Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

No ja ravno tak fazni zamik pa tudi ni. Gresta voda in olje ponavadi dost skupaj gor. OK, olje jasno malo zaostaja, ne pa 40 stopinj

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Napisano

Pri tej porabi res bolje met bencinca, tudi ?e 122k.Sam res lahko bi pa meli za tak avto kak mo?nej?i disel iz petke.....

Napisano

Hja... automatik, takoj liter gor, ?e malo bolj ?portno vozi? pa ne rabi? divjat.

Je pa zanimivo kako se ne more? zanesti na te review-je. Un An?e je bolj ?epna izdaja in verjetno ima okoli 170cm in ja njemu je seveda prostora dovolj. Ampak pravi ocenjevalec bo preveril kako je s prostorom tudi pri tistih vi?jih saj take predstavitve ne berejo samo ni?jerastli.

33112_1.png

Napisano

Je pa zanimivo kako se ne more? zanesti na te review-je. Un An?e je bolj ?epna izdaja in verjetno ima okoli 170cm in ja njemu je seveda prostora dovolj. Ampak pravi ocenjevalec bo preveril kako je s prostorom tudi pri tistih vi?jih saj take predstavitve ne berejo samo ni?jerastli.

In obratno :) (trenutno ne najdem linka). Gledam zadnjic en review ko rece, da je voznikov sedez nastavljen za njega in zadi ni NI? prostora. Da ce zelite zadi koga vozit ne vzet tega avta ker je bolj dvosed. Potem malo kasneje pa pove da je cca 210 velik (in verjetno ene 150kg tezak) :)

Napisano

Zato pa teste/forume jemati zgolj kot "piko na i ", za zabavo ter za informacije o kak?nih res tipi?nih napakah dolo?enega vozila ter se raje odpraviti do salona in se zana?ati na lastne ob?utke medtem ko sedi? v avtu....

Ka nekoga moti , je lahko nekomu drugemu v?e? in obratno....

Fu?ka se meni (pa ?e komu) ?e avto nima HUD-a, kamere,aktivnega tempomat... Marsikdo pa takega avta nebi niti povohal...

In obrqtno; kar je meni pomembno pri avtu, nekdo drug sploh ne opazi....

Zatorej; testi in YT vseznalci so dostikrat sami sebi namen...

Napisano

Noja... niso sami sebi namen... So predvsem OK, da dobis neko osnovno predstavo, da lahko sploh das kaksen model v osnovni izbor. Podatki na proizvajalcevi oz. prodajalcevi strani so vcasih prevec marketinsko obarvani in ne razkazejo vsega... Ce pa preletis vec tovrstnih testov medijev, ki niso direktno povezani s proizvajalcem, pa lahko najdes kaksno stvar, ki je na uradni strani ni ... Zato je vseeno fajn, ce taki testi oz predstavitve so... Itak je pa tako kot pri forumskih debatah dejstvo to, da enim je vsec nekaj, drugim nekaj drugega... podobno velja pri slabostih... TO, kar se nekomu zdi slabost, se nekomu drugemu zelo dopade :D ... 

Zato je fajn, ce je vec razlicnih virov... seveda pa bo vsak najbolje sam videl in probal... zal pa vedno to ni mozno, ker v salonih nimajo celotne palete vseh modelov z vsemi razlicicami opreme ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Noja... niso sami sebi namen... So predvsem OK, da dobis neko osnovno predstavo, da lahko sploh das kaksen model v osnovni izbor. Podatki na proizvajalcevi oz. prodajalcevi strani so vcasih prevec marketinsko obarvani in ne razkazejo vsega... Ce pa preletis vec tovrstnih testov medijev, ki niso direktno povezani s proizvajalcem, pa lahko najdes kaksno stvar, ki je na uradni strani ni ... Zato je vseeno fajn, ce taki testi oz predstavitve so... Itak je pa tako kot pri forumskih debatah dejstvo to, da enim je vsec nekaj, drugim nekaj drugega... podobno velja pri slabostih... TO, kar se nekomu zdi slabost, se nekomu drugemu zelo dopade :D ...

