Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Še zavesice 😋

Te najbolj pašejo na 6tko,tako kot sanke.... 😁😉

• Začuden 1
  • Jezen 1
Napisano

a poglej poglej, same dvojke, jaz sem pa bolj lepo snežinko občudoval. Napačen fokus pa ne Ford.

33112_1.png

Napisano
pred 6 urami je NevLado napisal:

Dobro se obrača! Si že menjal drugič svečke?

Jaz 1x...od 194 mam avto... 

Lahko dvojke in snežinko občuduješ... 😋

Napisano
dne 7. 12. 2024 ob 15:06 je Janez007 napisal:

Na Mazda servis ... menda menjajo brezplačno tudi po izteku garancije ...

dne 7. 12. 2024 ob 15:10 je SeekK napisal:

Je bil ata ze, ga poklicejo menda. Sam do takrat pa to skos špila :) ni kake varovalke locene da bi ven vzel alpakej? :)

Če samo zaključim tole, včeraj je bil opravljen servis in so tudi menjali motorček na Mazdi 6 2016 letnik. Menjajo tudi po izteku garancije, pogoj je da je avto redno servisiran na pooblaščenih servisih.

• Všeč 4
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je SeekK napisal:

Če samo zaključim tole, včeraj je bil opravljen servis in so tudi menjali motorček na Mazdi 6 2016 letnik. Menjajo tudi po izteku garancije, pogoj je da je avto redno servisiran na pooblaščenih servisih.

100 eur je menjava z motorčkom

150 eur preplačaš vsak redni servis na pooblaščencu

ma nevem :D 

Napisano

A ima kdo mogoče navodila, kako pridet do zadnje kamere na šestki karavan GL oz GJ. Sem snel notranjo oblogo samo je treba snet dol še cel tisti zunanji del kjer je krom lajšta in ta jajca.

• Začuden 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 4 urami je SeekK napisal:

Kje to piše? Tole pri Mazdinih servisih diši po tem, da je važna tudi barva kože, narodnost, verska pripadnost, politična usmeritev,  spolna usmerjenost ... in morda še kaj. Torej, kje so zapisana pravila glede menjave motorčkov - sem spraševal že Mazdo Slovenija, pa nisem dobil odgovora. In kaj ima stvarna napaka teh motorčkov veze z rednimi servisi pri njih? 

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 55 minutami je Janez007 napisal:

Kje to piše? Tole pri Mazdinih servisih diši po tem, da je važna tudi barva kože, narodnost, verska pripadnost, politična usmeritev,  spolna usmerjenost ... in morda še kaj. Torej, kje so zapisana pravila glede menjave motorčkov - sem spraševal že Mazdo Slovenija, pa nisem dobil odgovora. In kaj ima stvarna napaka teh motorčkov veze z rednimi servisi pri njih? 

Kaj ima veze? Da so te vsa ta leta, ko avto, ki več v garanciji, lahko na suho nategovali. Mi je rekel moj mehanik, ki je prej delal na mazda servisu KP, sedaj je šel hvala bogu na svoje, da je max.sprejemljiva cena za renini servis na premium cx30, skupaj z materialom, 150€. Kar je več je uradna kraja. 

Tako, da tudi če bi plačal polno ceno motorčka, bi bil še vedno v plusu, če nisi vozil k njim avta. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Kaj ima veze? Da so te vsa ta leta, ko avto, ki več v garanciji, lahko na suho nategovali. Mi je rekel moj mehanik, ki je prej delal na mazda servisu KP, sedaj je šel hvala bogu na svoje, da je max.sprejemljiva cena za renini servis na premium cx30, skupaj z materialom, 150€. Kar je več je uradna kraja. 

Tako, da tudi če bi plačal polno ceno motorčka, bi bil še vedno v plusu, če nisi vozil k njim avta. 

Seveda ima veze. Pravila igre morajo biti v naprej jasna. 

Napisano

Bojo rekli, da za to, ker je bil ob vsakem servisu komplet pregledan.... in samo tako lahko jamčijo.......

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano (urejeno)

Po 2 tednih dobil avto iz popravila: parking + toča.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Menjana hauba, prebarvana pa poleg haube cela streha in desna stran.

2024-12-19 15.48.23.jpg

Za dober konec pa je me domov pišel iskat šefe s Focusom RS, ker nisem imel prevoza :)

Popravljeno od toto89
Napisano

Mika me že od nekdaj.. Danes sem videl kako živih je vseh 280 konjičev.

Ampak to je še manj družinski avto kot trojka. Prej bo mazda 6 kot pa Focus RS.

Napisano
pred 8 urami je etcho napisal:

Ali pa združiš oboje in greš na RS6. 😆

Takoj ko odplačam kredit za stanovanje 😁

Al pa prodam stanovanje pa gremo živet v Audija.

Napisano
pred 11 urami je toto89 napisal:

Ampak to je še manj družinski avto kot trojka.

Trdota?

Ker prostora ima krepko več.

Napisano

Prostor, predvsem v prtljažniku.

Ne verjamem ti, očitno je krepko več zelo subjektiven pojem.

Kar potrjuje tudi v tem članku ( In comparison, the VW Golf R has a smaller boot than the standard car, but at 343 litres it’s still 83 litres up on the Focus RS. )

https://www.autoexpress.co.uk/ford/focus/rs-hatchback/practicality

Napisano
pred 16 urami je toto89 napisal:

Mika me že od nekdaj.. Danes sem videl kako živih je vseh 280 konjičev.

Ampak to je še manj družinski avto kot trojka. Prej bo mazda 6 kot pa Focus RS.

Sem se zatipkal. 350 jih ima RS.

