Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

A ve kdo mogoče , zakaj mi ne pokaže vedno na zaslonu imena zraven tel. številke, ko me kdo kliče? 

Na telefonu imam drugače shranjeno ime. 

Nekatera imena prikaže, druga zopet ne. 🤔

Napisano
pred 16 minutami je Alex napisal:

A ve kdo mogoče , zakaj mi ne pokaže vedno na zaslonu imena zraven tel. številke, ko me kdo kliče? 

Na telefonu imam drugače shranjeno ime. 

Nekatera imena prikaže, druga zopet ne. 🤔

Ker imas enkrat shranjeno z +386 enkrat pa ne .... IZREDNO motece!! Sam sem updejtal SW in upal da se bo to popravilo, pa se na zalost ni :(

• Všeč 2
  • Žalosten 2
Napisano

Hmm, pri meni je pa OK ne glede ali je +386 al pa navaden zapis številke. Je pa problem, če je v imeniku shranjenih več kot 1000 oseb. Tiste nad 1000 ne pokaže.

33112_1.png

Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Hmm, pri meni je pa OK ne glede ali je +386 al pa navaden zapis številke. Je pa problem, če je v imeniku shranjenih več kot 1000 oseb. Tiste nad 1000 ne pokaže.

To je zato, ker 6ke niso premijski avti, cx-30 pa?

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano
pred 1 minuto je NevLado napisal:

Čist res... :bravo:

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 36 minutami je NevLado napisal:

Meni v cx30 pokaže tudi sliko osebe, če imam shranjeno zdraven. A v 6-ki tudi?🤗

pred 42 minutami je Boss napisal:

Pri nas mislim, da je to število krepko preko 1000.

Pred eno uro je Bossek napisal:

Ker imas enkrat shranjeno z +386 enkrat pa ne .... IZREDNO motece!! Sam sem updejtal SW in upal da se bo to popravilo, pa se na zalost ni :(

Se pravi, da moram vsem dodati +386 spredaj? Mislim, vsaj kolegom in tistim, ki me pogosto kličejo. 🤔

Napisano (urejeno)

Ne, važno je, da to urediš pri tistih, ki jih imaš shranjene pod "NE OGLAŠAJ SE!", "DEBIL", "CEPEC" in "ŠEF" - to ni tako veliko ljudi, razen, če si nek zatežen tip in so ti vsi odveč in so zate vsi debili in cepci...

Ostale pa lepo pozdraviš, pa se ti bodo že sami predstavili.

Popravljeno od Slivka
  • Všeč 1
  • Haha 3
  • Začuden 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

Ne, važno je, da to urediš pri tistih, ki jih imaš shranjene pod "NE OGLAŠAJ SE!", "DEBIL", "CEPEC" in "ŠEF" - to ni tako veliko ljudi, razen, če si nek zatežen tip in so ti vsi odveč in so zate vsi debili in cepci...

Ostale pa lepo pozdraviš, pa se ti bodo že sami predstavili.

Itak na neznane številke se ponavadi ne oglašam. Bo že napisal, če kaj nujno rabi. 😊

Napisano

Ali kdo ve, če je to normalno, ko klimo dam na "Auto" se vklopi notranje kroženje zraka (dotok zraka od zunaj se zapre) in se zlepa ne izklopi oziroma zunanji zrak ostane zaprt.

Se z družino recimo peljemo na morje in potem naj 5 ur dihamo lastni izdihani zrak? Dobro, saj s pritiskom na tipko za kroženje zraka, lahko zrak nazaj odprem, ampak se mi ne zdi logično, da je po defaultu, zrak zaprt in to pri poletnih temperaturah.

Sem pa ravno včeraj opazil, da sedaj, ko se je zunaj ohladilo, ostane ob pritisku na "Auto" zunanji zrak odprt.

Naj mimogrede omenim, da je klimatizacija v tem avtu zelo slaba.

33871_1.png

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Lentus napisal:

Ali kdo ve, če je to normalno, ko klimo dam na "Auto" se vklopi notranje kroženje zraka (dotok zraka od zunaj se zapre) in se zlepa ne izklopi oziroma zunanji zrak ostane zaprt.

Se z družino recimo peljemo na morje in potem naj 5 ur dihamo lastni izdihani zrak? Dobro, saj s pritiskom na tipko za kroženje zraka, lahko zrak nazaj odprem, ampak se mi ne zdi logično, da je po defaultu, zrak zaprt in to pri poletnih temperaturah.

Sem pa ravno včeraj opazil, da sedaj, ko se je zunaj ohladilo, ostane ob pritisku na "Auto" zunanji zrak odprt.

Naj mimogrede omenim, da je klimatizacija v tem avtu zelo slaba.

