Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

image.png

image.png

image.png

Mogoče so pri Mazdi Slovenija to pogruntali šele sedaj po 5-ih letih oziroma je bil odpoklic pred 6. 1. 2018.

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Jest to razumem, da je bil zakon sprejet 6.1.2018 in da velja tudi za stare vpoklice pred letom 2018. Pac ce imas ti nek vpoklic iz leta 2015 te bojo ravnotako obvestili oz. "zagrozili" da ga mors opraviti.
Bolj mi je zanimivo, da sem sedaj prvic dobil opozorilo, da ga moram v roku treh mesecov opraviti, saj v nasprotnem primeru nebom mogu narediti tehnicnega. Sem pa do sedaj v roku sedmih let s strani mazde prejel samo eno obvestilo glede vpoklica za ta sprozilec (+ tega sedaj). Na tehnicnem mi tudi noben nikoli ni rekel, da imam se en vpoklic za narediti. Pac jebiga ocitno ga bo treba narediti nimam kej... Bom sam podru celo armaturo pa naj oni samo sprozilec zamenjajo in bom potem sam sestavil nazaj, ker kot sem ze napisal telim zalabajzerjem ne zaupam niti zarnice, da mi zamenjajo.

Popravljeno od Scr3am
  • Všeč 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano

Ne vem, kam naj napišem... 

Kaki smrdljivci so kadilci... 

Ne vem, če se zavedajo tega. Se vozim z vlakom v službo, pa kadar pride en tip gor, se moram presedet. Ne zdržim njegovega smrdljivega vonja. Al pa pride tip na vlak in celo pot, več kot pol ure nabija in kašlja... Je zanimivo, da nekadilec ne moti kadilca. Je pa zanimivo, da ne smrdijo vsi enako. Nekateri res grozno. Najbolj me pa čudi, kako funkcionirajo pari, kjer je en kadilec, en pa ne...kako lahko v tem primeru nekadilec ali nekadilka liže pepelnik... 

Al sem moral napisat, ker sem se danes spet moral presedet... 

Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

Ne vem, kam naj napišem... 

Kaki smrdljivci so kadilci... 

Ne vem, če se zavedajo tega. Se vozim z vlakom v službo, pa kadar pride en tip gor, se moram presedet. Ne zdržim njegovega smrdljivega vonja. Al pa pride tip na vlak in celo pot, več kot pol ure nabija in kašlja... Je zanimivo, da nekadilec ne moti kadilca. Je pa zanimivo, da ne smrdijo vsi enako. Nekateri res grozno. Najbolj me pa čudi, kako funkcionirajo pari, kjer je en kadilec, en pa ne...kako lahko v tem primeru nekadilec ali nekadilka liže pepelnik... 

Al sem moral napisat, ker sem se danes spet moral presedet... 

Preveč sedenja tudi škodi zdravju.... 😁😉

Napisano

A jo zalivaš z BOSANCEM? :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 10 minutami je Z M A J napisal:

A jo zalivaš z BOSANCEM? :)

Tudi z Bosne pride kda pa kdaj... :nevem:

Napisano
dne 27. 5. 2025 ob 9:49 je Jaka32 napisal:

20250527-094513.jpg

Moja M3 ga biksa nekaj, ker je imela prejsnji mesec servis. Ugasnem avto, ampak se vedno isto. Kak senzor fuc?

Oil life pise 0%.

vedno moraš resitirat oboje, scheduled IN oil change ;) 

servis pod kozolcem?

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

vedno moraš resitirat oboje, scheduled IN oil change ;) 

servis pod kozolcem?

Verjetno sem to pozabil, ja.

Kilometre sem resetiral, olje pa (ocitno) ne.

Pod kozolcem, pri s.p. mehaniku.

Brez racuna zame. 😄

• Haha 1
  • Jezen 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Včeraj, ko se se vračal iz Lj proti Kopru sem ponorel. Avstrijci imajo baje nek praznik in si jih bile polne ceste. V čem je bil problem? Vem, da imajo oni doma en cel kup omejitev na avtocestah (110/uro kao nek eko prispevek naravi). 

Itak so na levem pasu kamioni in ko se oni lotijo prehitevanja je to never ending story. Vrže se ven pri 110/uro in potem se tako vozi dva kilometra, da prehiti kamion,ki vozi 100/uro. In valda se naredi kolona za njim. In spredaj prehitevata dva avtodoma in sta še počasnejša. Nato se vrže ven za prehitevat še avtobus in voziš 80/ uro. 

Pred njimi pa dva kilometra prost pas. 

