Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Dobri, to je cena med znanci, smo pri njemu tudi kupili avto ipd, je mogoče delo potem malo manj. So že rezervni deli dost dragi

Napisano
pred 20 urami je Hixxy napisal:

Narejen mali servis.

Olje, filter olja, filter nafte, kabine

kose sem sam kupil

Mehanik mi je računal

75€

še enkrat napišem

75€

no k temu ne grem več nikoli, ker to je pa too much

Ziher ga je filter nafte ujezil. Ni hotel spustiti in potem je zašvical fułł. 😃

Potem pa še računal fułł.

Napisano

Baje so tile novi mercedesi obupne kvalitete , kar se notranjosti tiče. Plastike škripajoče... 

N7rRRL1.jpg

Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

Bi pa ja lahko Slivko prosil, da ti s pravim dostavnikom to pripelje....a s tem Cliotom se bo še kdo vozil :)

Sej ma lih nove fedre, more sprobat :lol:

• Všeč 1
  • Haha 4
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Bi pa ja lahko Slivko prosil, da ti s pravim dostavnikom to pripelje....a s tem Cliotom se bo še kdo vozil :)

Ja, pri @Slivka sem dobil idejo.  😄

Drugače pa je sledilo temeljito čiščenje, avto je sedaj "kot nov".

Napisano
pred 8 urami je FuManchu napisal:

Baje so tile novi mercedesi obupne kvalitete , kar se notranjosti tiče. Plastike škripajoče... 

Ma reno kvaliteta. 

Motor je bil dizl 100kW ma jaz teh konjev jih nisem začutil. Naša cx3 g120 jo šiša brez problema 😁😉

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Evo, bil na servisu s tistim čudnim vecejem :lol:

so mi zamenjali luč + naredili redni servis

zdej pa gas dalje :jupiii:

Napisano (urejeno)
pred 55 minutami je NevLado napisal:

Evo, bil na servisu s tistim čudnim vecejem :lol:

so mi zamenjali luč + naredili redni servis

zdej pa gas dalje :jupiii:

Vidim, da si s servisom zadovoljen. Ti tokrat za servis bencinarja niso zaračunali DPF olja? 😃 Kaj pa so ti naredili in cena? 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Vidim, da si s servisom zadovoljen

Sej ni bil s servisom ampak z WC-jem.

• Haha 3
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano
pred 31 minutami je Janez007 napisal:

Vidim, da si s servisom zadovoljen. Ti tokrat za servis bencinarja niso zaračunali DPF olja? 😃 Kaj pa so ti naredili in cena? 

sem izrazil skrb kaj si bo mislil naslednji lastnik, ko bo videl na računu ultra dpf :) 

komplet servis glede na kilometrino (torej 127kkm), izpostaviti velja svečke (ngk, ki so očitno iz zlata) in pa check klime

Napisano (urejeno)

Torej v bencinarja so ti vlili Ultra DPF 5W-30 Mazdino olje. Bravo Mazda pooblaščeni servisi 👋 

Cena pa? Ena taka svečka v Autodoc danes stane 21€.

image.png

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Torej v bencinarja so ti vlili Ultra DPF 5W-30 Mazdino olje. Bravo Mazda pooblaščeni servisi 👋 

Cena pa? Ena taka svečka v Autodoc danes stane 21€.

image.png

Mogoče sem bil premalo jasen. Gre se za debato ki sva jo midva že imela, torej zakaj je bil zadnjič na računu napisan Ultra DPF. To sem danes podiskutiral tudi na šalterju. Namreč če je na delovnem nalogu Ultra (in tudi v motorju Ultra), zakaj bi mi na račun napisali Ultra DPF - njihovo "napako" bom pač moral razlagat naslednjemu potencialnemu lastniku avta. Tako da današnji račun ima gor (spet) napisano pravo olje. :prstgor:

Napisano

Na 08 letniku prva menjava spodnjih rok spredaj pri 183kkm. Ena mela lufta, zamenjal obe. Roke, menjava in optika blo 200€...zdaj pa tehnični pregled in podaljšanje registracije... 

Napisano

Ni mazda ampak tokrat toyota, v 1,5 leta je obrnila 45000km in seveda to je njen 3 uradni in 6 neuradni servis, zraven osnovnega servisa sem seveda kot vedno dodal še nekaj stvari in sicer menjava olja v menjalniku in pa menjava svečk :) 

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Se namenil menjat gume.

Vse lepo in prav, dokler nismo prišli do matice na sprednjem desnem kolesu, ki ni in ni hotel popustiti. Do sredine je šel, potem pa ne naprej, ne nazaj.

Nazadnje je uporabil "kamijonsko" pištolo in pač odlomil. Naročili smo novo matico in tisto palčko (pridejo jutri).

Sedaj se vozim s 4 šraufi in še vedno na zimskih gumah :(

Nimaš kej :) 

• Zmeden 2
  • Žalosten 2
Napisano

Šola za drugič, da se vijake namaže vedno.

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Litijeva mast čist OK,eni imajo raje bakreno...jaz zelo rad uporabljam Liqui Moly z MoS2.

Samo,da ne boš basal k blesav...jaz eno zobno ščetko in samo malenkost...res malenkost...toliko da je sled masti na površini navoja...ko pa privijačiš se pa itak lepo porazdeli po navoju.

Seveda ne smeš pozabiti ženino zobno ščetko vrniti na svoje mesto,da ne bo spet "ogenj v strehi"🙄

Popravljeno od skritikrt
  • Haha 5
  • Začuden 1
Napisano
pred 16 minutami je Jaka32 napisal:

S čim?

Jaz uporabljam bakreno mast že odkar vem, da obstajajo kolesni vijaki. 

Malo namažeš in je ok. 

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.