Pa tak premijski avto CX-30. 😆

V tolažbo. Tudi na M6 in M3 se vede podobno - na AUTO vključi kroženje, koliko časa pa ne vem, ker prej vključim zunanjega. Saj če je zunaj zelo vroč zrak je razumljivo, da računalnik na osnovi senzorjev izračuna, da bo hitreje ohladil s kroženjem notranjega hladnejšega. Me pa moti, da ti AUTO + tipka zunanji, AUTO izklopi. Nikoli se nisem poglabljal, ampak na drugih avtih se te "Mazda" logike ne spomnim. Načeloma bi moral AUTO dovoliti opcijo spremembe dovoda zraka (zunanji, kroženje).

IMG_20220918_090429.jpg

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Pa tak premijski avto CX-30. 😆

kje pa je meja, da se začne premijski avto :), jaz mislim da je CX-30 povsem normalen avto srednjega ranga, premijski se za moje pojme začnejo tam pri +50k €, tako da kakšna malenkost verjetno ni tako dobra kot v kakem a6 ali bmw5 oz. drugih premijskih avtih.....ampak je pa zanimivo kako ljudi motijo tudi najmanjše malenkosti, kakor koli pravilo 100 ljudi 100 čudi velja :)....

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Me pa moti, da ti AUTO + tipka zunanji, AUTO izklopi. Nikoli se nisem poglabljal, ampak na drugih avtih se te "Mazda" logike ne spomnim. Načeloma bi moral AUTO dovoliti opcijo spremembe dovoda zraka (zunanji, kroženje).

Sigurno? Meni se zdi da mi auto ostane, ko to naredim..

Napisano

Pri dosedanjih Mazdah z avtomatsko klimo je bilo od nekdaj tako, da ce si kaj sam prestavil (razen temperature seveda), da se AUTO nacin izklopi ... kar je nekako logicno ... In takrat, ko je zunanja temperatura visja, vklopi korzenje notranjega zraka... cez cas pa se sam preklopi na dotok od zunaj ... Jaz imam klimo vecinoma na AUTO in nastavljeno nekje med 20 in 22 stopinj... in mi tak nacin delovanja ustreza ... Edino kadar se peljem in ob cesti opazim kaksnega kmeta, ki trosi gnojnico, ponavadi sam prestvim na korzenje notranjega zraka in cez cas, ko je "opasnost prošla" spet vklopim AUTO nacin ... :P 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 38 minutami je SeekK napisal:

Sigurno? Meni se zdi da mi auto ostane, ko to naredim..

Ni sigurno. 🙂 Enkrat poleti, pa se mi 99% zdi, da se tako zgodilo. Saj v navodilih piše, da AVTO skrbi tudi za vklapljanje-izklaplanje kroženja zraka.

Napisano

Mazdina avtomatika za klimo res rada izbere notranje kroženje zraka. Daleč najbolj od vseh, ki sem jih doslej vozil. Se sicer čez precej časa tudi odloči, da bo vrnila na zajem zraka od zunaj, ampak zunaj ne sme biti preveč vroče, sicer zlepa ne gre nazaj. In verjamem, da greš lahko tudi na morje, pa si še vedno ne bo premislila.
Po mojih izkušnjah ni ravno biser, je pa nekako v zlati sredini pri delovanju.

Napisano

Meni je v obeh Mazdah klima super in se sploh ne obremenjujem s tem, od kod in kam piha.Jaz upravljamo z klimo in ne ona z mabo. Če piha notranje kroženje zraka, ga čez nekaj časa sam preklopim na zunanjega in je rešeno. 

Če naletim na kak kmečki smrad(gnoj) preklopim hitro na notranje kroženje in to je to. Aja, tudi v dolgih tunelih sam preklopim na notranje kroženje. 

Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Ni sigurno. 🙂 Enkrat poleti, pa se mi 99% zdi, da se tako zgodilo. Saj v navodilih piše, da AVTO skrbi tudi za vklapljanje-izklaplanje kroženja zraka.

Evo, pravkar sem preskusil - AUTO na M6 je ostal AUTO tudi pri naknadni ročni spremembi kroženja zraka (zunanji/notranji). Torej se logika spremeni ob visokih zunanjih temperaturah, ko očitno AUTO ne sfolga več in se ob ročni spremembi kroženja v zunanji zrak, izklopi.

Napisano (urejeno)

A gre še komu na živce nov volan v cx30 (fake usnje), ki je tak grob, drseč? 

V 6-ki je že lepo zguljen in ko je enkrat gladek, zanimivo, ne drsi več. 

Tudi na otip je dosti bolj prijetno vse skupaj. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 1
  • Zmeden 1

Napisano

Klima v mazdi je ena najslabših, moje mnenje. Dela zelo slabo, v m6 poleti ne sfolga konkretno hladit na 24, tako da moraš pustit na notranje kroženje če želiš da ohladiš vozilo, v momentu ko preklopiš na zunanji zrak kar čutiš da ne sfolga. Vglavnem zelo bogo, druge znamke imajo to 100x bolje porihtano. Primer toyote vklopis npr na 24 se vklopi notranje krozenje zraka za 10 do 15min v tem času čutiš da hladi (pri mazdi je obcutek kot da bi pri 40stopinjah gledal leden pir skoz šipo) potem se izklopi samodejno notranje kroženje, ventilator pojaca za eno stopnjo in vzdrzuje temp brez tezav. 

