skritikrt Napisano sreda ob 16:14 Prijavi Napisano sreda ob 16:14 pred 2 urama je Agerg napisal: Torej 100€ peskanje in 68€ prašno barvanje. Kar pomeni 25€ po komadu za peskanje in 17€ po komadu za prašno barvanje. So pa 19" col, ja. Plus davek, če ni na keš ali pa firma. Pa demontaža in montaža potem pri vulkanizerju, to pa sami veste kakšne so cene. Pa nekaj logistike sem in tja. Peskati sem dal v Preboldu, firma LM projekti. Kar imam za peskati nosim tja. Barval mi je pa Štorman v Žalcu, ki ima že nekaj preizkušene prakse s felgami. Peskanje so malo mučkali, pobarvano je bilo pa še isti dan. Pa celo prirobnice, ki nasedajo pri vijačenju na avto, zaščitijo in jih ne pobarvajo. Jim nisem nič rekel, pa so sami tako uredili. Pohvalno. Meni se zdi top cena😃👍 4 Citiraj
Slivka Napisano sreda ob 18:27 Prijavi Napisano sreda ob 18:27 dne 27. 5. 2025 ob 17:02 je Tilen5 napisal: Pobral stvari ven in jo pripravil na spust v Sočo. Daleč jo boš peljal. A ti ni bližje reka Vipava? Ali pa Hubelj? Sem ti ponujal, da jo brezplačno odpeljem in te odrešim težav, pa nisi hotel nič slišat na tisto uho... Citiraj
Tilen5 Napisano sreda ob 18:59 Prijavi Napisano sreda ob 18:59 pred 31 minutami je Slivka napisal: Daleč jo boš peljal. A ti ni bližje reka Vipava? Ali pa Hubelj? Sem ti ponujal, da jo brezplačno odpeljem in te odrešim težav, pa nisi hotel nič slišat na tisto uho... Takrat se še ni vedlo za počeno glavo motorja. Citiraj
Agerg Napisano sreda ob 20:22 Prijavi Napisano sreda ob 20:22 (urejeno) pred 6 urami je godlike napisal: Meni niso in je potem prvo leto felne niso hotle dol iz avta. To je en problem. Drugi je pa, da se barva posede s časom in potem je večja možnost, da vijaki spustijo. Sem videl v realnosti takšne probleme, sicer na bolj težkih strojih, ampak vseeno. Najboljše tu je očiščena peskana površina. Popravljeno sreda ob 20:22 od Agerg 2 1 Citiraj
Tilen5 Napisano včeraj ob 03:36 Prijavi Napisano včeraj ob 03:36 pred 8 urami je Slivka napisal: 😳 Ja kaj si pa počel z njo? Kaj sm počel? Zgleda jo sam mal postran pogledam al pa kaj napačno rečem, ko se not vsedem pa je že 15stvari narobe...na neki me spominja,..ne morem točno določiti na kaj Citiraj
x-layer Napisano včeraj ob 05:57 Prijavi Napisano včeraj ob 05:57 pred 2 urama je Tilen5 napisal: Kaj sm počel? Zgleda jo sam mal postran pogledam al pa kaj napačno rečem, ko se not vsedem pa je že 15stvari narobe...na neki me spominja,..ne morem točno določiti na kaj Samo vzvratna ogledala pa še vedno lepo zapira ne? Citiraj it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it
Tilen5 Napisano včeraj ob 06:21 Prijavi Napisano včeraj ob 06:21 pred 22 minutami je x-layer napisal: Samo vzvratna ogledala pa še vedno lepo zapira ne? Ne moreš vrjet, edina stvar, ki se ni nikoli pokvarila in še vedno dela! Pa poklapljam vedno že 9 let. 2 Citiraj
skritikrt Napisano včeraj ob 06:41 Prijavi Napisano včeraj ob 06:41 pred 10 urami je Agerg napisal: To je en problem. Drugi je pa, da se barva posede s časom in potem je večja možnost, da vijaki spustijo. Sem videl v realnosti takšne probleme, sicer na bolj težkih strojih, ampak vseeno. Najboljše tu je očiščena peskana površina. To je kar orng problem. Na splošno bi vulkanizerji morali zategovati na predpisan navor,in po nekaj kilometrih...ne vem...recimo od oka 20-50km spet zategniti. Jaz zmeraj ko menjam zategujem na predpisani navor...se zapeljem na cesto v moji bližini...Zalog-Laze-Zalog, (cca.15-20km🤔)...zelo ovinkasta cesta,in na določenih odsekih ga lahko pikaš tudi 100na uro čez ovinke...gas/bremza/levo/desno čez ovinke...res na "ostro"... In doma spet zategnem. Se zgodi,da se tako "vsede",da lahko obrneš tudi do 1/4 obrata😲. Večinoma je veliko manj...recimo 1/10-1/8 obrata...a se zgodi tudi več. To je en od razlogov,za kaj vulkanizerji večinoma zategujejo na višji navor od predpisanega...ker pač nihce ne pride nazaj na dotegovanje,in gredo "na ziher"...samo-bolj je umazano,zarustano,barva itd...slabše je... Pač "takle imamo".... Ajd-za druge me "boli pimpek"...k že pri sinu vidim,da se mu ne da...je samo premontiral,zategnil in "saj bo ok".....pa sem lih zadnjič,k je po dveh tednih prišel spet domov...in sem mu dal moment-ključ,da zategne....in je seveda debeeeelo gledal. To je najboljša "šola"!!! 2 Citiraj
