Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

@scania ... vesel sem spet tvojih koristnih prispevkov. :) Tele svečke pri meni že 2 leti čakajo na montažo v G165 ... mogoče nekoč v G194. Pašejo v G194 ali morda tudi v G140?

20250316_102921.jpg

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

@scania ... vesel sem spet tvojih koristnih prispevkov. :) Tele svečke pri meni že 2 leti čakajo na montažo v G165 ... mogoče nekoč v G194. Pašejo v G194 ali morda tudi v G140?

20250316_102921.jpg

image.png

image.png

v vse paše :) 

Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

20250316_102921.jpg

image.png

image.png

Pašejo v g140 tudi.

Napisano (urejeno)
dne 16. 3. 2025 ob 16:21 je Deeyan napisal:

Je kdo ze preizkusu Rutheniumke? 🙂 

s-l1200 (3).jpg

Ok, sm tole mal brskal, pa ni nobena druga posebnost, kot to, da majo na jezicku se dodan koscek iridija. 

Bi pa blo zanimivo za sprobat kaksne Pulstar al pa Brisk svecke, ki sta trenutno edina proizvajalca, ki izdelujeta svecke s Pulzno iskro, to pomeni, da je v sami svecki dodan kondenzator, ki sprozi na svecki mnogo vecjo iskro, kar privede do boljsega izgorevanja na cilindru 🙂

Popravljeno od Deeyan
  • 1 mesec kasneje...
Napisano

Si bom kar tole temo sposodil...kako sporočilo lahko mazda vrže ven za hladilno tekočino?

Rdeče sporočilo "engine coolant...."

image.jpeg

Napisano (urejeno)

Ne je ubistvu cez max. Zdej al je sam premal prosotora blo v ekspanziji..al je pa termostat fuc. Sicer nevem, ce je to kaj povezano s tem da mi v hladnih jutrih avto ni vklopil gretja tudi po 10min na AC.

Smo menjali hladilnik februarja. Bom danes uzel tekočino ven. Da bo med max pa min.

Ker pomoje je javlo napako za "overheating"

Popravljeno od Tilen5

image.jpeg

Napisano
pred 41 minutami je Tilen5 napisal:

Ne je ubistvu cez max. Zdej al je sam premal prosotora blo v ekspanziji..al je pa termostat fuc. Sicer nevem, ce je to kaj povezano s tem da mi v hladnih jutrih avto ni vklopil gretja tudi po 10min na AC.

Smo menjali hladilnik februarja. Bom danes uzel tekočino ven. Da bo med max pa min.

Ker pomoje je javlo napako za "overheating"

Imaš tudi še slabšo možnost, da ti ne tesni glava motorja in ti plini poženejo hladilno tekočino v ekspanzijo. Dolij hladilno tekočino direktno v radiator in boš videl, če imaš manjko. To bi razložilo tudi slabo gretje (pomanjkanje hladilne tekočine). V tem primeru nivo v ekspanzijski tekočini ne pove ničesar.

Napisano

Prvo provam mal tekočine stočit ven. Kje ma sploh to max? Tam gor na posodi kjer je črtiva al nižje dol kjer je L in F ?

image.jpeg

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

20250515_093502.jpg

20250515_093515.jpg

F je full, ne sme bit nad F, preveč maš not

barva mi sicer deluje OK 

ko je avto hladen, mora bit pod F, ko se motor segreje, bo nivo tekočine v ekspanzijski posodi NIŽJI kot pri hladnem avtu

tako da obvezno pri hladnem pod F

zakaj ste menjali hladilnik? čudno da bi šele po 3 mesecih bil odziv

Napisano
pred 15 minutami je Tilen5 napisal:

Starega je razneslo. Sem dal ven več kot liter antifriza.

To si ga sam toliko nalil?

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.