Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Luč so po meje drugačne pri različnih stopnjah opreme

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 7 urami je Tilen5 napisal:

infotainment sistem in pogonski sklop mata različne softwerje,..kako bo navigacija delala in luči svetilenima prav nobene veze kaka je moč motorja in vse kar motor potrebuje za delovanje  ,..pa naj me kdo popravim če se motim

Tako je. To kar se mi pogovarjamo je le verzija infotainmenta in nima veze z motorno elektroniko ali elektroniko vozila. Tako da ti updati ne vplivajo na delovanje motorja, porabo ali recimo na delovanje luči.

33871_1.png

Napisano
pred 3 minutami je Lentus napisal:

Tako je. To kar se mi pogovarjamo je le verzija infotainmenta in nima veze z motorno elektroniko ali elektroniko vozila. Tako da ti updati ne vplivajo na delovanje motorja, porabo ali recimo na delovanje luči.

Kako da ne , če pa Alexu po vsaki posodobitvi avto bolj gre in majn porabi 🤔🤔🤔🙈🙈

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Stare vs nove. 

Stare:

IMG_20230821_134600.jpg

Nove:

IMG_20230821_134539.jpg

Te zgornje luči imajo nižje stopnje opreme, od matričnih luči naprej pa imajo spodnje s črto, bolj fensi so 😎

Popravljeno od tommaazz
Napisano

Nekje / Nekdaj / Nekako sem pridelal kar "orng" prasko. Da ne bi lih celga strihal pa ne vem kaj se, je kaka opcija, da bi tole malo saniral?

Je pa Machine Gray barva (najlepsa barva za cx30 imho 😬)null

image.jpeg

Napisano

Lahko probaš z retuširanjem...kupiš na servisu, zgubit nimaš kaj, razen ene 20 eur 😁. Jaz si pomagam s tem, ker barva je res katastrofa na Mazdah🤬

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Zdravo.

Od zadnjega servisa sem prevozil malo čez 13k km, pa se mi je prižgala lučka za olje. Nivo sem preveril in je res blizu minimuma. Zanima me, ali je taka poraba olja normalna? Gre pa za motor g150, ki ima cca. 50k km. 

Napisano (urejeno)

Če je poraba dokaj konstantna (se s prevoženimi km ne povečuje bistveno), je za Mazdo (proizvajalca) to v okviru normale. Zakaj eni G motorji praktično nič ne porabljajo olja, drugi pa kar znatno, je zelo verjetno tudi stvar Mazdine (ne) kakovosti ... procesa zagotavljanja in nadzora kakovosti pri proizvodnji.

image.thumb.png.918b3f5a7ab47968080f8685163a0f63.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Potem imam jaz v saabu nenormalno delujoč motor, ker ne pije olja🤣

• Všeč 1
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Sem zdaj pogledal račune iz servisa in ugotovil, da so lani uporabili olje Supra 0W-20, prejšnje leto pa Ultra 5W30, tako da bi lahko bil vzrok tudi v tem. Bom vprašal še na servisu.

Napisano
11 hours ago, mario3 said:

Zdravo.

Od zadnjega servisa sem prevozil malo čez 13k km, pa se mi je prižgala lučka za olje. Nivo sem preveril in je res blizu minimuma. Zanima me, ali je taka poraba olja normalna? Gre pa za motor g150, ki ima cca. 50k km. 

Če gre za nov motor bi še razumel, če ima pa za seboj nevem 50 in več tisoč km, bi pa rekel da to ne more bit normalno ??

Napisano

Vprašanje je tudi, koliko olja so na servisu dolili. Če je bil npr. do polovice na šipki ali manj, je čisto možno, da se je prižgala lučka.

Zdaj ni več navade, da se kontrolira nivo olja, kot včasih, ko smo to delali pred vsako daljšo potjo ali pa vsaj enkrat na mesec - pa ne bi škodilo.

Pač dolij pol litra, pol litra vozi pa s seboj v prtljažniku, če se ti še kdaj ponovi ta scenarij.

Napisano
pred 1 uro je mario3 napisal:

Sem zdaj pogledal račune iz servisa in ugotovil, da so lani uporabili olje Supra 0W-20, prejšnje leto pa Ultra 5W30, tako da bi lahko bil vzrok tudi v tem. Bom vprašal še na servisu.

Ja, tega 0w20 bo bolj pilo. Ne sekiraj se, dotoči liter olja in vozi dalje.

Aja pa super, da ima CX-30 dejansko senzor olja, ker do zdaj še nisem slišal da bi katera mazda prižgala rumeno lučko ko pride na minimum.

Napisano

Meni osebno ni normalno da avto ne zdrži od enega servisa do drugega. Če bo hotu stalno olje preverjat, pa razmišljat če bom mel dost olja od A do B, pol bi bil še kar na oplu :D 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Ja, tega 0w20 bo bolj pilo. Ne sekiraj se, dotoči liter olja in vozi dalje.

Aja pa super, da ima CX-30 dejansko senzor olja, ker do zdaj še nisem slišal da bi katera mazda prižgala rumeno lučko ko pride na minimum.

tako ja, ker ponavadi, ko se prižge lučka je že too late :)

Napisano
Pred eno uro je Matick napisal:

Meni osebno ni normalno da avto ne zdrži od enega servisa do drugega.

Saj pravim, ne vemo, koliko je bilo olja natočenega, če avtor teme ni tega delal sam, niti pogledal za mehanikom.

Imaš tudi mehanika, ki najprej nalije 4 litre, zalaufa mašino, pol pa pozabi natočiti še zadnji liter ...

Najboljša novica pri vsem tem je pa res to, da ima avto senzor in opozori voznika na prenizek nivo olja. V tem primeru pač takoj ustaviš in doliješ olje.

Napisano
pred 5 urami je mario3 napisal:

Sigurno se pozna to olje saj je bolj redko, jaz bi točil 5w-30 kot se je prej. 😉

Napisano
pred 1 minuto je Shrek napisal:

Kdaj pa kdaj treba haubo odpret... 

Pa tud pogledat mal tekočine zraven:bravo:

N7rRRL1.jpg

Napisano

Tisti, ki imamo Mazde, odpiramo pokrove motorja, brez skrbi. Jaz sem do zdaj na Mazdah odpiral pokrove motorja redno vsakih šest let - ko je odpovedal akumulator. 

No, zadnje čase pa po vsakem servisu, da sem pozabljeno orodje ven pobral...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Jaz jo odprem po vakem pranju, da obrišem svinjarijo okoli motorja in natočim tek.za pranje šajb in luči.... 😊

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Haha, maš prav. Pa evo js se skoz vozim, zraven pa še kompliciram, kar temu našemu kompliciranmu motorju čist pritiče 😉   Se mi pa zdi prav, da se predebatira tud neke take malenkosti in zbere mnenja pa po možnosti pride do nečesa.
    • Glede na moje izkušnje z dizli najmanj idiot-proof motor.   Ne znam povezat električni regulator s temperaturo vode 🤔
    • Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉 Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...
    • Saj ne vem, ali naj te človek jemlje resno ali bolj tako za šalo. Po moje bo to drugo.😉
    • @Jest te je že prehitel z objavo videa. Ta video je bil ubistvu danes že 3x objavljen na forumu.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.