Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 27 minutami je MarkoSolnir napisal:

Vidim, da se res ne spoznam :D Vzvratne luči pa bi verjetno morale biti na obeh straneh, če moja logika še kaj funkcionira pri teh temperaturah... Se opravičujem za noob vprašanja haha

Odvisno od modela avta. Eni imajo 2 meglenki, eni 1. Eni imajo 2 rikverc luči, drugi 1.

Napisano
6 minutes ago, Hixxy said:

Gume tega foruma Nexen SU4 :)

Aha potem imaš enake kot jaz. Ja, težava teh gum je, da imajo kar mehke bočnice. Tako da, če boš fajn nabutal zadaj, bi jaz dal nekje na 2.8 - 3 bare. Jaz ko zapnem prikolico, dam na 3 bare in se pelje potem precej boljše...pa tudi v tem primeru žal ni enako stabilna kot premium gume. Ampak to je pa tudi edina slaba stran zaenkrat :) 

Napisano
pred 7 minutami je Hixxy napisal:

Gume tega foruma Nexen SU4 :)

Aha mamo pol iste, kr na 2.6 komot, oz kot pravi @SpEkTr če maš fejst naložen kr dej na 2.8 zadi

Napisano

Tudi jaz s prikolce ne, ampak ko se zaziba zadaj, se s temi gumami avto tudi kar ziblje :) Ko sem šel prvič s temi gumami in v tej kombinaciji, sem na vrhu klanca pri Uncu, skoraj počakal, ker od sunka vetra zibanje kar ni pojenjalo :) Od takrat pumpam na 3. Ko se spomnim, je ob montaži vulkanizer tudi nabil na 3 bare  - mogoče je on to že vedel, pa sem bil jaz bolj pameten in dal na 2.6 nazaj :)

Napisano
pred 34 minutami je Hixxy napisal:

Koliko priporočate tlak v gumah za dokaj naloženo Mazdo 6?

Danes ponoči štartava na morje (Hvar, kampirat) pa ne vem, al bi dopumpal ali pustil 2.5

2,8 ali 2,9...lahko tudi 3,0...

Napisano (urejeno)

Jaz imam vedno vse na 2.5 pa nikoli nobenih problemov (tako 17", kot 18"). Sicer pa, ko bos na hrvaskem prekontroliral tlak v kolikor te je strah. Jaz imam v avtu vedno se " 2v1 power bank", kateri omogoča zagon avtomobila in polnjenje pnevmatik (just in case)

Drgac pa na mazdi nisem naredil (se) nic. Sem pa dobil zadnje diske, ploscice, celjusti in zavorno olje :)

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Hvala fantje!

Sicer pa ja, še enkrat sem jo opral pred potjo :D

Sej ne vem kdo je bil bolj moker, Mazda al jst, mater je vroče, komi čakam morje in senco borovcev.

Napisano
pred 2 urama je Hixxy napisal:

Hvala fantje!

Sicer pa ja, še enkrat sem jo opral pred potjo :D

Sej ne vem kdo je bil bolj moker, Mazda al jst, mater je vroče, komi čakam morje in senco borovcev.

Tud v senci se gaga... Za crknt je vroče danes... 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Naredil nekaj fur z BTjko.

Vmes med furam pa sem gledal sosedovo 21-letno hčerko, kako se vrti okoli droga...

• Všeč 2
  • Zmeden 2

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ja, še slika zadnje fure:

IMG_20240713_105244531.jpg

Sosedova hči se je pa vrtela okoli droga, ko so kopo delali, samo nisem upal slikat. Saj lopara je, ja, ampak sosed je imel pa vile v roki...

• Všeč 4
  • Haha 3
  • Začuden 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Po treh tednih zapeljal trojko gokart en malo daljši krog. Že ob vžigu me je nagradila z izpisom sporočila "Service Soon" in oranžno ikono ključa.

Napisano

A zato si šel z EV-jem na pot, čeprav bi bila Mazda bolj primerna za tako pot? 😜

33112_1.png

Napisano
pred 42 minutami je NevLado napisal:

Je tukaj kdo iz NM, ki se je danes z mano vozil do LJ zjutraj s 6ico? :) 

Davčna uprava jih ima nekaj.

