Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Pocenitev ju3 za 3 ali 4 cente pri litru goriva.

čez kak teden pa spet za 20 gor

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Mater 10 centov razlike... nabijaški mediji pa objavijo "nekoliko nižje". Če bi se za toliko povečalo bi v naslovu pisalo najmanj o "grozovitem skoku cen" al pa "apokaliptični podražitvi". Kolk poskušajo teli MSM-ji oblat folk, da to ni več res.

• Všeč 2
  • Ni všeč 1

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Mater 10 centov razlike... nabijaški mediji pa objavijo "nekoliko nižje". Če bi se za toliko povečalo bi v naslovu pisalo najmanj o "grozovitem skoku cen" al pa "apokaliptični podražitvi". Kolk poskušajo teli MSM-ji oblat folk, da to ni več res.

A daj no, pa sej to je samo način izražanja 😆

Napisano
pred 3 urami je samSimon napisal:

A daj no, pa sej to je samo način izražanja 😆

A ti res verjameš v to, kar si napisal?

Bistvo je, da je za vsak drek bombastičen naslov. Ker je naslov tisto, kar pritegne bralca, da klikne na članek. In več kot jih klikne, večji je obisk - to je pomembno iz dveh razlogov:

1.) Večji kot je obisk, bolj je medijska hiša pomembna, nekako bi lahko rekli, da ima večji tržni delež.

2.) Večji kot je obisk, dražje lahko prodajajo oglasni prostor.

To je zdaj razloženo tako, na približno. Kdo, ki se na stvari spozna, bo to bolje razložil. Bistvo vsega tega pa je, da je medijskim hišam pomembno samo, da te z bombastičnim naslovom prepričajo, da klikneš na članek, potem jim je pa vseeno, če članek bereš ali pa ne. Pravzaprav še raje vidijo, če ne bereš...

• Všeč 3
  • Hvala 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

@Slivka točno tako, ampak jaz še z večjim veseljem kliknem na pozitiven članek, seveda če je realen in ni spet nek blabla. Ne vem od kod ta medijska fama, da se samo slabe novice prodajajo? :nevem:

33112_1.png

Napisano

Matr. Dizel 3,4 marke, to pa je pocen, ja! V gnilem socializmu so se nam smil l švabi, ko so moral za bencin dajat 70 fenigov.   pa ene 60 za nafto.  Tisti k so imel mercedeze.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 3 urami je Jaka32 napisal:

A zdaj bodo tudi vse druge surovine cenejše, ker so odvisne od cen goriva?

Kruh, olje, plenice, gradbeni material, les in peleti itd.?

Težka bo.... 😟

Napisano

Se pravi ... moka gre *2, kvas, sol, kak dodatek, elektrika, kurilno olje, kruh se podrazi 20 centov.

Olje gre dol 1 cent ... ali bo sel tudi kruh? Ne vem ce.

Verjetno pa ce bo sla moka nazaj dol, pa olje pa elektrika bi pa verjetno tud kruh pocenili.

Napisano

Sej vemo kako to gre... pšenica se podraži za 30% takoj ceno kruha dvignejo za 30% pa ne glede na to, da je cena pšenice udeležena v ceni kruha le z 10%. Temu se reče manipulacija in dobičkarjenje.

33112_1.png

Napisano

@Boss doma imamo pekarno, tako da gorovim kako je dejansko v pekarni

Dobavitelji so moko konkretno podrazili, potem se je podrazil sir (za sirovke) skoraj *2, potem olje s katerim se kuri pec, nafta s katerim razvazamo kruh, potem kvas, sol, .... pac komplet VSE sestavine so sle gor za. Ker je slo vse gor mas pa se problem, da itak bi delavci vecje place se pravi je slo tud delo gor.

Tocnih zneskov ne vem. Vem pa, da mi je mami rekla za sir slabih *2, moka za vec kot 50%, olje pa nafta je znano, za ostalo pa ne vem cifer.

Mislem saj mi je logicno tud sam pizdim cez vse, ko kupujem kok je slo gor. Samo kdaj je za nekatere res zajebano. Ker ali bos vzel moko po tej ceni al pa ti jo pac ne bojo pripeljal fuck it.

Napisano

Vse to ti čist verjamem... če se vse stroškovne komponente v ceni kruha v povprečju podražijo za 30%, pomeni, da je tudi marža na koncu dvignjena za 30%. Iz te marže se plačajo plače delavcev in zaslužek lastnika. Delavci dobijo prst v rit in bohnedej, da bi kdo muksnil za višjo plačo... torej kje potem konča povečanje marže... hja pri lastniku.