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je toto89 napisal:

Sem se zatipkal. 350 jih ima RS.

Tako pa ja. Ker potem je to bil MK3 RS, ki je manjši kot MK4 ST s 280 konji.

In ST MK4 je tudi karavan, ki ga po volumnu šije samo Octavia katavan

Popravljeno od godlike
Napisano

MK3 ja. Na karavana niti pomislil nisem, ker povsod kjer vidim promocijo ali test NI karavan :)

Napisano
dne 18. 12. 2024 ob 15:12 je SpEkTr napisal:

A ima kdo mogoče navodila, kako pridet do zadnje kamere na šestki karavan GL oz GJ. Sem snel notranjo oblogo samo je treba snet dol še cel tisti zunanji del kjer je krom lajšta in ta jajca.

Napisano
pred 3 urami je Hixxy napisal:

Isuse bože, kok enga kablovja

drgač pa kakšna je to konfiguracija m6 da ima avtomatsko zapiranje zadnjega kuferana

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sicer se na kmetijsvo najbolj ne spoznam ampak tako dobro v veliki večini kot je to sedaj še kmeti niso živeli.....  Ps, poznam pa razmere zelo dobro. 
    • Kofe se kaj pije.... 
    • Ti si enkrat že sam priznal, da si kreten al nekaj takega. Zdaj, al samo potrjuješ, da si res al ti pa v tej vročini toliko noge smrdijo, da ti je že v glavo udarilo...   Na protestih je bilo nekaj spodobnih traktorjev, ki novi stanejo 150.000€. Vsi ostali traktorji so bili krepko pod to ceno. Stvar je samo, kam obrneš objektiv: a tja, kjer je pet dragih traktorjev al tja, kjer je petdeset starih Fergusonov, Zetorjev, Štoretov, IMTjev in podobnih, ki niso vredni niti 15.000€...   En vlačilec s polpriklopnikom je mimogrede 150.000€. Pa jih praviloma menjajo vsakih 5 let, medtem ko traktorji po kmetijah delajo po 15 let. Pa se nihče ne vtakne v to, kakšne tovornjake vozijo avtoprevozniki...    Avtobusi imajo cene okoli 350.000 €. Tudi tu se nihče ne obregne, od kod prevoznikom denar za take stroje... Kmetje naj pa obdelujejo kmetijo s konji...   Industrijski fiber laserski rezalnik ima ceno, da ga ni traktorja za tako ceno - okoli 450.000€. Pa se nihče ne vtakne, kakšni bogataši so šloserji, ki delajo železne konstrukcije...   Kmetje so v glavnem protestirali zaradi birokracije, ki je postala tako zapletena, da si mimogrede v prekršku, ne da bi sploh vedel, da kršiš. Karkoli narediš, lahko inšpektor najde, da si naredil narobe... In veliko določil je popolnoma nesmiselnih in ne prinašajo prav nobene koristi ničemur razen uvoznikom in tujim kmetovalcem, predvsem tistim izven EU... Kar se financ tiče, so protestirali proti spremembi davka, ki je močneje obdavčil kmetije na območjih z omejenimi možnostmi za kmetovanje - na strmih pobočjih in gorskih terenih. Kmetje so zahtevali, da subvencije za take kmetije ostanejo neobdavčene, saj ne predstavljajo dobička, ampak zgolj pokrivajo višje stroške dela v težkih pogojih. Predvsem živinorejci so protestirali proti norostim pri upravljanju s populacijo volkov in medvedov, ki jim redno koljejo živino. Protestirali so tudi proti prestrogemu omejevanju na območju Natura 2000. Samo primer: lubadar je napadel smreke, pa niso smeli požagati 25 smrek, ker je območje Natura 2000. Pet let pozneje se je cel gozd smrek sušil, ker jih je uničil lubadar. Birokrati s tem nimajo škode, kmetje pa. In na koncu je za okolje več škode kot bi jo naredili kmetje, če bi pravočasno požagali tistih nekaj smrek in omejili žarišče lubadarja... Problem je tudi nizka odkupna cena. Medtem, ko se je hrana v trgovinah podražila, so odkupne cene, ki jih prejemajo kmetje, ostale nizke - ob dejstvu, da so se dvignile cene nafte, ostalih surovin in orodja, ki ga kmetje pri svojem delu potrebujejo...    Torej, če zaključim: vse je odvisno, kam obrneš objektiv. Če novinar pokaže drage traktorje, boš ti kričal, da so kmetje lordi, ki se preseravajo na polno in sedijo na kupih zlata. Če pa drug novinar vpraša kmeta, zakaj sploh protestira, boš pa takega novinarja že vnaprej skritiziral in diskreditiral. Za take ljudi obstaja izraz "Confirmation Bias" oziroma, če probamo povedat tako, po kmečko, imaš pristranski potrditveni mehanizem...       In v bistvu velika večina na tem forumu prispeva k težki situaciji kmetov in kmete teptajo in se niti ne zavedajo tega. Zdaj pa čisto odkrito, če kdo upa: koliko vas je tu, ki vam ni problem odšteti 14,90€ za liter motornega olja, samo, da je kvalitetno - hkrati pa kupujete jedilno olje po 1,49€, ker ostalo je predrago, sploh pri slovenskih kmetih, ki prodajajo liter po 10 €, čeprav slovenski kmeti večinoma ponujajo hladno stiskano (nerafinirano) sončnično olje (ki ima močnejši okus po semenih in zato da solati boljši okus)...
    • Mazda Production and Sales Results for May 2026Preberi celoten članek
    • Ja, v levici  bi znali marsikaj povedati na to temo. Zato pa so strogo proti preverjanju poslancev na droge. 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.