Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Deeyan napisal:

Nekaj podobnega sem jaz že zdavnaj omenil tu na forumu, ker so na italijanskem mazda forumu to množično montirali, a ste me takoj ustavili, da to ni nič, da naj raje investiram v dober čip tuning. Kolikor se spomnim je tu govora o treh nastavitvah občutljivosti ali morda še več. To je enostavno povedano modificiran potenciometer za gas. Se pravi, da lahko( tudi z pomočjo telefona) nastaviš nastavitve city, sport, in verjetno kak extremesport. Vse kar se tukaj zgodi je to, da si nastaviš občutljivost stopalke za plin, da ne prihaja do zakasnitve pri podajanju plina. 

Pri city je analogno podajanje, se pravi, da ko daš gas ne reagira agresivno , ampak lepo zvezno dodaja plin. Podobno kot original. Pri "sport" je linija podajanja plina že bolj linearna, kar pomeni, da ni več "luknje" oziroma zamika. Stopalka reagira takoj, potenciometer zvezno podaja plin. To, da stopalka za plin ne reagira  takoj gre včasih tudi meni na živce. Lepo bi bo, da bi prijela takoj, brez razmišljanja. Z uporabo tega  pripomočka je baje vožnja bolj zanimiva, živa in igriva. Ne pridobiš pa nič konjev, nič sekund od 0/100, nič hitrosti. 

Zgolj zabava in boljši občutek pri vožnji. V Nemčiji imajo enega tunerja, ki je sicer član njihovega mazda foruma, ki ti poleg tuninga (čipiranje na 210 KM, dizlov) uredi tudi to zadevo. In to brezpačno., 😉

Podobna stvar. 

https://www.rtecshop.co.uk/sprint-booster-for-mazda-6-gj-all-engines/prod_29402.html

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)

Saj ni nihce napisal da pridobis navor oz. konje. Je tocno tako, kot je alex napisal in meni je top. Definitivno dam tudi v naslednji avto. Je pa jasno, da ce imas dizla, da ga cipiras namesto pedal boxa.

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 2 minutama je Scr3am napisal:

Saj ni nihce napisal da pridobis nabor oz. konje. Je tocno tako, kot ke alex napisal in meni je top. Definitivno dam tudi v naslednji avto. Je pa jasno, da ce imas dizla da ga cipiras namesto  montaze pedal boxa :)

Ampak še vedno ti ostane zamik pri gasu. Tega tudi z čipiranjem ne odpraviš. 

Napisano

Jaz sem imel na prejšnji dizelci par let zmontiran powerbox, ki dela zelo podobno sicer ne direktno na pedalu ampak goljufa pri vbrizgu. Sej maš občutek, da je bolje in nekaj časa je fino fajn, ko avto daje občutek, da da več od sebe. Ampak to je vse bolj ali manj placebo efekt. Ni ga čez konje, navor, ker edino to je tisto kar res naredi, da gredo usta v nasmeh do ušes.

33112_1.png

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Jaz sem imel na prejšnji dizelci par let zmontiran powerbox, ki dela zelo podobno sicer ne direktno na pedalu ampak goljufa pri vbrizgu. Sej maš občutek, da je bolje in nekaj časa je fino fajn, ko avto daje občutek, da da več od sebe. Ampak to je vse bolj ali manj placebo efekt. Ni ga čez konje, navor, ker edino to je tisto kar res naredi, da gredo usta v nasmeh do ušes.

Powerbox je druga stvar. Tukaj je govora o občutku in kako reagira pedal za plin. Kot pravijo tisti, ki ga imajo montiranega, plin reagira bolj podobno kot pri motorju-takoj, ko daš gas takoj te prilepi v sedež. Ne glede na konje. 

Mnogi športni avti imajo to že serijsko vgrajeno. Le da se tam skupaj s temi nastavitvami, nastavi tudi trše  podvozje, podvozje se zniža in podobno. 

Napisano

Ja, to je to kar je Alex govoril že 1 leto nazaj...zato se je zdaj odločil za chip tuning 🙂

Napisano (urejeno)

Kot pri elektricnemu avtu kjer ni zamika oz. Laga. Takoj ko pritisnes avto leti.