SpEkTr Napisano včeraj ob 06:47 Prijavi Napisano včeraj ob 06:47 Jaz vedno zategnem na moment ključ, nekje 11-12kg se mi zdi, pa do sedaj ni bilo nobenih težav. Tudi čez par mesecev ko odtegujem, se mi zdi približno isto zategnjeno kot takrat ko sem delal v obratni smeri. 2 Citiraj
Bini Napisano včeraj ob 07:56 Prijavi Napisano včeraj ob 07:56 Zelo pomembno je kako začneš zategovat, sicer to že verjetno vsi veste ampak mogoče še komu pride prav. Zateguješ jih križno v cca treh krogih do končne zategnjenosti, da se feltna lepo vleže in je do jeseni bp, 1000x in več preizkušeno.... 👍😉 3 Citiraj
50keda Napisano včeraj ob 09:15 Prijavi Napisano včeraj ob 09:15 (urejeno) @Bini če si pa ti že 1000x to naredu, pol si pa vulkanizer Šalo na stran, js delam na 130 Nm plošno na Mazdi in Nissanu, ne peljem se 10 km ampak samo par 10 m toliko da se zasuče vse pa še enkrat. No pa še k dotični temi, peljal sem jo zamenjati ogledalo. Po enem mesecu in pol se je rešil škodni primer, neverjetno. Konec leta najbrž kasko skinem, preplačaš 1k+ € na let in potem, ko imaš škodni primer (kjer kaska niti ne uveljavljaš, ker ni tvoja krivda) ti že skoraj letno zavarovanje prej poteče preden oni to rešijo, da se ne pogovarjamo o cenitvi, kjer trobiš cenilcu, da pol ogledala ni pa da ima kamero, mrtvi kot in na koncu ugotoviš, da na zapisniku ni niti novega pokrova ogledala, kljub temu da je počen. Kamere seveda ni nihče dopisal, še sreča, da je stara ostala cela >_> U glavnem razočaranje, res. Popravljeno včeraj ob 09:16 od 50keda Citiraj
Bini Napisano včeraj ob 11:45 Prijavi Napisano včeraj ob 11:45 Tako se reče 1000x.....😊 Delam pa to več kot 30 let na dveh avtih 2x letno in do sedaj vedno vse bp🤗😉 Katera zavarovalnica.... 🤔 Citiraj
50keda Napisano včeraj ob 11:56 Prijavi Napisano včeraj ob 11:56 Si predstavljam, da nima veze katera zavarovalnica, po mojem bi povsod bil isti šmorn, kar se tiče trajanja, ker druga stran ni prišla na zavarovalnico prijavit škodnega primera kljub pozivom zavarovalnice (tuji državljan brez znanja slovenščine), pošlejo 3 pozive (tedensko baje) in čakajo ... in če po tretjem ni odziva se postopek spelje z podanimi dokazili. To vse skupaj traja mesec dni, potem še dodatna cenitev zarad šlamparije in si na mescu dni in pol, s staro kamero xD Si sploh ne upam preverit, če gretje ogledala dela ... 1 1 Citiraj
Boss Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami Ja žal, če si mel bliznje srečanje s tujcem je to jeba. Če maš kasko poravnaš iz njega pa pol zavarovalnica dela tako kot imajo predpisano. Če pa kaska nimaš... ja pol pa dva meseca je kr normalno al pa da sam popravljaš. 1 Citiraj
godlike Napisano pred 11 urami Prijavi Napisano pred 11 urami pred 8 urami je Boss napisal: Če maš kasko poravnaš iz njega pa pol zavarovalnica dela tako kot imajo predpisano. Hja. Pa fašeš odbitno, ker jo imamo skoraj vsi. Citiraj
Slivka Napisano pred 10 urami Prijavi Napisano pred 10 urami Ampak v drugo smer pa to ne gre. Mislim, ko moraš pa ti zavarovalnici plačat premijo, je treba pa takoj, se ne čaka dva meseca... Citiraj
Agerg Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Lahko na obroke, če želiš. Mene vedno vprašajo. Zaenkrat plačam vse takoj, je pa opcija, ki jo lahko koristim v prihodnosti, če gre kdaj bolj na tesno par mesecev. Citiraj
Janez007 Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Odvisno od pogojev, ki so napisani na pogodbi-računu. Pri meni je dostikrat, da velja polica od danes, plačati pa moram v roku nekaj dni. Citiraj
Alex Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami Zamenjani zadnji diski +ploščice, Textar, olje motul 5-30 x clran +vsi filtri. Sproti preverjen še kolektor, ki je kot nov, nič zabit. Cena 350€ z delom. Fer cena. Textar imajo zaščito proti rjavenju. 5 1 Citiraj
50keda Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami (urejeno) A nimajo vsi diski v današnjem času zaščite proti rjavenju, po mojem da vse ki sem jih gledal so meli. Popravljeno pred 6 urami od 50keda Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.