Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zakaj pa samo “skoraj”? 😝

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
dne 1. 7. 2025 ob 10:32 je dvorjan napisal:

Za kaj takega si naslednjič kupi EV. Ohlajen avto prija, še večji as v rokavu pa je pozimi, ko ga odtajaš in ne rabiš praskati šip "sredi noči" in pri "nevemkakem" minusu zunaj.

Ja sem mel pred več kot 20 leti Webasto na pvi 6-ki. Sem živel takrat v nekih vukojebcih relativno visoko pa je kar prav prišlo. Zuni -20°C, avto pa pri vžigu na delovni temperaturi.Milina.

Sam poleti lako vžgal tudi ventilacijo, žal pa ne klime. Ampak to je bilo nepomembno, ker na prvih dveh generacijah se je dalo s klljučem spustit šipe. Tako, da ni bilo prvega šoka, klima je pa itak zaghrabila v 10 sekundah.

33112_1.png

Napisano
pred 13 minutami je ignacij napisal:

Če imaš X motor bolj svetijo.

Ja, pa na drugem mestu luči svetijo a ne zaradi X motorja ampak zaradi višje opreme... :nevem:

Napisano
dne 1. 7. 2025 ob 12:11 je Alex napisal:

Nekatere verzije cx30 (ne v EU) imajo tudi opcijo daljinskega odpiranja šip na daljavo. Naše ne. 

Pa se da ta funkcija kako odkleniti? Zelo pogrešam to funkcijo, saj so to imeli vsi moji prejšnji avtomobili.

33871_1.png

Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

Če imaš X motor bolj svetijo.

V bistvu so te aliexpress.com ledice, ki jih tako vneto montirate v luči bolj za kake omare osvetljevati, kot za kaj resnega, tako, da je primerjava kar na mestu. To je podobna primerjava kot bi primerjali resen x motor z baby dinotom ali pa z dinotom. 😉

Napisano

Baby dino se je vrnil iz Krka. 😃

Po malo drugi poti. Preko Delnic in Kočevja.

Na drugi sliki se vidijo do sedaj prevoženi km.

IMG20250629115129.jpg

IMG20250629115326.jpg

Napisano (urejeno)

Meni se zdi, da je to super za mix vožnjo in 2,5l motor.

Žena ima narejenih 1200 km, od tega cca. 400 km AC, 100 km regionalka, ostalih 700 km mestna vožnja. Trenutna poraba 7,4l.

Popravljeno od ignacij
Napisano
pred 35 minutami je ignacij napisal:

Meni se zdi, da je to super za mix vožnjo in 2,5l motor.

Žena ima narejenih 1200 km, od tega cca. 400 km AC, 100 km regionalka, ostalih 700 km mestna vožnja. Trenutna poraba 7,4l.

Zelo vredu. 👍

pred 27 minutami je 50keda napisal:

Manjkajo še ene dve tri slike ... :D :D

image.pngnull

image.png

image.png

Zadnja slika je res unikatna. 🤣:zoom-zoom:

Napisano
dne 30. 6. 2025 ob 12:12 je Alex napisal:

Ampak vseeno, pri vožnji po mestu 50/ uro je poraba  okoli 4 l/100. Govorim za ročni menjalnik. Na semaforjih imaš itak start stop. Tako, da tudi če upoštevamo vse zastoje in čakanja, več kot 6,5/7 na 100 ne sme bit. 😉

Kot sem že napisal, štirje odrasli +poln prtljažnik kufrov in opreme, prevoženih okoli  1650 km, pri nas avtocesta od 140+----/uro, Avstrija po omejitvah (tam vsi vozimo po omejitvah 😄), Nemčija od 140-205 km /uro. Italija nekje 140km/ uro. Ostalo nekaj nad omejitvami. Skupna poraba 6,1/100. V Avstriji in Italiji sem tankal Esso benzin. Ali je boljši kot Shell, ne vem. V glavnem, poraba nekje enaka kot na dizelci. Mogoče kake tri dcl višja. 

Vse klance prevozil. 😊

Na kok ma blokado X motor?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.