Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 14 minutami je Alex napisal:

Iz njemačke lahko uvoziš marsikaj drugega. Saj ne obstaja samo mazda dino. Je veliko boljših avtov na voljo. 

Pričakujem seznam vsaj 3 tako performantnih in zanesljivih glede na tvoje arhikuliranje o njih v tej temi

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je NevLado napisal:

Uvozi G194 iz njemačke pol leta staro in se boš vozil 15 let z njo bp

Sam to pol rata draga zadeva za pol leta star avto + kako je z lizingom?

@Jest mal smo temo zasrali, a lahko prestaviš kar v @Boss temo(Nakup avta pred 2025), on je itak obupal z nakupom :D , po bomo tam nadaljevali takoj ko mi mehanik sporoči strošek popravila

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano (urejeno)
dne 27. 5. 2025 ob 16:58 je Tilen5 napisal:

Kitajca bom kupu... Vulva

Al pa čeha...sam morm mus zavesice in kljuko za prikolico zravn

tole nabaviš, pa boš plačeval manj za registracijo kot pri dizlu, pa ne boš nič pogrešal dizel navora :), poraba pa jebiga....sej si imel že zdaj 8+....

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21049649&display=Volvo V60

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

Uvozi G194 iz njemačke pol leta staro in se boš vozil 15 let z njo bp

15 let bo ziher zdržala samo model bo pa ful zastarel.... 🤔😉

pred 28 minutami je Tilen5 napisal:

Sej sm reku da ne iščem dizla

Saj ni disel.... 🤔

Napisano

So modeli zastareli, ampak še vedno lepi. To je mazda 6 limuzina. Od letnika 13 naprej. 

Napisano (urejeno)

Včeraj sem se mimogrede za 5 minut oglasil pri starem znancu avtomehaniku, ki ima že 25 let splošen avtoservis na obrobju Ljubljane ... Vprašal je, če še vozim Hondo, pa mu rečem, da že 5 let vozim Mazde, da sem Hondo pred leti zamenjal za Mazdo dizel ... potem je kar sam nadaljeval, da imajo z Mazdami 2.2 kar velike težave, samo stran od njih  ...

Popravljeno od Janez007
Napisano

A si ga vprašal točko katere so te velike težave? :) Ker če govorim s kom na servisu, neke blazne panike ni, razen sem pa tja komu tesnilo prepika , ampak to je redko menda.

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

A si ga vprašal točko katere so te velike težave? :) Ker če govorim s kom na servisu, neke blazne panike ni, razen sem pa tja komu tesnilo prepika , ampak to je redko menda.

Enako pravi moj mehanik, ki je bil vodja mazda servisa v KP. Pravi, da je tu pa tam bila res kaka težavica, a velikoooo manj kot na mercedesih in ostalih jajcih, ki so jih tudi servisirali. Pravi, da če je mašina pravilno in redno servisirana ne bi smelo bit problemov. 

Napisano

Ja, podobno sem slišal tudi v Lj. Ene 2-3 stvari so recimo bolj zoprne, sicer pa nič posebnega, pa še to na bolj kot ne začetnih letnikih. Tako da, meni se ne zdi spet tak krš, ker pol je vse krš. Recimo pri VAGu crkavajo menjalniki kot po tekočem traku, pa jih noben tok ne kritizira, ali pač :)

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je SpEkTr napisal:

Ne, ker je takoj sledilo nekaj pohval na račun Mazdinih bencinarjev. :)

Na osnovi svojih informacij o tej problematiki sklepam, da ima določen % teh avtov resne težave, ki lastnike in mehanike spravijo ob živce. Večji del verjetno težav nima oziroma nekaj od njih zanje ne vedo, dokler je škoda že velika.

Imam kolega, ki vozi 2.2 CD150 od začetka (letnik 2018), servise dela na 20.000 km, sedaj ima 150.000 km in do sedaj prav nobenih težav. 

Popravljeno od Janez007
Napisano

Se mi zdi zelo odvisno kako lastnik na to gleda. Kolega ko je imel Škodo je bil zadovoljen, pa so mu že menjali menjalnik pri okoli 80k...se mu ni zdelo nič ekstra. Zdej ima novega audija in mu nonstop utripa neki za asistenco. "ja to mi morjo neki zrihtat na servisu". Po treh mesecih mu še vedno, se ne sekira, pa gre za novega A6.

Pač tu je avtomobilski forum, je druga publika.

Napisano

Ko ti mehanik, ki že šraufa 25 let Mazde reče, da kupi bencinarja ne dizla se je za zamislit.... Tudi oni imajo raje manj dela... 🤗

Že tu na forumu se večino piše o težavah pri dizlih! To ne pomeni, da so klump, ampak večja verjetnost je da pride do okvare,sploh pri starih z druge, tretje roke, žaw..... :nevem:

Napisano

Itak je večja verjetnost, ker je vse bolj komplicirano, plus okoljske zahteve ipd...

Težave so pa seveda tudi pri bencinarju, tudi pokanje glave ipd...tako da če imaš smolo, ...

Napisano (urejeno)

Na splošno je pri nakupu rabljenih avtov, tudi Mazd (bencinarjev in dizelskih), potrebno biti previden.

Zakaj nekdo prodaja nekaj let star avto? Eni so se ga enostavno naveličali, drugi jih namenoma prodajajo pri določeni starosti ali prevoženih km, tretji pa zaradi nečesa, kar jih moti (neustreznost glede na potrebe, napake, poškodbe). 

Avtom z napakami in težje poškodovanim in popravljenim (karamboli, poplavljeni, ...) se je treba izognit. Pri tem pomaga strokovni pregled nekoga, ki se spozna in mu zaupamo, izkušnje pri nakupovanju, vtis pri lastniku (zato je zaželeno kupovat od 1. lastnika ... na njegovem domu vidiš, kako je sicer pedanten ali malomaren in ker če ga dobiš na eni laži, potem veš, da mu ne moreš nič verjet, trgovcem pa itak ne moreš 100% zaupat).

Jaz bi se izogibal tudi testnim vozilom (še bolj pri dizlih), ker se jih še ne dobro utečene, mrzle, priganja v obrate in s tem dela veliko škodo. Poznam primer 1. lastnika, ki je s takim režimom vožnje (tiščal mrzlega) uničil neuničljiv 1.6 VW Golf II dizel - pri 60.000 km je moral menjati obročke. 

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je Janez007 napisal:

Včeraj sem se mimogrede za 5 minut oglasil pri starem znancu avtomehaniku, ki ima že 25 let splošen avtoservis na obrobju Ljubljane ... Vprašal je, če še vozim Hondo, pa mu rečem, da že 5 let vozim Mazde, da sem Hondo pred leti zamenjal za Mazdo dizel ... potem je kar sam nadaljeval, da imajo z Mazdami 2.2 kar velike težave, samo stran od njih  ...

ti je kaj žal, da si šel iz super premium Honde na povprečje kot je Mazda :).....vsaj Mazdo premium bi lahko nabavil, ne pa baby dino....

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 1 minuto je sportman333 napisal:

ti je kaj žal, da si šel iz super premium Honde na povprečje kot je Mazda :).....vsaj Mazdo premium bi lahko nabavil, ne pa baby dino....

vprašaj ga čez 10 let :D 

Napisano
pred 18 minutami je Janez007 napisal:

Ja, s Honde Accord 2.2 na Mazdo 6 2.2 je bilo za zjokat. Sedanja G194 pa je zelo v redu - ne želim si boljšega avta.

Še dobro, da nimaš velikih zahtev. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.