No, tudi naši so cvetke. Model z teslo prehiteva z 130/ uro in se nato vozi kar naprej po prehitevalnem pasu. Mi hitrejši pa v koloni za njim. Misli, kako je hiter in da je prehitevalni pas njegov. In zopet pride do efekta, da zadaj vozijo vedno bolj počasi. In tako smo se cincali uro in pol do Kopra. 😬

In to smo zato, ker veliko folka ne zna vozit po teh naših kozjih stezah polnih delovišč.

Popravljeno od Alex
  • Všeč 1
  • Hvala 1

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ... 

No, tudi naši so cvetke. Model z teslo prehiteva z 130/ uro in se nato vozi kar naprej po prehitevalnem pasu. Mi hitrejši pa v koloni za njim.

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Sm kmet an s hribu doma, pa nism lih na tekočem s spremembami cestno prometnih predpisov. Koliko je po novem omejitev hitrosti na avtocesti? Da ne bom za brezveze vozil počasneje, kot se sme samo zato, ker nisem seznanjen s spremembam...

Napisano (urejeno)
pred 18 minutami je Alex napisal:

Včeraj, ko se se vračal iz Lj proti Kopru sem ponorel. Avstrijci imajo baje nek praznik in si jih bile polne ceste. V čem je bil problem? Vem, da imajo oni doma en cel kup omejitev na avtocestah (110/uro kao nek eko prispevek naravi). 

Itak so na levem pasu kamioni in ko se oni lotijo prehitevanja je to never ending story. Vrže se ven pri 110/uro in potem se tako vozi dva kilometra, da prehiti kamion,ki vozi 100/uro. In valda se naredi kolona za njim. In spredaj prehitevata dva avtodoma in sta še počasnejša. Nato se vrže ven za prehitevat še avtobus in voziš 80/ uro. 

Pred njimi pa dva kilometra prost pas. 

No, tudi naši so cvetke. Model z teslo prehiteva z 130/ uro in se nato vozi kar naprej po prehitevalnem pasu. Mi hitrejši pa v koloni za njim. Misli, kako je hiter in da je prehitevalni pas njegov. In zopet pride do efekta, da zadaj vozijo vedno bolj počasi. In tako smo se cincali uro in pol do Kopra. 😬

In to smo zato, ker veliko folka ne zna vozit po teh naših kozjih stezah polnih delovišč.

Alex 2 kombija z motorji, start sreda Mieming (Innsbruck) za Split. V sredo je bilo najhuje, Turski, Karavanke, pa se nesreca pri Krskem, sva sla na Graz....spala v Kungoti isti dan. 12 ur do Maribora za 400km....

Naslednji dan vceraj 2 uri na gruskovju ne zaradi meje ampak ceestnine za mejo vsak avto na rampo....

Z 18m kompozicijo ni moznosti stranskih cest

Vceraj so meli frej, 9.6 imajo frej in se nekaj. Binkosti poceli.

20250528_203008.jpg

pred 4 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa nism lih na tekočem s spremembami cestno prometnih predpisov. Koliko je po novem omejitev hitrosti na avtocesti? Da ne bom za brezveze vozil počasneje, kot se sme samo zato, ker nisem seznanjen s spremembam...

Imata oba prav ampak sta dve loceni pravili:

1. Omejitev je 130

2. Levi pas je prehitevalni in ne vozni

Ce gres 130 po levem pa ne prehitevas si v prekrsku za razvrscanje

Ce gres 150 po desnem si v hitrostnem

Ce gres 150 po levem pa ne prehitevas pa v obeh...

Jaz sem pa velikokrat v prekrsku ko grem 120 na desnem mimo teh na levi, ampak ne da bi prehiteval zgolj zato ker spijo tam pa je desni hitrejsi...

Takle mamo ampak po domace ce si prehitel se umakni, ne glede na hitrost....

Popravljeno od jures
  • Všeč 1
  • Hvala 1

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 14 minutami je Alex napisal:

... ... ... ... ...

Itak so na levem pasu kamioni in ko se oni lotijo prehitevanja je to never ending story. Vrže se ven pri 110/uro in potem se tako vozi dva kilometra, da prehiti kamion,ki vozi 100/uro. ... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

In koliko imajo po novem omejitev tovornjaki? Ko sem jaz delal izpit, je veljalo, da morajo tovorna vozila imeti omejevalec hitrosti pri 95 km/h, kar pomeni, da hitreje ne morejo iti. Zdaj pa berem, da se pri 110 km/h vrže na prehitevalni pas...

