Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tako je. 5.03€ z novo prometno po pošti na dom.

7.30€ na Upravni Enoti.

• Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano
pred 11 urami je Boss napisal:

Ja kako pa prometno podaljšaš? A ti vedno novo pošljejo?

Ja kolk je pa ceneje... plačam 12€ stroška na storitev. Proti zavarovanju 1032€ in nadomestilu za ceste 153€ to res ni omembe vreden znesek. :nevem:

Kot ze napisano... dobis novo prometno, nov ovitek (brez reklame :) ) ... in za kaksno kavico ceneje ... Pa ni treba nikamor hodit. Doma poklikas in cez kaksen dan ali dva ti postar dostavi ... 

https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/vloge/vloga.html?id=196

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
1 hour ago, Jest said:

Kot ze napisano... dobis novo prometno, nov ovitek (brez reklame :) ) ... in za kaksno kavico ceneje ... Pa ni treba nikamor hodit. Doma poklikas in cez kaksen dan ali dva ti postar dostavi ... 

https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/vloge/vloga.html?id=196

Ja, zagotovo dobra opcija v kolikor ni potrebno opraviti tehničnega pregleda. Tudi sam sem se jo posluževal, sedaj ko je avto malo bolj v letih pa je tako ali tako potrebno opraviti tehničnega vsako leto :nevem:

Popravljeno od vzupan3
Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Zamenjal letne gume z zimskimi. A? Bo ok za to temo?

Lepo. Mi Matdaši tu na obalii pa res lepo skrbimo, da nas sneg tukaj ob morju ne more presenetiti. Vsako leto, ko ga kar nekaj zapade, se brezskrbno vozimo. Ostali Primorci pa zmedarijo po cesti. 

Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Hmm, ne vem če razen, če maš delo od doma. Verjetno, ker je to dokument, je priporočena pošiljka in ker me ni doma, ko nosi poštar, moram najprej domov po listek pol pa na pošto in tam čakat v vrsti. Se pravi samo, da je nekoliko ceneje, druge prednosti pa pač ni.

33112_1.png

Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

Lepo. Mi Matdaši tu na obalii pa res lepo skrbimo, da nas sneg tukaj ob morju ne more presenetiti. Vsako leto, ko ga kar nekaj zapade, se brezskrbno vozimo. Ostali Primorci pa zmedarijo po cesti. 

Naša Mazdica potuje na ene 2 tedna na dalejnsku, tako da ja, boljše met zimske. 😊

Napisano

Jaz sem dal tudi gor Vredesteinke :prstgor:

Je pa tako, da so zadnji dve na Nexenkah že zlizani - do tiste črtice jim fali mogoče še 1 mm, sprednji dve so pa pobrani po robovih. 

Koliko je ta črtica do profila? 3mm ali je kaj manj?

Tako da za 5kkm spomladi, več ne :mellow: 

Verjamem pa, da bi našel kakšnega junaka, ki bi jih vozil še 20kkm :D 

Napisano

Kupil nove gume in jih grem danes premontirati. Pravi vulkanizer v kolikor stare gume pri njemu pustim se dodatno placa 2€/gumo. Wtf? Od kdaj imajo pa sedaj to foro? 

• Haha 2
  • Začuden 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 8 minutami je Scr3am napisal:

Kupil nove gume in jih grem danes premontirati. Pravi vulkanizer v kolikor stare gume pri njemu pustim se dodatno placa 2€/gumo. Wtf? Od kdaj imajo pa sedaj to foro? 

Sej pooblaščenci že leta računajo par eur za "ekološko reciklažo odpada", bodo pa še za gume :D

A nimaš nikjer usput odpada, sej ti brezplačno vzamejo na lokalnem smetišču

Napisano (urejeno)
pred 42 minutami je Brane napisal:

Če niso bile kupljene v SLOVENIJI  ti je upravičeno zakasiral

1. kje si to prebral
2. kko sploh vulkanizer ve kje sem kupil gume
3. folk bo se bolj pogosto nelegalno odlagal gume v naravi ali pa jih bo preprosto pustil pred smetnjakom in se bojo morali smetarji s temu ukvarjati.

Nevem ali ima samo "moj" vulkanizer to foro ali jo imajo sedaj vsi.
Samo se cakam, da mi mehanik, vrze diske oz. spodnjo roko na vago in mi zaracuna po kg za reciklazo odpadnega zeleza v kolikor to pustim pri njemu.
Dej nehi...
Hvala bogu se z vulkanizerjem srecam enkrat na 4-5 let. Se to prevec ocitno.