Za mazdo sem pa tudi na servisu omenil od novega ene 4krat to hobi klimo in so sami potrdili da jih dosti jamra in da so svohne.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 45 minutami je Alex napisal:

A gre še komu na živce nov volan v cx30 (fake usnje), ki je tak grob, drseč? 

V 6-ki je že lepo zguljen in ko je enkrat gladek, zanimivo, ne drsi več. 

Tudi na otip je dosti bolj prijetno vse skupaj. 

Saj je pri vseh modelih Mazd tako, se motim? Najprej grob, drseč, siv, nakar po 5-10.000 začne na najbolj uporabljenih predelih postajati črn in gladek, po občutku pocast, ker ne vpija vlage.

Če kaj ni usnjen volan, potem to ni Mazdin.

Screenshot 2022-09-18 14.38.08.png

Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Saj je pri vseh modelih Mazd tako, se motim? Najprej grob, drseč, siv, nakar po 5-10.000 začne na najbolj uporabljenih predelih postajati črn in gladek, po občutku pocast, ker ne vpija vlage.

Če kaj ni usnjen volan, potem to ni Mazdin.

Screenshot 2022-09-18 14.38.08.png

Res je. Mi bo dopizdilo in ga bom dal obleči v pravo usnje. In bo mir potem. 

Napisano

Klima na 6ki meni ohrani nastavitev AUTO, tudi če menjam kroženje zraka ali izklopim AC.

Notranje kroženje zraka se nastavi vsakič, ko je zunaj večja temperatura kot noter (npr danes ko je hladno lepo pusti zunanji dotok, ko bo pa zunaj 25+ bo pa pustila na notranje kroženje). Jaz sem vsak dan v avtu 2 uri, klimo imam skos na AUTO in 23,5, drugače me zebe - pa sem precej vroč človek. Na CX-3 sem moral skos drkat knof za temperaturo (od 18-22), tukaj na 6ki pa nimam pripomb.

Napisano
pred 32 minutami je NevLado napisal:

Klima na 6ki meni ohrani nastavitev AUTO, tudi če menjam kroženje zraka ali izklopim AC.

Notranje kroženje zraka se nastavi vsakič, ko je zunaj večja temperatura kot noter (npr danes ko je hladno lepo pusti zunanji dotok, ko bo pa zunaj 25+ bo pa pustila na notranje kroženje). Jaz sem vsak dan v avtu 2 uri, klimo imam skos na AUTO in 23,5, drugače me zebe - pa sem precej vroč človek. Na CX-3 sem moral skos drkat knof za temperaturo (od 18-22), tukaj na 6ki pa nimam pripomb.

Če primerjam cx30 in mazdo 6, je v cx30 bolj efikasno hlajenje. To opaziš, ker v cx30 , ki je bila na soncu, precej hitreje ohladi notranjost. Malo odpreš šipe, hlajenje na ful in rešeno. 

• Všeč 2
  • Ljubim 1

Napisano
pred 16 minutami je Alex napisal:

Če primerjam cx30 in mazdo 6, je v cx30 bolj efikasno hlajenje. To opaziš, ker v cx30 , ki je bila na soncu, precej hitreje ohladi notranjost. Malo odpreš šipe, hlajenje na ful in rešeno. 

Pri 6ki bi prej prisel v Dubrovnik kot pa da ohladi s 40 na 24. 

Me veseli da so v cx30 zadevo porihtali 🙂

Napisano (urejeno)
pred 18 minutami je scania napisal:

Pri 6ki bi prej prisel v Dubrovnik kot pa da ohladi s 40 na 24. 

Me veseli da so v cx30 zadevo porihtali 🙂

Ne vem, meni je hlajenje pri vseh Mazdah zadnjega obdobja bilo OK. Je pa res, da sta M3 in M6 beli (ne naključno 😉), in se zato njuna površina na soncu manj segreje. Poleti imam nastavljeno na okoli 24 stopinj, če je zunaj zelo vroče. AUTO zelo redko uporabljam, ker me pihanje v glavo moti in zato forsiram pihanje v noge, ventilator pa imam nastavljen na čim tišje delovanje, tam na 2 do 4 stopnjo. Pri počasni vožnji si rad odprem okno in uživam v poletju. 🙂

Screenshot 2022-09-18 16.20.51.png

PHYS.ORG

(PhysOrg.com) -- From an environment standpoint, silver and white cars are cool; black cars are not. Researchers at the Berkeley Lab...

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.