Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

@Aless sem šel prav gledat pepela je 0,09 vec kot v mazda olju, kar po mojem amaterskem znanju ne vpliva? . Je pa TBN in TAN velikooo boljši, TBN mazda olje 6,7 mobil 8,6 TAN mazda olje 2,35 mobil 1,48. Tudi ostali paket aditivov se mi zdi boljši saj vsebuje novejše aditive Mo, B, Ca

( @Aless Zastrupil si me z olji, si ze sestavljam tabele v exelu 🙂 )

Napisano

Mislim da je DIFP-WOA. Naj me kdo popravi če se motim. Drugače je pa bilo že parkrat napisano na forumu ampak ne najdem, mislim pa da je ta.

Napisano

Evo nasel od @Aless prispevek. Kopiram. 

Mazdina navodila kako preveriti, raztegnjenost verige:

1. Start the engine and warm it up.

Engine coolant temperature: more than 65 degrees.

2. Before carrying out the inspection of chain elongation, prepare the vehicle in the following conditions.

Turn off the A / C switch

Turn off the lights, automatic lights and any other light.

Hold the steering wheel in the center.

3. Turn off the engine by turning the key to OFF.

4. Connect the M-MDS to the DLC-2.

5. Once you have identified the vehicle, select the following options from the home screen M-MDS.

(1). Select "Data Logger"

(2). Select "Modules".

(3). Select "PCM".

6. Select the PID "CC_DIFP_WOA (ANGL)"

7. Select the PID "RPM (RPM)"

8. Start the engine and run it at idle.

9. The value of PID "CC_DIFP_WOA (ANGL)" will appear after 10 seconds after the engine start. Check the value to verify if the timing chain needs to be replaced or not.

10.44 degrees or less: the repair is complete.

10.45 degrees or more, perform repair procedure.

Note: If the value is 0, wait until the value changes and becomes different to 0.

Napisano
pred 6 urami je scania napisal:

@Aless sem šel prav gledat pepela je 0,09 vec kot v mazda olju, kar po mojem amaterskem znanju ne vpliva? . Je pa TBN in TAN velikooo boljši, TBN mazda olje 6,7 mobil 8,6 TAN mazda olje 2,35 mobil 1,48. Tudi ostali paket aditivov se mi zdi boljši saj vsebuje novejše aditive Mo, B, Ca

( @Aless Zastrupil si me z olji, si ze sestavljam tabele v exelu 🙂 )

👍 Nimam več kaj dosti za dodati razen da ima Mobil1 kvalitetnejšo bazno-osnovno olje, Mobil1 ima namreč mešanico GTL, PAO in Estra, kar se odraža v dobri lastnostih olja Flashpoint 242C, Pourpoint -50C. Mazdino olje ima osnovno olje HC (FP 234C, PP -36C).

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
On 7/29/2021 at 10:59 AM, Boss said:

Tam okol Brnika serjejo še iz avionov. 🤪

Jaz navadno fliknem mokro brisačo čez ta mrčes, počakam 10 minut in pol gre več ali manj dokaj enostavno dol.

Hm ... bom moral probat  ;)

Napisano

Evo, druga regeneracija po menjavi olja je za mano. Razdalja med 1. in 2. je znašala 228 km, ampak to se mi zdi fantastičen rezultat, saj je bilo v tem času precej hitre AC vožnje (tudi do 190 km/h) in skoraj ena ura cijazenja po Ljubljani (med 15. in 16. uro). Sem jo namreč pričakoval bistveno prej ...

Zaenkrat lahko tole Mobil 1 olje samo pohvalim.

Napisano (urejeno)

Najprej hvala @Alex za vse napotke in navodila. Mazdo sem opral, obdelal s plastelinom, spoliral dva krat, premazal z glazuro za moker videz, ter premazal z voskom. In rezulatat je ODLIČEN 😁😁😁😁

20210804_131315.jpg

Popravljeno od scania
  • Všeč 6
  • Ljubim 2
Napisano
pred 6 minutami je scania napisal:

Najprej hvala @Alex za vse napotke in navodila. Mazdo sem opral, obdelal s plastelinom, spoliral dva krat, premazal z glazuro za moker videz, ter premazal z voskom. In rezulatat je ODLIČEN 😁😁😁😁

20210804_131315.jpg

Saj je kot razstavni avto sedaj. 👍 Sedaj mi je celo ta barva postala všeč. 🤗

• Všeč 1
  • Ljubim 1

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Saj je kot razstavni avto sedaj. 👍 Sedaj mi je celo ta barva postala všeč. 🤗

Nemorem se nagledat, noro lepa je. Res hvala ti za suport 🙂

Napisano
pred 21 minutami je scania napisal:

Nemorem se nagledat, noro lepa je. Res hvala ti za suport 🙂

Lahko odpreva profi urejanje-poliranje avtov. 🤗 Kot sem ti že omenil, bi nama obema  prav prišla majhna strojna polirka. Bi nam prikrajšala veliko truda in bolečih rok. 😄

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Lahko odpreva profi urejanje-poliranje avtov. 🤗 Kot sem ti že omenil, bi nama obema  prav prišla majhna strojna polirka. Bi nam prikrajšala veliko truda in bolečih rok. 😄

To pa ja. Rok pa ne čutim 🤣🤣🤣 v ponedeljek sem očetovega mercedesa resil, včeraj toyoto od moje in danes mazdo. Kot da bi gvihtal 🤣🤣🤣

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je scania napisal:

20210804_131315.jpg

Odlično👍, koliko časa si porabil za vse?😉😁

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 4 minutami je sportman333 napisal:

Odlično👍, koliko časa si porabil za vse?😉😁

5ur z notranjim čiščenjem, kar vzame časa vendar je vredno 🙂

Napisano

Zdaj pa še povej kolk cajta si naprej pa nazaj vozil po dvorišču :hudicek:

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Priznam, da sem en krog naredil...cca 1 km, da je zlaufalo glih na dvorišču...

Popravljeno od Shrek
  • Všeč 2
  • Haha 2
Napisano
dne 4. 8. 2021 ob 14:18 je Alex napisal:

No, to bi blo pa fajn. Za začetek kako spravimo mušice in smolo iz avta?😁

Napisano (urejeno)

Alkohol za smolo. Sam ne tisti za pit :D Al pa čistilni bencin

za mušice pa citrus prewash

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 3 urami je Gregster napisal:

No, to bi blo pa fajn. Za začetek kako spravimo mušice in smolo iz avta?😁

Če nimaš teh čistil uporabi sonč.olje. Z njim namažeš smolo in malo počakaš ter obrišeš smolo z avta! 👍

Napisano

Katerakoli krema bo OK za smolo... Na plazi je ponavadi pri roki krema za soncenje ... 

Drugace pa sem jaz pred leti kupil en sprej za odstranjevanje smole... Ponavadi ga rabim takrat, ko  pridem iz poletnega dopusta ob morju :D 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Bini napisal:

Če nimaš teh čistil uporabi sonč.olje. Z njim namažeš smolo in malo počakaš ter obrišeš smolo z avta! 👍

Ja, to si je dobro zapomnit. Kadar ne gre stran z vodo, se splača poskusit z jedilnim oljem. 

Voda je polarno topilo in topi polarne snovi. Olje je nepolarno topilo in topi nepolarne snovi (smolo, ostanke lepila nalepk (vinjete), čepe masla v ušesih 😁...). 

Olje dam na vato, na debelo namažem flek, počakam 5-10 minut, obrišem in na koncu sperem z vodo z malo detergenta. Po potrebi postopek ponovim.

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.