• Haha 3
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Včeraj sem prejel paket iz Berlina in na Cliotu zamenjal odškrbljeno zadnjo luč (še od karabmola spomladi) ter zamenjal omejevalec vrat. Ampak takoj ugotovim, da še veliko bolj poka, kot stari. Kako je lahko nova roba tako slaba? Nobene kontrole kakovosti?

https://www.autodoc.si/fast/18832882

image.png

https://www.autodoc.si/johns/2082351

image.png

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 1
  • Žalosten 2
Napisano (urejeno)

Že 5 dni prav neč, ker počiva pod nadstreškom po izčrpnem dopustu v Italiji, toliko prelazov kot je videla minuli teden, jih še dolgo ne bo :D Med počitkom jo pa končno nadomešča Nissaaan z še bolj dinozaverskim motorjem (na pamet mi ne pade nobena večja in bolj  starodobna žival, tak da sem moral samo stopnjevat dinozavra, žal :P)

Popravljeno od 50keda
  • Všeč 4
  • Haha 1
Napisano
dne 17. 7. 2024 ob 11:19 je Janez007 napisal:

Včeraj sem prejel paket iz Berlina in na Cliotu zamenjal odškrbljeno zadnjo luč (še od karabmola spomladi) ter zamenjal omejevalec vrat. Ampak takoj ugotovim, da še veliko bolj poka, kot stari. Kako je lahko nova roba tako slaba? Nobene kontrole kakovosti?

Reklamiral pri Autodoc (dobro dokumentiral, tudi s posnetkom) in so že rešili - za omejevalec vrat bodo vrnili kupnino. Tako da gre sedaj ta nov izdelek v mešane odpadke.

Napisano
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Reklamiral pri Autodoc (dobro dokumentiral, tudi s posnetkom) in so že rešili - za omejevalec vrat bodo vrnili kupnino. Tako da gre sedaj ta nov izdelek v mešane odpadke.

A niti nazaj ne rabiš pošiljat? 

Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

A niti nazaj ne rabiš pošiljat? 

Očitno, bi jim ga pa z veseljem poslal. Znajo pa tudi računati - poštnina bi prišla več ...

image.png

Napisano (urejeno)

Če si kupil s paypalom ti stroške pošiljanja nazaj povrne paypal (do 30€). Samo slikas račun, ko si poslal nazaj.

Si pa dobr skoz prišel, ker ponavadi zahtevajo še račun o strokovni vgradnji oz. da nisi kao sam neki montiral.

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Na itak samo jamra tu na forumu. Vprašanje, če je sploh kaj res ,kar objavlja. To bi  nekdo resen že zdavnaj rešil. Njemu se pa "ne da it" do servisa.😂
    • A bo škodilak ?😉
    • Pa ne že spet 😄   Sem znova spregledal. Sorry.
    • Tvoj naslednji avto bo itak verjetno Škoda ... 
    • Ne bojo se popravile, ker vede al pa ne vede odganjajo tradicionalne Mazdine kupce in iščejo nove. Novi majo pa tolk na izbiro raznoraznih drugih opcij, da je verjetno Mazda zadnja znamka na katero bodo pomislili.   Ta strategija odmika od fanbase kupcev je tak strel v lastno koleno, da se jim je krogla še v glavo odbila. Če ne bodo neko drastično spremembo naredili za ljubitelje Mazd in jim vrnili znamko katera jim je najbolj priljubljena bodo potonili. Namreč zadnje dobro desetletje so nekako preživeli, ker smo ljubitelji v upanju, da bo bolje, sprejemali cel kup kompromisov, ki bi jih po vsaki normalni logiki sploh ne bi smeli, ampak enkrat pač ne gre več v tej smeri in počasi odhajamo drugam - v to štejem tudi sebe.   Če sem pred 6 leti še nekako stisnil zobe se odpovedal drugim možnostim, celo vzel že takrat 7 let staro obliko, se sprijaznil s karavanskim zadkom in sankami na strehi samo zato, da sem obdržal obliko avta in ne neke visoke škatle na štirih kolesih. No zdaj pa še tega ne morem več izbrat, tko da ja žal... več sreče prihodnjič pravijo.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.