Jest imam to ze stiri leta in mi je se vedno top. Dalec od tega da je placebo ucinek. Vas pa razumem, ker sem jest isto tako razmisljal dokler nisem probal :)

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

Powerbox je druga stvar. Tukaj je govora o občutku in kako reagira pedal za plin. Kot pravijo tisti, ki ga imajo montiranega, plin reagira bolj podobno kot pri motorju-takoj, ko daš gas takoj te prilepi v sedež. Ne glede na konje. 

Mnogi športni avti imajo to že serijsko vgrajeno. Le da se tam skupaj s temi nastavitvami, nastavi tudi trše  podvozje, podvozje se zniža in podobno.

A si probal powerbox? Natančno tako se obnaša in najbolj to čutiš ravno na pedalu, ki je blazno odziven, da moraš kar malo mirkat vsaj v prvih treh prestavah. Izredno malo laga je in občutek je super, ko želiš vozit športno otiroma mnogo manj, ko se je potrebno cijazit v kaki koloni.

33112_1.png

Napisano
pred 2 minutama je Scr3am napisal:

Kot pri elektricnemu avtu...

Jest imam to ze stiri leta in mi je se vedno top. Dalec od tega da je placebo ucinek. Vas pa razumem, ker sem jest isto razmisljal dokler nisem probal :)

Jaz ti verjamem,ker vem, kako reagirajo posamezni potenciometeri. V bistvu pošlje potenciometer drugačne podatke "by wire" računalniku, ki drugače odreagira na poslano komando. Čas zakasnitve dodajanja ima  se lahko skrajša do 80%. Podobno imajo serijsko tudi Ferrariji. Zato pa večini, ki prvič sedejo v njegov sedež ne uspe speljati, brez da bi avto crknil. 

pred 9 minutami je Boss napisal:

A si probal powerbox? Natančno tako se obnaša in najbolj to čutiš ravno na pedalu, ki je blazno odziven, da moraš kar malo mirkat vsaj v prvih treh prestavah. Izredno malo laga je in občutek je super, ko želiš vozit športno otiroma mnogo manj, ko se je potrebno cijazit v kaki koloni.

Nisem. Možno je, da je podobno. Saj zato pa imajo te zadeve tri nastavljive stopnje in ta boljši imajo še v vsaki stopnji 8 finih nastavitev. 

Da nimaš skozi na sport + pa ti potem avto skače v koloni. 

Napisano

Ja, pri powerbox-u je podobno. Jaz sem to opazil takoj, ko sem ga dodal, da je pedalka bolj občutljiva. nisem pa meril na valjih kako in kaj, ampak po občutku sodeč je precejšna razlika. No , lahko bi meril pospešek od 0 do 100 recimo  za neko referenco.

Napisano
dne 17. 5. 2021 ob 9:59 je samuel napisal:

Pozdrav,

pohvale 👍, sem tudi sam zadevo čistil pred časom, ravno čiščenje samo je najbolj zamudno. Naslednje čiščenje po zagotovo s peskanjem, orehove lupine so že pripravljene :)

Zdravo, daj mi povej kje si nabavil orehe in kje pištolo?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 13 minutami je mazdaman napisal:

Zdravo, daj mi povej kje si nabavil orehe in kje pištolo?

Zdravo,

orehe kar doma, mletje in "filtriranje" s sitom. Pištolo imam pa takšno. Grobo mleti niso šli skozi, zato sem jih spustil skozi sito, nisem še testiral dalje. 

01.jpg
WWW.WESTFALIA.DE

Nur Sandstrahlmittel in den 600 cm³ großen Behälter einfüllen und loslegen.Technische ...

Orehove lupine imeja recimo tukaj

TESI.SI

Pester izbor kvalitetnih abrazivnih sredstev za peskanje, kot so bakrova žlindra,jekleni sekanec,keramične kroglice,plastični granulat,soda...

