Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pa da ne ostanem samo pri hecu, sicer je zame optimum 5-vratna izvedba, kot sem jo imel prej, pri karavanu pa lahko ve? vi?jih stvari zlo?im v prtlja?nik, plus pa je tudi raven nakladalni rob. Res pa je, da tega ne rabim vsak dan, mi je pa ?e pri?lo prav.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Pa da ne ostanem samo pri hecu, sicer je zame optimum 5-vratna izvedba, kot sem jo imel prej, pri karavanu pa lahko ve? vi?jih stvari zlo?im v prtlja?nik, plus pa je tudi raven nakladalni rob. Res pa je, da tega ne rabim vsak dan, mi je pa ?e pri?lo prav.

?e mogo?e ...ampak vi?je stvari lahko tud v SUV-a zlaga?.......za vse ostalo je pa dandanes ?e toliko dostavnih slu?b da je ?koda mojga avta da bi kaj sam vozil..... moje mnenje pa? :rolleyes:

Napisano

Avto slu?i meni in ne jaz avtu. To pa ne pomeni, da ga zanemarjam ali zlorabljam. Sem prej?njo Mazdo pripeljal na servis v BTC, ko je bila stara cca 5 let, pa mi je Majes dejal, da bi jo lahko postavili v salon poleg novih vozil, saj je lep?a od njih.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Pa da ne ostanem samo pri hecu, sicer je zame optimum 5-vratna izvedba, kot sem jo imel prej.

Ja, ja in 100x ja - to?no tako :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

33112_1.png

Napisano

Kot vidim je ve? negativnih kot pozitivnih komentarjev glede nove Mazde CX-30. Pa? vsake o?i imajo svojega malarja kot pravi pregovor. Videl sem v ?ivo oba tako novo M 3 kot M CX-30 in mi je slednji bolj v?e? vsaj glede ekonomi?nosti (velikost prtlja?nik, dno prtlja?nika, prostor na zadnjih sede?ih) in oblike, tako da sem se odlo?il, da naro?im slednjega. Res tudi meni ni v?e? obroba ?rne plastike ampak se je lahko da deloma odmisliti z barvami: ?rna, nova sivo modra ali ma?in siva, ki bo tudi moja izbira. Kar se ti?e, da je to "penzionerski" avto pa je to tako: vsi bomo, ?e bomo imeli sre?o (eni prej, drugi kasneje) pri?li enkrat do tega statusa - meni sicer fali do tega 8-9 let pa sem se vseeno odlo?il za ta avto. Sedaj imam M6. Pa ?e to: prvi pridejo (M CX-30, motor G122) naslednji mesec (avgusta) a bodo na voljo baje za predstavitve novinarjem.

Napisano

A ti kaj ogledalo trese na AC? Meni se levo, desno je ok. Morm mal povpra?at.

Normalna stvar.Izgleda,da pride v neko resonanco. Vedno samo na voznikovi strani.

Napisano

Normalna pri Mazdi si hotu re?t :) Ja, jaz bom na servisu probal kaj uredit. Glede na to, da je na eni strani samo, se mora o?itno dat zrihtat tako, da tresenja ni :) Po dopustu bo akcija :)

Napisano

Normalna pri Mazdi si hotu re?t :) Ja, jaz bom na servisu probal kaj uredit. Glede na to, da je na eni strani samo, se mora o?itno dat zrihtat tako, da tresenja ni :) Po dopustu bo akcija :)

Ah, to so malenkosti.Koliko krat pa gleda? to ?ipco na avtocesti?Ko prehiteva? za del?ek sekunde in to je to. Va?no je, da ne odpade.

Napisano

Malo se "igram" s konfiguracijo Mazde CX-30 na Mazda AT portalu pa vidim, da mi pri sestavi ro?ni menjalnik, pogon 4WD, Skyactive-X motor, vsa oprema (kjer so predvidena 18' plati??a in gume) ni mo?no kod dodatno opremo nabaviti 16' plati??a in gume (za zimo) zaradi 4WD pogona.Ali mogo?e kdo kaj ve o tem ?

Napisano

O?itno ne more? downgrejdat. Re?itev: proda? nove 18 col in nabavi? 16 od nekoga, ki bi rad imel 18 ter hkrati kak?nih 200 EUR zaslu?i?. :)

Dvomim, da so zavore ve?je, vsaj pri nobeni izmed trenutnih mazd z opcijo FWD/AWD ni tako.

Napisano

Sem pred dilemo ali vzeti bele usnjene prevleke ali ?rne v novi M CX-30 in ali je vredno dokupiti stre?no okno. Sam imam namre? v M6 usnjene prevleke (olivno zelene barve, ki so bile takrat opcijska izbira - leto 2008) in so poleti na soncu hudi?evo vro?i. Ali so bele kaj manj in kako je z umazanostjo le-teh oziroma ?i??enjem. Bi bilo sicer super, da bi bili ventilirani (sede?i) a te mo?nosti na ?alost ni.