Hm... Ok... Povem zase: v ?tartu so v krogu favoritov avti, ki mi ustrezajo po razredu,velikosti, ceni. Jih videvam na cesti in za to, da si ustvarim ta krog ne rabim interneta. Je pa res; nisem mahnjen na novotarije in se jih izogibam in tudi zato ne rabim interneta , da mi predstavi nekaj,kar na cesti ?e ne morem videti.

V drugo prespim zadevo (parkrat) in se krog ob?utno zoo?i.

V tretje se na netu in pri znancih pozanimam o tipi?nih napakah.

Grem v salon in na testno vo?njo.

Preberem test , da vidim ?e kak?ne finese ,ki jih sam nisem opazil. Ampak ?e je nisem opazil, ?e ni tako moteca in predvsem se potola?im s tem, da je to to za ta denar...

Potem kupim in stojim za svojo izbiro.

Tako sem 10let nazaj kupil novega Citroen, tako bom kupil naslednji avto in konec koncev tako kupujem ve?ino stvari v ?ivljenju.

Je pa res moje dojemanje avtomobila druga?no od dojemanja koga drugega tu in sem se ?e zdavnaj odlo?il,da mi bo avto zgolj sredstvo za prevoz od A do B in da za denar,ki sem ga sposoben / ?eljan dati za nov avto, pa? ne smem iskati dlake v jajcu...

Bottom Line: kupi kar ti je v?e? in vsi avti so si tako izena?eni kot nikoli prej (ko govorimo o merljivih stvareh, pri ne merljivih pa itk vsak zagovarja svoje).

Napisano

?e ima kdo v avtu neko stvar...ne vem kaj...in mu je v?e?, tudi ?e ne dela v redu, bo rekel, da mu je super...

Meni se pa ta stvar ne dopade, tudi ?e je oh in sploh najbolj?a...

Ni vse res, kar nekateri hvalijo...

Lastniki vozil nimajo NIKOLI probleme z avti...mehaniki pa imajo polne delavnice...?akalna vrsta kot v gardalandu...(Pelko)...?igavi avti se rihtajo???

Napisano

Hmmm... na servis gres tudi takrat, ko NIMAS problemov z avtom ... Redni servisi, vgradnja kaksne dodatne opreme,... Poleg tega pri staresjih avtih tudi kdaj kaj crkne ... in dogaja se tudi pri novejsih  :D ... In se to... avti pac crkujejo... eni bolj, drugi manj... odvisno je tudi od vzdrzavanja in nege ... 

In Pelko ni merilo, ker servisira vec ali manj vse po vrsti ... in ne samo ene znamke, tako kot pooblasceni servis ... zato je tudi mogoce daljsa cakalna vrsta :)

lp

Thomas

image.png

Napisano

Pelko je primer...

Redni servisi izvzeti...

Vgrednja opreme izvzeta...

Govorim za popravila...

Napisano

Ampak mehaniki imajo polne delavnice in cakalne vrste tudi zaradi teh zadev, ki so izvzete ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Hmm, ne vem... jaz pridem do mehanika v najve? dveh dneh. Tako, da ne vem ?e je glih pri Mazdah full okvar in posledi?no ?akalne vrste kot v zdravstvu.

33112_1.png

Napisano

Jaz tudi... ponavadi poklicem Majesa... in mi pove datum... ki je najvec nekaj dni ... vcasih lahko tudi ze naslednji dan... Kadar sem bil pri Pelkotu je bilo tudi tako za redni servis (ko je hci imela se Citroen C3) 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Pa nisem samo za mazde mislil, ampak tudi za ostale avte...no, predvsem za ostale avte, ki se "ne" kvarijo...