Lp, Samo

Napisano (urejeno)
On 5/20/2021 at 2:44 PM, TiEn said:

Računov od materijalov ne bom zdej iskal pa cen prepiseval, ceo servisa ko mi naredim pa lahko napišem

redni servis
pas alternatorja + koleščke z ležajem novo
podložke injektorjev
olje menjalnika
sito oljne črpale

Drugače kaj je priporočljivo delati pri določenih kilometrih imaš za to temo kjer je vse napisano notr. V forumu tehnične težave

Cena servisa 130€, Jutri grem po avto ko se vračam iz dela

polek naštetega še kontrola vseh tekočin, kontrola verige in vse kar spada zraven

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 2 urama je TiEn napisal:

polek naštetega še kontrola vseh tekočin, kontrola verige in vse kar spada zraven

Bomba.... 😊👍

Napisano
32 minutes ago, SpEkTr said:

130 material in delo?? Kje to? Toj zastonj

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Ah kje delo za ta "večji" servis se mi zdi poštena cena, kar mi je nabol pomembno je to da je šlo brez zapletov

Napisano
pred 4 urami je TiEn napisal:

Pod katerim kozolcem? 😁

Napisano
pred 17 minutami je Janez007 napisal:

Pod katerim kozolcem? 😁

Samo je pa dejstvo, da veliko teh kozolčarjev obvlada veliko stvari boljše kot na uradnih servisih. Dobri mehaniki hitro poberejo šila in kopita in gredo na svoje. Pod kozolec. 🤗

• Všeč 4
  • Ljubim 1

Napisano

Jah moj avto je izven garancije, nisem neumen da bom vozil na uraden servis da me obirajo tam :D

Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je TiEn napisal:

Jah moj avto je izven garancije, nisem neumen da bom vozil na uraden servis da me obirajo tam :D

Ampak nekaj od 130€ bi morala dobiti tudi država, če hočemo imeti dobre šole, vrtce, zdravstvo, domove za ostarele ...? 😉

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Dej k boš imel servis in boš dal državi še zame pristavi zraven haha ;)

Napisano
pred 47 minutami je Alex napisal:

Samo je pa dejstvo, da veliko teh kozolčarjev obvlada veliko stvari boljše kot na uradnih servisih. Dobri mehaniki hitro poberejo šila in kopita in gredo na svoje. Pod kozolec. 🤗

Zato pa js rajsi sam delam, pa tocno vem kaj sm naredu 🙂

Napisano
pred 28 minutami je TiEn napisal:

Dej k boš imel servis in boš dal državi še zame pristavi zraven haha ;)

Slovenceljni smo res eni čudni modeli, nič ne bi plačevali davkov, živeli bi pa radi kot Švicarji 🤪

Napisano
pred 1 minuto je Deeyan napisal:

Zato pa js rajsi sam delam, pa tocno vem kaj sm naredu 🙂

To ti verjamem. Tudi sam najraje naredim vsako stvar, ki jo le znam. Pa tudi, če ni najboljše vem, da je narejeno v najboljši veri, da bi bilo. 

pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Slovenceljni smo res eni čudni modeli, nič ne bi plačevali davkov, živeli bi pa radi kot Švicarji 🤪

Ampak, jaz vozim k privat mehaniku avto, ki mi izda račun normalno, kot uradni servis. Le da je polovico nižji. 🤗

To je enako, kot da greš v gostilno in daš za pol litrsko pivo 3,50€, to isto pivo dobiš v trgovini za 1€.Sedaj pa naj vsak izbere, kje bo kupil pivo in koliko bo prispeval davka v blagajno. 😉