Napisano (urejeno)

Omejitev hitrosti za tovorno vozilo na avtocesti je 80 km na uro. Za avtobuse pa 100 na uro. Tovorno vozilo ima omejevalec hitrosti na 85 ali 90 na uro. Če gre več, je nekaj hudo narobe. Se pa treba zavedat, da števec hitrosti na osebnem avtu kaže najmanj 5 % več , nekateri tudi 10%...

Popravljeno od Shrek
Napisano
pred 58 minutami je Slivka napisal:

Če hočeš prehiteti nekoga, ki vozi 130/ uro moraš voziti hitreje. Čisto enostavno. In ta, ki vozi 130/ uro se mora nemudoma umakniti iz prehitevalnem pasu. Ni njegova naloga niti ugotavljanje , kdo je v prekršku in kdo ne. Dejstvo je, da so hitristi na avtocesti z novodobnimi avtomobili v povprečju precej nad 130/ uro. 

Napisano
pred 3 urami je jures napisal:

Jaz sem pa velikokrat v prekrsku ko grem 120 na desnem mimo teh na levi, ampak ne da bi prehiteval zgolj zato ker spijo tam pa je desni hitrejsi...

Če ste na desnem trije ali več, potem ste ''kolona'' in gre v tem primeru za vožnjo mimo in ne prehitevanje po desni 😇

Napisano
pred 13 urami je Jaka32 napisal:

Verjetno sem to pozabil, ja.

Kilometre sem resetiral, olje pa (ocitno) ne.

Pod kozolcem, pri s.p. mehaniku.

Brez racuna zame. 😄

Ja, vedno resitiraj oboje!

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Če hočeš prehiteti nekoga, ki vozi 130/ uro moraš voziti hitreje. Čisto enostavno. In ta, ki vozi 130/ uro se mora nemudoma umakniti iz prehitevalnem pasu. ... ... ... ... ...

A si ti celo življenje BMWja vozil?

Mislim, sliši se že tako... Sicer je zakonska omejitev 130 km/h in ostali smejo vozit toliko. Ti pa, da jih prehitiš, MORAŠ voziti hitreje. In pa vsak, ki se znajde na prehitevalnem pasu, se mora nemudoma umaknit...

Nekdo na tem forumu je nekoč pisal, da kakšni divjaki smo Slovenci in da Italijani pa lepo zgledno vozijo. Kot berem, ja, očitno je res tako.

Imam pa eno vprašanje zate, če ni ravno strogo varovana vojaška skrivnost: glede na to, da si v penziji - in kam se ti tako mudi? Mislim, kar je res, je res - tako velika pa Slovenija ni, da bi ti vozniška pretekla še preden prevoziš od Kopra do Madžarske meje in nazaj...

Napisano (urejeno)

Fantje, kot je @jures napis bo najbolj prav.... :prstgor:

Ti Austrici so res prava ovira na naši AC.... 🥴😵‍💫🫣😉

Popravljeno od Bini
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A si ti celo življenje BMWja vozil?

Mislim, sliši se že tako... Sicer je zakonska omejitev 130 km/h in ostali smejo vozit toliko. Ti pa, da jih prehitiš, MORAŠ voziti hitreje. In pa vsak, ki se znajde na prehitevalnem pasu, se mora nemudoma umaknit...

Nekdo na tem forumu je nekoč pisal, da kakšni divjaki smo Slovenci in da Italijani pa lepo zgledno vozijo. Kot berem, ja, očitno je res tako.

Imam pa eno vprašanje zate, če ni ravno strogo varovana vojaška skrivnost: glede na to, da si v penziji - in kam se ti tako mudi? Mislim, kar je res, je res - tako velika pa Slovenija ni, da bi ti vozniška pretekla še preden prevoziš od Kopra do Madžarske meje in nazaj...

Nikamor se mi ne mudi imam pa rad dinamično vožnjo in ne concanja po cesti. Za umirjeno vožnjo imam e kolo. 

Kolikor lahko tistemu kar vozimo mi rečemo umirjeno. 😉

Napisano

Ah z E-bajkom ni umirjene vožnje. Meni dvigne adrenalin🤣🤪

Ma ta vikend lahko samo sanjam o adrenalinu.... Mogoče, če dobim šponto v žilo.

Tamali je ponoči v spanju z glavo treščil v rob od postelje. Čez pol ure je sledilo bruhanje.... 5 ur bruhanja..... zdej pa lp iz Izole

20250530_125250.jpg

Napisano

Ej...držimo pesti da bo vse ok 😉👌👍

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.