črpalke bom dal menjat. Za to je potrebno verigo snet in balansirno gred ven potegnit. Interval 10 let ali 200.000km. Ker je izredno redka mašina v Sloveniji, bom raje preventivno prej delal. Povej kolko je bilo delo, kolko pa material od te vsote. Popravljeno 19. februar od godlike 2 Citiraj
NevLado Napisano 20. februar Prijavi Napisano 20. februar Naročil Motul Eco-nergy 5W30 ko bo treba menjat olje, pa da vidmo kaj bo 1 Citiraj
Alex Napisano 20. februar Prijavi Napisano 20. februar Danes sem dotočil tri dcl olja v mazdo 6. Pri meni olje ne narašča, ampak ga zmanjkuje. 😉 1 Citiraj
Boss Napisano 20. februar Prijavi Napisano 20. februar pred 2 urama je Alex napisal: Danes sem dotočil tri dcl olja v mazdo 6. Pri meni olje ne narašča, ampak ga zmanjkuje. 😉 Dvomim, da je to glih podatek, ki bi bil se za pohvalit. 1 Citiraj
Alex Napisano 20. februar Prijavi Napisano 20. februar pred 46 minutami je Boss napisal: Dvomim, da je to glih podatek, ki bi bil se za pohvalit. Je. Pri večini se nivo olja dviguje zaradi nafte v olju. Nedokončane regeneracije in to. Citiraj
Boss Napisano 20. februar Prijavi Napisano 20. februar Da ti ni začelo pretirano žret olje? Kolk km že imaš? Citiraj
Alex Napisano 20. februar Prijavi Napisano 20. februar (urejeno) pred 9 minutami je Boss napisal: Da ti ni začelo pretirano žret olje? Kolk km že imaš? 118000 Takole pravi čet: Koliko je “normalna" poraba pri Mazdi 6, 2,2 skayaktiv? Proizvajalci običajno navajajo, da je lahko poraba tudi do 0,5 L na 1.000 km (kar je sicer skrajna meja). Tvoja poraba je približno: 0,5 L na 15.000 km = zelo zmerna poraba Za dizelski 2.2 Skyactiv-D je to precej običajno, posebej če: voziš veliko po avtocesti (višji obrati), ima avto DPF regeneracije, uporabljaš tanjše olje (npr. 0W-30) Moja se vozi večinoma po avtocesti, ko se vozi. In to ne počasi... Popravljeno 20. februar od Alex 3 Citiraj
Janez007 Napisano 21. februar Prijavi Napisano 21. februar (urejeno) Alex ve, da ta podatek nič ne pove, ker pri teh dizlih izmerjen nivo pomeni nivo olja + nafte v olju, koliko je slednje pa je vprašanje. Višina=f (volumen olja + volumen nafte) Popravljeno 21. februar od Janez007 2 1 Citiraj
Bini Napisano 21. februar Prijavi Napisano 21. februar (urejeno) pred 54 minutami je Janez007 napisal: Alex ve, da ta podatek nič ne pove, ker pri teh dizlih izmerjen nivo pomeni nivo olja + nafte v olju, koliko je slednje pa je vprašanje. Višina=f (volumen olja + volumen nafte) Ja to je res, s kapljičnim testom se pa da približno videt, če je kaj nafte zraven... Popravljeno 21. februar od Bini Citiraj
Alex Napisano 21. februar Prijavi Napisano 21. februar Pred eno uro je Janez007 napisal: Alex ve, da ta podatek nič ne pove, ker pri teh dizlih izmerjen nivo pomeni nivo olja + nafte v olju, koliko je slednje pa je vprašanje. Višina=f (volumen olja + volumen nafte) Nič (0) nafte v olju. Preverjeno pri mojem mehaniku. Sicer pa je ne more bit, ker se sploh ne delajo regeneracije. Citiraj
sportman333 Napisano 21. februar Prijavi Napisano 21. februar pred 18 urami je Alex napisal: Danes sem dotočil tri dcl olja v mazdo 6. Pri meni olje ne narašča, ampak ga zmanjkuje. 😉 ko sem še imel dizla (honda accord 2.2) mi je mehanik rekel, da če bom nalil do 1l na 15k km je to vse v mejah normale, zelo odvisno od režima vožnje, ker sem vozil dokaj hitro, sem ga ponavadi dolil med 3dcl in 5dcl na interval (je bil pa še klasični dizel brez dpf in regeneracij ter ostalega sr....ja). Citiraj
Alex Napisano 21. februar Prijavi Napisano 21. februar Pravkar je sportman333 napisal: ko sem še imel dizla (honda accord 2.2) mi je mehanik rekel, da če bom nalil do 1l na 15k km je to vse v mejah normale, zelo odvisno od režima vožnje, ker sem vozil dokaj hitro, sem ga ponavadi dolil med 3dcl in 5dcl na interval (je bil pa še klasični dizel brez dpf in regeneracij ter ostalega sr....ja). Tako je tudi pri moji 6-ki. Poraba od 3-5 dcl olja med intervaloma je popolnoma normalna. Pri ostalih, ki delajo regeneracije, veliko preveč nafte konča v olju. Sedaj, ko vemo, da se pri veliki večini nivo olja dvigne do X oznake, je to zaskrbljujoče. Zakaj? Razlika med oznakama MIN in MAX je približno 1,0 liter olja (v praksi med 0,9 in 1,1 L) To pomeni: Če si na MIN → do MAX gre približno 1 liter, 4–5 dcl, ki jih doliješ, je približno polovica razpona. Ta motor ima dodatno oznako X nad MAX, ki pomeni: najvišji dovoljeni nivo zaradi možnega redčenja olja z gorivom (DPFregeneracije) Približno: Od MAX do X je okoli 0,6–0,8 litra Skupaj to pomeni: Od MIN do X je približno 1,6–1,8 litra Torej,če sklepamo,da je normalna poraba olja nekje 0,4-0,5 L olja na interval med servisoma in da se zviša nivo olja (zaradi nedokončanih regeneracij) na polovico do X označbe, je lahko v olju že več kot pol litra nafte --lahko tudi več kot liter, če je poraba olja malo večja in je olje že na oznaki X. Takrat je potrebno nemudoma zamenjati olje, saj nima več pravih mazalnih sposobnosti. No, veliko ljudi nikoli ne pogleda pod pokrov motorja, niti ne preverja nivo olja. Verjetno ni potrebno poudarjati, kaj vse gre lahko narobe. Zato je tudi toliko nepotrebnih okvar in slab sloves tega motorja. 3 Citiraj
Janez007 Napisano 21. februar Prijavi Napisano 21. februar Žibert je zato v Honde 2.2 dizel bez dpf dajal 5W-40 namesto 5W-30. Citiraj
NevLado Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro Nek čuden zvok sem zaslišal na AC, pa smo malo gledali in ima polosovina milimeter lufta. Že kdo slišal za ta problem na teh G192 AT motorjih? Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.