Napisano

?rne bodo bolj vro?e kakor so bile zelene, bele pa manj.  :zvizga:

Bele bo? pa moral malo bolj ?istiti, seveda je odvisno kdo se bo noter vozil.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Bele bodo zelo hitro umazane, ?rne pa hudi?evo vro?e. Be? bi bila super opcija, a je ?al ni na izbiro. Enkrat sem imel be? usnjene sede?e (volvo v70) in to je verjetno edina opcija, kompromis med ne prevro?i in se ne uma?ejo prehitro.

Napisano

Sem pred dilemo ....novi M CX-30 in ali je vredno dokupiti stre?no okno.

A ta opcija bo?

In ali se ve koliko ? bo ta stro?ek?

Napisano

Nekaj ne bo prav, edino ?e so spet nelogi?ne kombinacije motorjev in opreme...

X 25.390

X + AT 31.590 (+ 6.200 EUR)

X + AWD 31.590 (+ 6.200 EUR)

X + AWD + AT 34.390 (+ 9.000 EUR)

G 22.290

G + AT 25.690 (+ 3.400 EUR)

G + AWD 29.690 (+ 7.400 EUR)

G + AWD + AT 31.690 (+ 9.400 EUR)

edit: o?itno bo nekaj na tem, saj pri X opcije AT menjalnik ne more? vzeti posebej, temve? nujno zraven pride tudi najvi?ji paket opreme z 18 col in usnjenimi sede?i. Torej ?e si nekdo za?eli avtomatski menjalnik, je potrebno dopla?ilo 6.200 EUR.

edit 2: ?e ?eli? stre?no okno, ga lahko dopla?a? samo pri X, pri G ni te kombinacije, pa ?e to samo pri najvi?ji stopnji opreme (GT plus).

Sre?no s prodajo ob taki nefleksibilni politiki paketov. <_<

Napisano

Ja nekaj podobnega majo na mazdi3 tudi, sicer tam pravijo, da majo neke pakete. Ker vem, ko sem se zanimu za X motor, je reko, to ?e mate GT opremo avtomatsko. Sploh ne bojo prodajal X motorja z ?ist osnovno opremo. Pa ?e ni mi jasno, zakaj M3 konfigurator ?e kr nima X motorjev o.O

Sicer pa kolikor razumem pri mazdi nikoli niso mel kaj extra flexibilne izbire dodatnih zadev ne?

Napisano

Niso imeli, ?e bi jih imeli, sem prepri?an, da bi se bolje prodajale. Vsaj v Evropi, kjer so kupci zahtevnej?i kot v ZDA, kjer ni nekih individualnih dopla?il, ampak vzemi paket ali pa ni?

Napisano

Ja zgleda da bomo vsi mogl na seate it :D

Tole je prav sme?no ja, sam kolkor berem mazda smatra to avto ve?ji kot cx-3 ... torej bi to naj blo vsaaaj v rangu trojke ... ?eprav po videnim ni o.O

Napisano

Jure ne pretiravaj, saj ni tako drago, ?e primerja? VW grupo. 

Seat Ateca te tudi hitro pride DSG 4WD 2,0 TSI 38.000?

post-24-0-19561800-1564742745_thumb.jpg

tudi tukaj si vezan ?e nekaj vzame? mora? ?e drugo vzeti. Je pa res da si lahko bolj izbira? in kljuka?.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Ni samo seat....dobis marsikaj za 35k danes....pa je vsaj pol metra vecje :), tudi druzinski Citroen je bil cenejsi full option

To je ocitno mazdin premium vstop v svet SUVjev....

Ce mene vprasas so tele opcije posledica nizanja stroskov v fabrki, ne da se vec tole pa tole, anpak samo vse ali nic, in to drago. Se pravi izdelujejo ze v naprej dolocene modele

Jap tole se pa popolnoma strinjam, definitivno je to posledica ni?anja stro?kov + v salonu znajo povedat, da se pa? teh custom opcij ni veliko prodajalo, in so posplo?il = zni?al stro?ke v fabriki.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
    • Sej vidiš, da sm najprej žensko komentiral pol pa avto 😅
    • In zakaj bi iskal nastavitve med vožnjo? Nastaviš na avtomatiko... večinoma deluje čisto OK ... Če pa kdaj ne začne brisati, pa lahko ročno prižgeš preko ročke... Ni tako grozno  ... V časih fičkotov in katrc je bila itak samo taka ročka... samo on of, pa aktiviranje brizganja vode... pa še to so imelik nekateri avti pumpico poleg pedala za sklopko
    • WTF... resno? Pa to je smrtno nevarno, da moraš na zaslonu iskat kako brisalce nastaviš. Že tako so navadno takrat take neprijetne vremenske razmere, voznik pa po zaslonu išče nastavitve za brisalce. Madness and stupidity.
    • Al Bundy se ne strinja?😜
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.