• Všeč 4
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Rekreiranje s kavo😝
    • Mojo CX-30 v prime line izvedbi si sedaj lastim malenkost več kot 6 mesecev. Glede na razvoj teme, sem se odločil, da še jaz povem za svtari, ki so mi na avtu všeč in stvari, ki mi niso najbolj. Avto ima sedaj nekaj več kot 5000km. Proti drugim forumašem je to malo, vendar hodim v službo peš.   Kaj mi je všeč (razen izgleda): - ergonomija in izgled notranjosti - avto je zelo tih v večini situacij - vozne lastnosti so dobre, avto se minimalno nagiba v ovinkih pri višjih hitrostih - všeč mi je upravljanje ekrana s koleščkom. - avto dobro pospešuje in ni bojazni za prehitevanje. - fizični gumbi za izklop piskanja in start/stop sistema - "teža" volana in njegova preciznost - Drago plastične obrobe - gretje(ročna klima). Ko začne gret greje na polno. Gumb za mešanje zraka imam sedaj pozimi nastavljeno na sredino, drugače je prevroče.   Stvari, ki mi niso všeč oz. bi se dale izboljšati z minimalnim vložkom: - zakaj je pri menjavi radijskih postaj na volanu 1-2s zamik s tem tečnim glasovnim opozorilom. Ali ne bi bilo bolje, če bi lahko šel hitro skozi postaje. - v vozilu pri notranjem kroženjem zraka (pre)hitro postane zatohlo, prav čutiš vlago v kabini. Sama klima je ok(navadna ročna). Ko nastavim moč pihanja, ter mešanja zraka za dane razmere, dela kot vsaka druga (ročna) klima - včasih traja predolgo preden prekliče zadnjo omejitev( piskanje vedno izklopim) - lane assist je moteč, ko se hočem čemu izognit in ne dam smerokaza - položaj stranskih ogledal oz. ogledalo na sovoznikovi strani. Preveč nazaj za moj okus, kar povzroča težave z nastavitvijo maksimalne vidljivosti. - ni slovenskega vodenja v navigaciji. Resno Mazda(in uvoznik), celotni vmesnik je preveden in niste mogli copy pastat enega fajla za slovenščino - pokrov prtljažnega dna(brez smart cargo). Tu so pa res šparali. En navaden "popndekl" oblečen v blago. Ko bi dali vsaj en pokrovček, ki gre v luknjo, kjer je kit za popravilo pnevmatik. Tako pa moraš paziti, da težjih predmetov ne daš gor preko luknje, ker se piga. Pozicionirat pa so jo morali ravno na mestu, kjer človek odloži večino stvar. Kasneje  sem kupil aftermarket gumi korito in je bolje. Ker občasno vozim plinske jeklenke, moram pazit, da gleda na obeh straneh preko luknje. Za primerjavo je moj Clio IV Expression za takratnih 9910€ s popustom imel pokrov iz umetne mase, spodaj pa nalepljen neke vrste recikliran filc debeline okrog 20mm. - škoda, da sam prtljažnik ni bolj štirioglat, da bi vsaj gume pri menjavi lažje šle not.   Če povzamem, sem z nakupom zelo zadovoljen in bi vozilo priporočil tudi drugim. So pa določene stvari, ko človek lahko samo reče "resno". Raje bi videl, da bi na kupca prevalili dodatnih 100-200€, kot pa šparanje na brezveznig stvareh.
    • Sicer se omenja, da bo 100kW dizel samo v kombinaciji z samodejnim menjalnikom, kar mi ni všeč, ampak, če dodajo zraven še štirikolesni pogon, bi tudi to pogoltnil.   Upam samo, da motor ne bo kak nafriziran litrski trivaljnik...
    • Mogoče prihaja nekaj, kar bi zate bilo zanimivo za zamenjavo Fukswagna   ...    Prihaja Fiatov novinec, ki ga bodo najbolj vzljubile družine AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI Na avtomobilskem salonu v Bruslju je Fiat predstavil velikoprostrosko zasnovani Qubo L, ki bo imel do 7 sedežev ter dizelske, bencinske in električne motorje.  
    • Baje, da bodo začeli Forde serijsko opremljati s 'šibedahom'.   Zato, da bodo tisti vosli, ko ga bodo kupili, imeli kam dat ušesa...       Pravkar mi sodelavec razlaga, kako mu je na Ford Courierju počila sprednja šipa. In stopi do našega FucksWagna, da mi pokaže in reče: - "Ja, prav tako kot tebi." Pogledam malo bolje in res, razpoka je vzporedno s spodnjim robom šipe, kakšna dva centimetra nad spodnjim robom. Iz kabine se sploh ne vidi, on je opazil, ko je ročno pral tisto koreto. Jaz pa šele, ko mi je on pokazal. Da bi kakšen kamenček tako nizko udaril, je že skoraj nemogoče, ker je v "zavetju" pokrova motorja in zaščiten z brisalci. Prej bi rekel, da prihaja do kakšnih napetosti, ko na šipo piha topel zrak, ker so zračniki narejeni tako, da piha na sredino šipe. In v tem mrazu je rob okoli mrzel, sredina pa vroča... Najbrž je utopično pričakovati, da bodo to upoštevali kot garancijo...   Ma, jebo ga da ga jebo stokrat da ga jebo pa FucksWagen...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.