Napisano

Ja s ?em pa vi drgnete ?ajbe? S ?raufencigerji? :ne vem:

kaj pa ima kot materjal ve?jo trdoto, tvoj ?raufencigar ali mmineralni delci ki jih je najve? ob robovih vetrobrana. Ti se potem s strgalom s ?imbolj ostrim robom da je pritisk na povr?ino ?im ve?ji, utirajo v povr?ino stekla. Ima Alex ?ist prav o mikrorazah na vetrobranu.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

carglass popravii, carglass zamenja ... :P  Gospod jst mam pa mikro lukne, a lahk zamenjamo? :D

pa v zobeh tudi, me ful skeli ko pijem mrzlo pivo. A bi se dal tud to zrihtat isto?asno, da ne hodim 2x.

33112_1.png

Napisano

Pa nisem samo za mazde mislil, ampak tudi za ostale avte...no, predvsem za ostale avte, ki se "ne" kvarijo...

Vem da nisi mislil tako,ker tako poznate tiste fore kako pri Tojoti kva?kajo in ?trikajo mehaniki ,ker nimajo kaj ?ra?ravfat.Pa ?e tisto kako izgleda sevis pri Mazdi ko odpre havbo mehanik in obri?e emblem MAZDA in to je to. Za ostale pa ne vem kako to gre,glede na vrste......?

PS,danes videl na cesti cx30 ma?insko sive barve in zgleda res super vrhunsko kot kak?en Jaguar. Bom malo razmislil......

Napisano

Fantje, vsako stvar, ki jo kupite preverite osebno, ?e se le da.Dobro je, da malo pre?ekira? kak forum, ta je ponavadi ?e najbolj realen.

Tej razni modeli, ki testirajo avte so po navadi polni samih sebe, za njih ni dobro ni?. Vse je povpre?no, obvezno morajo najtinpovsod napake.. razen... za znamke, ki jih preferirajo. Vsak voznik ima svojo najljub?o znamko, ki ji nehote spregleda kako pomanjkljivost (ali ve? njih)Potem pa se dogaja, da je pri eni znamki poraba 6 odli?en dose?ek, pri drugi je to zgolj povpre?en,?eprav sta avta v istem razredu in po pomo?nosti podoben motor.

Zatorej, vsedite se sami v avto, ga dobro izprobajte,ugotovite, ali VAM ustreza. ?e ustreza drugemu ni re?eno, da bo tudi vam.In to je glede motorja, opteme, lege na cesti, prostornosti. Glede prostornosti... Za par, ki ne hodi veliko na razna potovanja, nima bicikla, ali ne smu?ajo je nova mazda 3 ve? kot dovolj.Za take namene je tudi narejena. ?e ima? dva majhna otroka je jasno, da ne bo ta avto pravi zate, saj ne spravi? dveh vozi?kov v prtlja?nik.Cx 30 je tudi vpra?ljiva, ko je govora o dveh otrocih.

Napisano

Fantje, vsako stvar, ki jo kupite preverite osebno, ?e se le da.Dobro je, da malo pre?ekira? kak forum, ta je ponavadi ?e najbolj realen.

Tej razni modeli, ki testirajo avte so po navadi polni samih sebe, za njih ni dobro ni?. Vse je povpre?no, obvezno morajo najtinpovsod napake.. razen... za znamke, ki jih preferirajo. Vsak voznik ima svojo najljub?o znamko, ki ji nehote spregleda kako pomanjkljivost (ali ve? njih)Potem pa se dogaja, da je pri eni znamki poraba 6 odli?en dose?ek, pri drugi je to zgolj povpre?en,?eprav sta avta v istem razredu in po pomo?nosti podoben motor.

Zatorej, vsedite se sami v avto, ga dobro izprobajte,ugotovite, ali VAM ustreza. ?e ustreza drugemu ni re?eno, da bo tudi vam.In to je glede motorja, opteme, lege na cesti, prostornosti. Glede prostornosti... Za par, ki ne hodi veliko na razna potovanja, nima bicikla, ali ne smu?ajo je nova mazda 3 ve? kot dovolj.Za take namene je tudi narejena. ?e ima? dva majhna otroka je jasno, da ne bo ta avto pravi zate, saj ne spravi? dveh vozi?kov v prtlja?nik.Cx 30 je tudi vpra?ljiva, ko je govora o dveh otrocih.

Se podpisem.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.