Pazi, to ne leti na vašo pekarno, da ne bo pomote, ampak je to dandanes modus operandi praktično vsepovsod in to gre folku na organ. Vsak svoj lonček pristavi samo delavec je ožigosan s pohlepnežem, če se oglasi glede višje plače in poten naj mi samo še en reče, da je kapitalizem najboljši sistem, kjer trg regulira cene. Ma ja pa ja, jaz bi bil hujši kot Kordiš in Mesec skupaj, ter bi predpisal maksimalno maržo in naredil regulacijo vseh cen, pa naj se vsi v rt zaletijo, gamad pohlepna.

• Všeč 1
  • Ljubim 2

33112_1.png

Napisano

Pozna se na vseh področjih, samo večina je žal slepih in tega ne vidijo.

Zanimivo pa da nikoli v zgodovini ni bil dizel dražji od bencina (čeprav je sedaj zopet cenejši) in zelenjava dražja od mesa (tu pa jamrajo vegani ; normalni s/m/o se pač odrekli zelenjavi v velikih količinah in tudi ni ga čez meso ter jo uporabljamo samo kot prilogo ali pa jo sami pridelujemo).

Večina žal še vedno ne dojame da vse temelji na sistemu ponudba-povpraševanje ter da ceno določa trg in ne ti kot uporabnik oziroma potrošnik.

Napisano
pred 22 minutami je DonFelipe napisal:

Večina žal še vedno ne dojame da vse temelji na sistemu ponudba-povpraševanje ter da ceno določa trg in ne ti kot uporabnik oziroma potrošnik.

To je žal mantra, ki se je izkazala, da ne deluje več in da gre vseprevečkrat za dogovorno ekonomijo in višanja cen v celotni branži. Izgovor pa je "Putin je kriv". Kdor je poslušal Bidona je ves čas za inflacijo in visoke cene govoril Russia, Russia, Putin, Putin, Russia, Putin, Russia,,, in tako v nedogled.

Zdaj, ko so šle pa cene goriv nekoliko dol se je pa pohvalil, da je to zasluga njegove administracije... in pol naj take človek resno jemlje pa četudi so na čelu najbolj vplivne države sveta. Še hujš, pameten človek tudi kapitalizma ne more več resno jemat.

33112_1.png

Napisano

Sem opazil, da je po daljšem času zdaj celo 100 oktanc tik pod 2€ za liter.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Nevem kje mi je javlo novico(ampak sem jo bežno videl) da naj bi povsod bil trend pocenitve goriv,..ne dam pa roke da je to res

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 27 minutami je TiEn napisal:

Nevem kje mi je javlo novico(ampak sem jo bežno videl) da naj bi povsod bil trend pocenitve goriv,..ne dam pa roke da je to res

image.png

Napisano
pred 8 urami je Z M A J napisal:

Sem opazil, da je po daljšem času zdaj celo 100 oktanc tik pod 2€ za liter.

Pri taki ceni sem celo razmišlju, da bi celo 100tko tankal da se ne razvadim na pocenitev.

• Všeč 2
  • Haha 4
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je DonFelipe napisal:

In kaj naj bi s tem dosegel?

Erm... da se ne razvadim k se je bencin mal pocenil....

Napisano
pred 2 urama je DonFelipe napisal:

In kaj naj bi s tem dosegel?

SADO-MAZO scena, hehe.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF   šlamparija na teh servisi res
    • Se pogovarjata soseda: - »Polno kapo mam, že dvakrat so mi spraznili rezervar za kurilno olje, pa sem pokrov dobro zamaskiral s težkimi cvetličnimi lonci!« - »Jaz sem svoj problem dobro rešil. Kupil sem debel rdeč pokrov, nanj sem z velikimi belimi črkami napisal : KURILNO OLJE.« - »A si nor ? ...pa je pomagalo in te tatovi pustijo na miru?« - »Jaaaaa, samo cev ni povezana z rezervoarjem za kurilno olje .... ampak je priključena na greznico: v šestih mesecih so mi jo že trikrat ZASTONJ izpraznili !!!«
    • Tega bodo pa razumeli Goričani, pa mogoče Wajduci...   Se pogovarjam z eno sodelavko, mi hoče nekaj pokazat na mobitelu, ker pa je mraz, so prsti malo trdi in ji mobitel pade na tla. Pa rečem jaz: - "Mobiteli bi moral met aplikacijo, da se aktivira padalo, ko nam padejo iz rok."   Pa ona pobira mobitel in komentira: - "Potem bi Žeja zgledala kot Lijak..."   (Za boljše razumevanje ne-Goričanov in ne-Wajducev: Žeja je gostilna v Ozeljanu, Lijak je pa vzletišče in pristajališče za jadralne padalce med Kromberkom in Ozeljanom)
    • Znanec se je vrnil iz Kanade, pa ga vprašam:  - "Kako je tam?" - "Oni so 20 let za nami..." - "Kako to misliš?" - "Pa, tam se še vedno dobro živi..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.