Popravljeno od Scr3am
Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je Matick napisal:

Tako prvi odstavek preberi.
Kam odnesti izrabljene pnevmatike - MojPrihranek.si

Bi pa reku da ima tvoj vulkanizer neko neumno foro, meni se niso zaracunal tega, ceprov nikol nisem kupu gum tam kjer sem jih menjov

Sem ravno ta clanek bral ja. To ravno dobro ne razumem:

"Lahko vam storitev tudi zaračuna. To lahko stori v primeru, ko staro gumo zamenja z gumo, za katero ni dokazila, da jo je prvič dal v promet proizvajalec, ki zagotavlja zbiranje izrabljenih gum v skladu s prej omenjeno uredbo."

A to je misljeno kao, da lahko zaracuna v kolikor ni dokazila da je bila nova guma kupljena pri njemu ?

Popravljeno od Scr3am
Napisano
pred 5 urami je Scr3am napisal:

Meni je to htel kasirat pred leti, ker niso bile pri njemu kupljene, je rekel.

pred 17 urami je NevLado napisal:

Koliko je ta črtica do profila? 3mm ali je kaj manj?

Letne je na 2mm.

Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

In kaksno dokazilo bi potem jaz kao mogu pokat vulkanizerju?

Resni prodajalci gum imajo eko takso že v ceni gum,tisti ki pa so bolj pametni jo plačajo za naprej in nazaj  ko jih obišče FURS.Po moji pameti ima stroške z prevozom in nakladanjem gum

Napisano

Ko kupiš avto je vsa eko taksa hkrati tudi plačana in ko menjam gume mi ne more še enkrat računat za stare, ki so bile nove na avtu..... 

:nevem:

Napisano (urejeno)

Ja vendar mene zanima kaj pomeni tale odstavek iz zakona.

Fizična oseba, ki je zamenjavo pnevmatik opravila pri vulkanizerju ali serviserju, lahko izrabljene pnevmatike prepusti njemu. Uredba o ravnanju z odpadlimi gumami v 7. členu določa, da mora serviser gume prevzeti brezplačno, če vam je opravil storitev vzdrževanja vozila, razen če jih želite obdržati.

Lahko vam storitev tudi zaračuna. To lahko stori v primeru, ko staro gumo zamenja z gumo, za katero ni dokazila, da jo je prvič dal v promet proizvajalec, ki zagotavlja zbiranje izrabljenih gum v skladu s prej omenjeno uredbo.

Kaj to pomeni v praksi in kdaj jo lahko zaracuna? Kaksnega dokazila??

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Evo pa je preobuta

Nova (rabljena) platisca in nove gume :)

IMG_8384.jpeg

• Všeč 5
  • Ljubim 1
Napisano

Nekje sem zasledil da ti lahko policaji tezijo za platisca in je pametno zamenjati srednje pokrovcke, tako da ne pise vec momo oziroma karkoli ampak je znak od mazde.

Koliko je resnice v tem?

• Haha 1
  • Zmeden 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Jaz sicer tega ne spremljam tako podrobno, ampak ko sem opazil, da mi je kazalec temperature padel, če sem spustil gas, sem vedel, da je potrebno termostat zamenjat. Mogoče bo lahko kdo, ki je bolj podučen in izkušen, povedal če je takole pravilno, ampak jaz mislim, da se temperatura ne bi smela znižati, ko se spustiš po klancu dol...   Še tole, pri moji M6 gre temperatura do 99°-100°, potem pa se vklopi ventilator.
    • Samo Loto vplačam, da dobim 70.000€ za to, kar je v oglasu, pa še kakšnih 30.000 za opremit nadgradnjo, ker zdaj je prazna, pa kakšnih 100.000€ za zavarovanje, tehnični, registracijo, nafto in cestnine...       FOR SALE | Adventure Truck WWW.ADVENTURETRUCK.EU We sale renew MAN STAR 944 4x4. Its ready for new adventures.  
    • Ok, thx. Danes opazu, da ne gre čez 75. Sem mislu da ma težave zaradi -15°C. Kt je bla zunanja okrog 0°, mi je sicer ECT šel na 86, ampak mi je na klancih padal na 77. Nisem prej pomislil na termostat, ker piha mi v kabino še zmer čist lepo toplo, pa tud 86° še ni blo neke skrbi. Mogoče kdo spremlja ECT, kolk ma normalen padec na klancu?
    • Sam ene stvari ne razumem... vedelo se je, da so v večjem delu Slovenije slabe razmere pa naenkrat tolk avtov s KP tablicami in letnimi gumami, ki se plazijo in delajo zastoje, še nisem videl v tako kratkem času. Ok človek, maš letne gume, pa daj prosim ostani takrat doma in ne sreče preizkušat, ker nisi sam na tem svetu. Modeli se pa vozijo na AC s 30-40km/h, pa se je dalo komot z zimaki peljat med 60-80km/h brez nevarnosti.
    • Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.